Elektrické konvektory

Zdravim všetkých. Chcel by som sa spýtať, či by ste kúpili dom, ktorý má takmer všetko co potrebujete pre spokojný zivot, avsak, kúrenie je riešené elektrickými nastennymi konvektormi, v obývačke sú krbové kachle. Dom je mensi, prizemie 55m², vrchné poschodie 80 m² (vedla domu je garaz-iba nadkryta a nad nou jedna izba). Bojim sa, ze to bude velmi drahe kurenie. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patkoms:

Zdravim všetkých. Chcel by som sa spýtať, či by s…
@patkoms zalezi na TZ domu pokud je to novostavba v pasivu tak to asi nebude problem pokud je to naopak nejaka starsi stavba bez zatepleni tak to levne nebude... jestli je to rekonstrukce tak vetsinou tohle se dava kdyz to chtel udelat nekdo na kseft a nechtel do toho moc dat a rychle prodat(ale nemusi to tak nutne byt spis bych to bral jako upozorneni a radsi vse dukladne prosel)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@patkoms zalezi na TZ domu pokud je to novostavba…
@raziel628 dakujem. Je to 5 rocna novostavba, ytong, zateplenie 15 cm a silikatova omietka, okna trojsklo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patkoms:

@raziel628 dakujem. Je to 5 rocna novostavba, yto…
@patkoms poprosil by o projekt/ certifikat kde jsou tz uvedeny. Pak muzem tady rict zda je to malo nebo hodne..
Odpovedať
Profilova fotka
@patkoms treba zistit tep.stratu a urobis jednoduchy vypocet pre kurenie priamotopom. Druha moznost je domontovat TC a radiatory (rataj cca 10000e), dalsia kurit klimatizaciami. Kazda moznost ma svoje plus a minus.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?