Fotovoltika - kurenie

Zobraz úvodný príspevok
Viem, je tazko v zimnych mesiacoch s vyuzitim FV zvlast na kurenie. Ale predsa, zaujimalo by ma ci by malo vyznam kombinovat plynovy kotol s elektrickym a vyuzit FV 10kV. Ci to ma niekto tak, zvazujem hoci len slabsi el kotol mozno do 10kw. Ak by cez den ked som v praci nahrialo teplovodnu podlahu aspon na 1 poschodi bola by to pre mna super uspora. Kurenie klimatizaciou je fajn, ale nahriata podlaha drzi teplo podstatne dlhsie. Nechal by som aj plynovy kotol a prepinal podla potreby. Co myslite, ma to zmysel?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@lucan21 Teoreticky v lokalite KE by na to "staci…
@kejsix preco elektrinu ked mam plyn? Keby som vedel s elektrinou cez den vyhriat podlahovku pomocou FV aspon v mierne chladnych mesiacoch, elektrina zo slnka by bola lacnejsia ako plyn. A v chladnych mesiacoch ked je slnko najnizsie december januar, prip feb. prepnut na plyn.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucan21:

@kejsix preco elektrinu ked mam plyn? Keby som ve…
@lucan21 Vobec si nepochopil. Nevadi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@lucan21 Vobec si nepochopil. Nevadi.
@kejsix ako ked tu elektrinu vyrobi slnko tak mi je jedno ze bude 2-3 nasibne kw drahsi ako plyn.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucan21:

@kejsix ako ked tu elektrinu vyrobi slnko tak mi …
@lucan21 ked potrebujes kurit je vyroba FVE najmensia, bohuzial tak to priroda zariadila. Ale podla mna je rozdiel ci kuris 1kWh za 16 centov (od distributora) alebo 1kWh za 6 centov (z virtualnej baterie). Nikto nevie aka bude cena silovej zlozky od 1.1.2025, ja by som chcel aby bola aspon 30centov za 1kWh, by sa mi dramaticky znizila navratnost FVE (to bola samozrejme ironia)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?