Attack EKO20 plynový, stacionárny kotol - vypína prívod plynu

Ahojte, na chalupe sa mi vyskytol problém s vypínaním prívodu plynu cez regulátor (asi sa to nazýva regulátor, viď foto). Stalo sa mi to dnes a cca 3 týždne dozadu. Koliečko na regulátore, ktoré sa používa pri zapaľovaní kotla, jednoducho vyskočilo hore. V normálnom režime keď sa zapáli večný plamienok, zostáva cca v polovici svojej dráhy. Všimol som si to, keď som kontroloval teplotu cez aplikáciu a kúril cca 20 minút bez prírastku teploty v miestnosti. Kotol je plynový, stacionárny značky Attack, typ EKO20. Chcem sa spýtať či poznáte plynára z okolia Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa venuje tomuto typu kotla, resp. robí naň servis? Bol by som rád, keby sa na to pozrel a prípadne by vymenil tento regulátor, alebo odhalil závadu. Prípadne sa chcem spýtať, či sa niekto stretol s podobným problémom? Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
attack.sk -> zoznam servisnych partnerov. Pravdepodobne nutna vymena plyn.ventilu/plynovej automatiky. Honeywell V4600C je velmi spolahlivy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

attack.sk -> zoznam servisnych partnerov. Pravdep…
@mgx ahoj, dufal som, ze sa ozves ty :D Tu stranku som nasiel a v podstate je tam kontakt aj na plynara, ktory mi pozeral kotol len tak zbezne 4 roky dozadu a povedal, ze ak mi to klakne tak sa mam ozvat. Inak neda mi nespytat sa. to s tou spolahlivostou si myslel ironicky, alebo vazne? :D Dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
@miselito nie, naozaj su dobre. Predtym boli vyrabane v holandsku, potom v cechach. Novy stoji cca 200-230e, ale najdes na ebay aj nove za 100e. Pouzite a funkcne od 50e. Ale mozno zdochla len nejaka somarinka to zistil plynar pri rozborke. Meni sa vacsinou za novy kus (po 18r), ale uz som aj vymenil za ofakcanu za ofakcanu a slapala dalsich 10 rokov bez problemov. Novy kotol na chatu asi nechces predpokladam. Len treba dat pozor, rozni vyrobcovia maju roznu koncovku, takze kym nebude nova armatura fungovat, staru nevyhadzujte. Ale to plynar vie. Len pozor, ty potrebujes podtyp 1326 V4600C1326 Je tam viad podtypov, idealne kupit priamo od attack, bude pasovat aj fungovat. ked je iny podtyp, treba pozriet papiere vyrobcu.
Odpovedať

@miselito nie, naozaj su dobre. Predtym boli vyra…
@mgx ano to som si vsimol, ze je viac podtypov podla cisla. trochu som googlil, ked som chcel orientacne vediet cenu. Ale tento pan by mal byt autorizovany servisak pre Attack. Dnes som s nim volal a pride mi to v piatok, alebo cez vikend pozriet. Novy kotol tam nechcem riesit urcite, je to 55 rocny dom vyuzivany na letne/zimne prazdniny a vikendy. ale su to dobre palky za novu suciastku :D Vdaka ti este raz za pomoc a rady. Na teba je spolah ako vzdy.
Odpovedať
Profilova fotka
@miselito podla papiera by mali byt tieto 3 zamenitelne V4600C1086 V4600C1029 V4600C1326. ale preverte si u zastupcu, aby ste nekupili zle. tu mas presne typ 1326 za 170e. montovalo sa to aj na kotle eti. ale kludne mozno tvoj plynar zozenie dakde alebo ma ok kus z ineho kotla. alebo pozriet, co mu je, mozno je to banalita. https://www.roax.sk/produkt/gazszelep...
Odpovedať

@miselito podla papiera by mali byt tieto 3 zame…
@mgx vdaka za link, ulozim si to, ale verim, ze ma svojich odskusanych predajcov. Este ma napadlo ci tam nie je nejake cidlo, resp. to co je na konci medenych drotov veducich dovnutra. Ale to je jedno, len tak teoretizujem, v piatok budem mudrejsi, ked to pozrie.
Odpovedať
Profilova fotka
@miselito v baleni noveho dostanes to co je na fotke. postup nebudem opisovat je velmi jednoduchy. Elektrina sa pripaja na konektore vpravo, ak by boli ine koncovky (co nebudu), vyriesi to bud redukcia alebo faston. Cidlo montujes zdolu, klasicky 1/2 skrutkovaci konektor. Cidlo pouzijes povodne. Ak je KO, vymenite aj to. Ine k tomu nemam co dodat. Manualy su na RESIDEO stranke (novy nazov Honeywellu) Tieto plynove armatury ja osobne neopravujem, ak to nie je znama vec ze tam nieco nechodi. O 4600(A,C,N) nepocut vobec, takze tvoja umrela na vek a bude sa musiet komplet vymenit asi. Ale kotol zasa pojde 5 rokov, ked sa pokazi daco ine. Na chate to samozrejme nevadi...
Odpovedať

@miselito v baleni noveho dostanes to co je na fo…
@mgx ty si borec :D dnes pride o piatej plynar a mrkne sa na to. Inak musim sa ta spytat, ze odkial mas, ze je to chata? To je 55 rocny dom, s madzardkou :D Ale neurazam sa, to len vysvetlujem. Kazdopadne dakujem ti za detaily, ako si tuto temu rozobral na atomy. Si borec.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miselito:

Ahojte, na chalupe sa mi vyskytol problém s vypín…
@miselito Moze byt aj este taká prícina,ze más pripchatú trysku na vecnom plamienku,ten je ptom slabý a nedostatocne ohrieva termopoistku a preto to vypína.Alebi uz treba vymenit termopoistku,casom sa opotrebúva.
Odpovedať
Profilova fotka
@miselito dakujem, za chatu sa ospravedlnujem, ale napisal si/.....na chalupe sa mi vyskytol problém. U mna je chata/chalupa to iste=vikendove byvanie :). Potom napis, v com bol problem.
Odpovedať

@miselito dakujem, za chatu sa ospravedlnujem, al…
@mgx @dusan72 jaaaaj ano mas pravdu ja to volam chalupa, kedze tam chaluparcim, ale pohoda, srandoval som. :D Pan plynar prisiel v dobrej nalade a aj sa rozpamatal kto som, jeho suseda kolega. Ukazal som mu kotol otvoreny a on hned jaaaj to je toto, to budu urcite zasrate cidla, ze tato regulacna jednotka je skoro nesmrtelna :D Ze ak mam cas tak sa do toho pusti. Tak to rozobral, vybral horaky a ako prefukoval cely kotol tak asi dve kopy bordelu na dlazke. A presne toto o cidlach mi povedal a ukazal nanos bordelu asi tak pol centimetra na vecnom plamienku. Po zmontovani kotol chytil na prvu supu, aj ked bolo dovnutra vpustene minimalne mnozstvo plynu a hned pustil ten gombik co mi vyskakoval a pekne drzal. Tak som to mal za 60 Eur, co je u neho standard za servis, takze ma potesil druhy krat, ze nemusim kupovat ten regulator cely. Chlapci vdaka za rady este raz a pekny vikend zelam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?