Cena inštalácie tepelného čerpadla?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za montáž tepelného čerpadla a pripojenie na existujuci system, lebo ja neviem ci sa tie firmy uz nahodou nezblaznili, ale mam pocit ze skusaju, co zakaznik vydrzi a hlavne kolko zaplati. Dal som si nacenovat cerpadlo v hodnote asi 6500 eur a skoro ma prekotilo ked si za instalaciu - podotykam monobloku co je total primitivne a netreba na to ani chladniarenskeho technika 3500 - 4000 eur ??? Akoze aj keby material stal 1000 - 1500 eur co urcite nestoji (zato do rozpoctu si daju nezmyselne ceny), nieje predsa mozne si zobrat 2000 eur za pracu, na ktoru netreba displom z jadroveho inzinierstva. Akoze natahat par metrov potrubia a napojit na existujuci system je kolko robota, pol dna, den??? Ked to robia dvaja ludia to co za prijmy maju? Trochu neseriozne mi to pride. Za prve uz zarobia na cerpadle samotnom, kedze montuju len to, co predavaju no a potom osklbu ludi pri napojeni. Adekvatna cena podla mna aj s materialom pre napojenie by bola do 1500 eur max. Je to svinsky business lebo napojit sam si to nemozete, lebo vam nedaju zaruku a takto vlastne prinutia ludi si to instalovat u nich za nezmyselne ceny. Co si o tom myslite ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@dzankamizu V Cenkrose je cena montáže monobloko…
@toky1 Diky, to je presne to. Pekne definovane a ceny adekvatne a urcite sa da este dohodnut s nimi. A aj tak na tom dobre zarobia. Oni su si dobre vedomi toho, ze uz na cerpadle samotnom dobre zarobia a ta instalacia to je uz len ceresnicka na torte. Navyse dobre vedia, ze zakaznik si to proste musi dat namontovat od nich. Ja nemam ani TUV, ani podlahovku, je to prachsproste pripojenie TC paralelne ku elektrokotlu. Nic vic, nic min. No a jedna firma chcela za to 3500 EUR - za den roboty. Ja neviem preco, ale vacina firiem to dava do ceniku zvlast, ze instalacia tepelneho cerpadla a instalacia kotolne. Pritom za instalaciu tepelneho cerpadla chcu 900 eur, pytam sa za co pri monobloku a kam to akoze chcu pripojit, ked kotolna je zvlast za 2500 eur ? :)) Autorizacne nastavenie a spustenie... Akoze co mi tam nastavia, aj tak si budem muset tie vykurovacie krivky doladit sam :) Akoze skusaju a skusaju co zakaznik vydrzi, ale nepride mi to moc seriozne. Vacsina ludi sa v tom vobec nevyzna a zaplatia cokolvek a presne toto oni vyuzivaju. Nakoniec to vyhrala firma, co to neprepiskla hned na zaciatku, jednala seriozne a vedeli sme sa dohodnut este na dodatocnej zlave. Takze ludia, dajte si spravit aspon 5 cenovych ponuk a vyjednavajte. Inak preplatite aj gate.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@toky1 Diky, to je presne to. Pekne definovane a …
@dzankamizu stale dookola to iste. Ak je ta profesia tak dobre platena, tak ti nic nebrani spravit si skoly, skolenia, certifikaty, nakupit vybavenie za 10000Eur+ a mozes aj ty za par mesiacoch poskulovat po lambe. Vyplakavanie tu na fore ti ulavi na dusi, ked ti sem tam da niekto za pravdu, ale na situacii to nic nezmeni. V IT dnes robi kde kto. Staci ze vie do AI zadat task na vyplutie wordpress sablony. Na chladiarinu treba toho trosku viac a chladiarov je malo. Toto co si tu odprezentoval su este mozno dobre ceny. Pockaj par rokov, ked pojde vascina chladiarov do dochodku a pre mladych je lukrativnejsi prave ten wordpress...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@toky1 Diky, to je presne to. Pekne definovane a …
@dzankamizu A este jeden dotaz som zabudol. Namiesto ceny sa pozri na referencie danej firmy a az potom na cenu. Moze sa ti stat, ze ti to TC nebude mat kto odservisovat nie len po zarucnej dobe, ale dokonca este pocas zaruky!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@dzankamizu stale dookola to iste. Ak je ta profe…
Aby som to tu nejako uzavrel a niekoho by to zaujimalo, nakoniec som to dal robit firme, ktora dala najserioznejsiu ponuku a dalo sa s nou dohodnut na rozumnej cene. Vyslo ma to asi o 2500 lacnejsie nakoniec. Ak mozem poradit, urcite si dajte spravit viac ponuk a jednajte o cene. Firmy si zvyknu nadhodit, aby mohli potom zjednavat. Tiez automaticky nesiahajte po najlacnejsej ponuke a vzdy si zvazte, kto vam to bude instalovat. Ci je to nejaka firma s obratom niekolko milionov, alebo nejaka mala firmicka. Pozrite si zarucne podmienky, tam sa ponuky znacne lisia a pri tomto type zariadenia je zaruka velmi dolezita. Ak si davate monoblok, ta cena musi byt o par stoviek nizsia ako pri splite, nakolko tam nepotrebujete chladiara. Toto firmy zvyknu uplne ignorovat, ved zakaznik zaplati, resp. o tom nema ani sajnu. Ked si pocitate cenu prace, vzdy zvazte, ci je rozumne platit niekomu 300 eur na hodinu, alebo ci to predsalen nieje trocha moc.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?