Ako máte nastavené podlahové kúrenie?

Zobraz úvodný príspevok
my ho asi máme nastavené zle. firma nám odporúčala zakonponovať doň aj nejaký vonkajší senzor (ktorý sníma vonkajšiu teplotu), vraj je to nejaký doplnkový komponent, ktorý bude ešte presnejšie určovať celé vykurovanie. ale je to celé zle. práve tento vonkajší senzor akoby primárene určoval, či sa kúrenie vôbec spustí alebo nie. inak si nevieme vysvetliť, prečo sa kotol nezapína v dni, keď sa vonku torchu oteplí a svieti slnko, hoci v dome je dosť chladno. asi tento senzor budeme musieť odstaviť. a ešte ma zaujímajú konkrétne časové rozpätia, ako máte nastavené kúrenie. my sme v tomto nemali žiadne skúsenosti, takže sme si nechali poradiť od firmy, ale zdá sa, že to nie je celkom ideálne. viem,že toto je dosť špecifická záležitosť, ale aj tak by som vás poprosila o info. odkedy dokedy, v akých denných časoch a na koľko stupňov kúrite. vopred veľmi pekne dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matus1306:

@purplesticks tak keď máš dat takú sumu za cerpad…
@matus1306 je to spotreba z merača, ktorý mám napojený na el.kotol. Čiže vykurovanie + TÚV. Pozri, je november, poriadna zima ešte ani nebola a ja už mám natočené 1100kWh. Bojím sa odhadnúť čo bude do mesiaca apríl 2025.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@matus1306 je to spotreba z merača, ktorý mám nap…
@purplesticks ťažko povedať co bude. Treba skusit koľko minies😀
Odpovedať

@rkorba to prerobenie klimy na tc ma zaujíma len …
@matus1306 co viem sme tu 3 spokojni uzivatelia z coho jeden je chladiar a otec projektu @supiik .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@purplesticks https://www.modrastrecha.sk/forum/…
@toky1 @purplestick Netreba sa bat mnozstva nastaveni, uz mame osvedcene, ktore sa nahraju a uzivatel sa o nic nestara, len monitoruje a uziva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@matus1306 co viem sme tu 3 spokojni uzivatelia z…
@rkorba vy ste si to každý sám robili doma?
Odpovedať

@rkorba vy ste si to každý sám robili doma?
@matus1306 ked je clovek sikovny a ma potrebne vybavenie, tak je schopny si to zrealizovat sam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

nastavenie ekvitermy som tu uz 10x rozpisoval (ne…
@mgx ´´2. pri elektrokotli je uplne irelevantne, ci kuris cely nonstop alebo intervalovo´´ kotlu to može byť jedno ale ide aj o komfort, komfortnejšie je ak vykurovanie beží kontinuálne čiže menším výkonom ako ked beži systémom zohriat/vypnúť zohriat/vypnúť zohriat/vypnúť výsledkom je že teplota v dome kolíše..pocitovo horko/zima horko/zima
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od imiket:

@mgx ´´2. pri elektrokotli je uplne irelevantne,…
@imiket Tak zase zalezi aj pri akej teplote zopina a vypina. Ak je tam nejaky minimalny rozdiel, tak to moze byt tiez zajedno.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?