Odpoveď na príspevok od mgx:
hlavne, ked pustia do ALPEX vodu 70C+ a potom vyv… @mgx objednal som uhlikovu ocel. Mohol som, pan veduci?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@arcticcode ti kde si videl 2" mosadz koleno za 2… @megdesign u nas v miestnej predajni.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@megdesign u nas v miestnej predajni. @arcticcode tak to vedúcko pekne okráda ľudí...Odpoveď na príspevok od mgx:
@arcticcode vyborne, s medou to najlepsie, len ke… @mgx Jaka meď? Ja hovorim o uhlikovej zavitovej oceli. Meď je dobrá len do káblov podľa mojho skromného názoru :D Vieš ake je moje tajomstvo šefkuchara? :D Že poznám týpka - vedúceho v nemenovanej inštalaterskej predajni... cenníková cena bižuterie 180€, moja cena 97€. Nie je čo dodať, bodka, koniec.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@mgx Jaka meď? Ja hovorim o uhlikovej zavitovej o… @arcticcode no tvoj skromny nazor o medi sa nemoze viac mylit 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@arcticcode no tvoj skromny nazor o medi sa nemoz… @sousedekovci89 To nevadi, kľudne si maj meď, nebránim ti a ty mi nebráň kľudne mať alpex + uhlíkovú oceľ.Odpoveď na príspevok od mgx:
@arcticcode o kureni vies prd, ale to ti nebrani … @mgx V pohode kámo, nenervuj sa, ja si to spravím a pred spustením mi na to príde pozrieť reálny kurenár. Máme ho v rodine, aj by mi to prišiel spraviť celé, ale jednak ma to baví a jednak je aktuálne v nemecku. Takže don't happy, be worry. Ja netvrdím, že o všetkom všetko viem, ani že meď je zlá, ja meď nechcem, neviem, čo je na tom také hrozné. Jak keby som spravil svätokrádež. Btw, toto bude už moje asi šieste kurenie (jedno som robil sebe, 4 cudzím a teraz druhé sebe). Sťahovali sme sa, tak preto dvakrát sebe.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@mgx V pohode kámo, nenervuj sa, ja si to spravím… @arcticcode inak sa citis ok? Najprv napises ze podla teba je med dobra tak max do kablov a ked ti to niekto vyvrati napises reakciu v style ze "med je vlastne ok, len ja ju nechcem". S tymto myslenim obdivujem tych odvazlivcov co si dali robit u teba to kurenie.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@arcticcode inak sa citis ok? Najprv napises ze p… @sousedekovci89 Na tomto portále sú ľudia, ktorým chýba tzv. cit pre literárne vyjadrovanie. Že je meď dobrá len do káblov som napísal ako tzv. hyperbolu - zveličovanie. Jasné, že meď je dobrá aj na kúrenie, aj na odkvapy, dokonca niekedy bola dobrá na všetko (tzv. doba medená).Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@sousedekovci89 Na tomto portále sú ľudia, ktorým… @arcticcode si na internetovom diskusnom fore, kde je standardom na rozdiel od bezneho zivota tykanie neznamym ludom, mas pocit ze je tu na mieste "literarne vyjadrovanie" ktore evidentne pochopil iba sam autor? Ako ma clovek v tvojich debatach toto literarne vycitit, ak pravidelne pridavas pochybne nazory diskusiu za diskusiou tak uz to vyzera skor na samozrejmost nez nieco literarne v tvojom pripade.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Tieto dva plechy neviete na co su dobre? @arcticcode Ti vypadli z prieduchu kotlaOdpoveď na príspevok od mgx:
@arcticcode o kureni vies prd, ale to ti nebrani … @mgx prosim Ta, cisto zo zvedavosti, o co ide na tej fotke? Lebo neviem uplne ci si pisal o vybuchu fve baterie, alebo vodovodnej baterie. Pocul som o vybuchnutych bojleroch, ale tento na fotke je este cely, tak nvm... @arcticcode ja si nenecham ziadnu tvoju temu ujst, dost ma bavi, kam sa to vzdy dopracuje...Odpoveď na príspevok od minoo:
@mgx prosim Ta, cisto zo zvedavosti, o co ide na … @minoo Ok, užívaj v zdraví ;)Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@duzu ja byvam trochu inde, BR som si dal len tak… @arcticcode ,chladnejšie je vedľa na Orave, slávny Cipro sa už len spomína i na pltiachOdpoveď na príspevok od mgx:
@minoo vytrhlo prirubu hore lebo kutili instalova… @rudy1973 Budeš celý happy, ak KK vydrží aspoň jednu desiatku rokov 😁. Už pri poruche vo veku 8 rokov kotla, Ti servisák bude radiť, že "čo by si chcel od starého kotla (?) a že treba kúpiť nový." @mgx A poznáš aj príčinu, teda, akú základnú chybu urobili montážnici pri napojení boiléra k FVE, príp. aj o tých výbuchoch uložísk ? ( aj ja som sa prichytil pri myšlienke, že čo tak urobiť si doma mini FVE ostrov, iba pre ohrev TÚV, príp. plus nabíjanie e-motorky. A to zatiaľ nemám páru u montáži FVE... Zatiaľ. 😉)Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@sousedekovci89 Na tomto portále sú ľudia, ktorým… @arcticcode Aby sme na niečo nezabudli: Meď má aj nezastupiteľné kataliktické účinky pri pálení domácej... 😉😅Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd explozia plynov na "domacom" FVE ulozisk… @mgx Pri tých baterkách sa stalo čo? Neodvetraný priestor a unikajúci - hromadiaci sa nejaký výbušný plyn?... Explózia samodetonáciou, či dákou iskrou ?Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd explozia vodika. neviem ci bude niekto r… @mgx a prípad s boilerom bol o čom ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@rudy1973 Budeš celý happy, ak KK vydrží aspoň je… @petersd Mám KK Viessmann z 2011. Zatiaľ bez poruchy. Klop-klop na drevo. :-)Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd Vacsinou nespravna montaz, ale v posled… @mgx Mimo témy: trúfal by si odhadnúť, tak baj-očko, že asi na koľko by vyšla domáca ostrovná FVE prioritne iba na nahrievanie cca 200 l boilera? Cena formou urob si sám, bez ceny boiléra.Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd 1) bazos - kupis hotovu skladacku napr… @mgx Mal som v sebe nejakú psychologiskú hranicu na FVE pre môj účel cca 500 -600 €. Keby sa mi za toľko podarilo, idem hneď kupovať komponenty. Musím pobehať po nete, Youtube a naštudovať si trochu problematiku. Teraz len triafam do vetra. Na 200 l boilér a napr. 3kW špirálu mi traba uvažovať aspoň o nominálnych teoretických 4,5 kW v paneloch, nie? Alebo ako sa to ráta ?