Odpoveď na príspevok od duzu:
@mgx tým výkonom musí ísť 2 miestami teplá voda i… @duzu @mgx Ahojte. Dnes som spúštal podlahové kúrenie s kotlom Protherm Ray 9KE. Prízemie 7 okruhov a poschodie 5 okuhov. Prietoky nastavené manuálne napr. 100m okruh 1l/min a 50m okruh 0,5l/min. Na izbovom termostate som nastavil požadovanú teplotu 22°C. Kotol ukazoval na výstupe teplotu vody 36°C a tie čiarky v pravo hore svietili všetky 6 - predpokladám plný výkon 9kw. 1. na základe čoho si kotol moduluje výkon ? Kedy zníži teplotu vody na výstupe ? 2. ide kotol stále na maximum 9kw pokým nedosiahne hodnotu na izbovom termostate ? 3. ak kotol dosiahne hodnotu na izbovom termostate, na základe čoho potom určuje akým má ísť výkonom a udržiavať teplotu v izbe ? Dokáže si sledovať teplotu vody na spiatočke ? 4. dočítal som sa, že je možné manuálne obmedziť výkon kotla povedzme na 2kW. V manuály som o tom nenašiel nič. Ako a kde to urobím ? 5. Ak mám nastavených 22°C, kedy zopne kúrenie a do kedy bude nahrievať ? Povedzme zopne na 21,5°C a vypne pri 22,5°C ? Vopred ďakujem za pomocOdpoveď na príspevok od purplesticks:
@duzu @mgx Ahojte. Dnes som spúštal podlahové kúr… @purplesticks 1. keď sa vratka vyrovnaná výstupu kotla. 2. Platí prvé 3. Áno, ale lepšie je nastaviť D2 na 01 4. Servisné menu - obmedzenie výkonu. Mám 12k obmedzeny na 4, fičí sem tam na 2kW...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@purplesticks 1. keď sa vratka vyrovnaná výstup… @megdesign 3. nerozumiem, prosím vysvetliť. 4. akým spôsobom sa dostanem do servisného menu ? Google mi neponúkol žianu odpoveď. Obmedzenie kotla povedzme na 2kW mi zníži aj výkon na ohrev TUV, alebo len na UK ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@megdesign 3. nerozumiem, prosím vysvetliť. 4. a… @purplesticks nie. Na ohrev TÚV to nemá vplyv. Pri ohreve cez prepnutý fugas to ide plným výkonom... V menu kW podrž OK. Následne nastav max kW na kúrenie.Odpoveď na príspevok od mgx:
@purplesticks 5) parameter hysterezia. Bud nast… @mgx mám izbový termostat Thermolink RC. Celý som ho preklikal a nenašiel som možnosť manuálne nastaviť výkon kotla, tak ako píše @megdesign , žiadne kW som tam nenašiel. Tak isto tam nevidím možnosť hysterezia ako 1K (1C) alebo 0.5K (0.5C). Kde to mám zadať ? Pozeral som na zbernicu a Thermolink RC mám zapojený do 18 eBUS. Na zbernici je 17 regulátor priestorovej teploty - je tam klema - načo to slúži ?