Aky je toto ventil ? Kvapkanie

Dobry deň Mám protherm Panther a k nemu 120l bojler drazice, zatiaľ nekurim, len ohrev TUV. Dnes som našiel kotol vypnutý , tlak vody 0,0. Po dopustení sa rozbehol avšak všimol som si kvapkajúcu horúcu vodu. Ide to z tohto ventila za bojlerom(v hornom vstupe). Vie mi to prosim niekto identifikovať? Vid foto. Dokážem to sám nejak vyčistiť pripadne vymeniť ? Alebo na to treba odborníka . Dakujem pekne za rady PS: pretlakovy ventil pod bojlerom je OK, expanzka OK.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ponkal:

Dobry deň Mám protherm Panther a k nemu 120l bojl…
@ponkal Je to odvzdušnovací ventil. Vypusti tlak na 0 a odšróbuj ho. Kúpiš v predajni pre vodárov, kúrenarov. 10-15€?. Kúp si aj tesniacu niť, alebo tmel.
Odpovedať
Odvzdušňovací ventil Watts. Stačí rukou vymeniť tú hornú časť - banku. Dolu je spätná klapka (viď obrázok). Až na ten prístup...
Odpovedať

Dobry deň Mám protherm Panther a k nemu 120l bojl…
@ponkal vodár je pako.. Najskôr našroboval armatúru a potom nahodil bojler. Keby apsoň vytihaol tú trubku nad kotol hore a tam dal odvzdušňovák.. Že by sa ku nemu dalo ľahko dostať. No čo už? Vytrápiš sa.
Odpovedať
dakujem vsetkym. nie som az tak lavy tak to skusim ja.
Odpovedať

dakujem vsetkym. nie som az tak lavy tak to skus…
@ponkal rozoberieš to, ale zložiť to bude horšie. Ked to nepôjde, tak si to namontuj na dlhú trubku, aby dočiahla nad bojler a zašrobuj to zvrchu aj s trubkou rovno do toho 3/4 téčka. Pri najhoršom ti v dobrom vodoinštalačnom obchode odrežú a na trubku aj narežú závit podľa potreby, ak nemáš závitorezku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?