Odpoveď na príspevok od rados611:
Tiež by ma zaujímalo, konkrétne rekuperacia @rados611 Dobrý deň, Prikladam moje skúsenosti s rekuperáciou Hevolta. Je dosť hlučna, ale vysokú hlučnosť možno pripísať aj montážnej firme, ktorá rekuperačnú jednotku uchytila o väzníkový krov a v izbách v blizkosti rekupeačnej jednotky počuť okrem prúdiaceho vzduchu aj hluk/vibracie samotnej jednotky. Navyše, rekuperačnú jednotku najskôr namontovali naopak. Montážna firma tvrdila,že bola várka rekuperácii na ktorych bolo naopak nalepené označenie. Hlavný problem však je účinnosť jednotky. Po spustení sa v miestnostiach ochladilo, tak som sa rozhodol zmerať teploty na najnižšom rýchlostnom stupni (a teda najvyššej účinnosti) a výsledky sú nasledujúce: Vonkajšia teplota: 2,1°C. Teplota odsávaného vzduchu z miestnosti: 23,7°C. Teplota vzduchu privádzaného do miestnosti: 18,1°C (resp. 16,5°C pri vonkajšej teplote -3°C). Teplota vzduchu vyfukovaného z rekuperacie do exterieru: 12,9°C (namerané pri vonkajšej teplote -3°C). Hevolta uvádza účinnosť ohrevu prívadzaného vzduchu 90%. To môže byt pravda, keď je rozdiel vonkajšej a vnútornej teploty 5-6°C, ale v mojom meraní (rozdiel teplôt cca. 22 °C) to vychádza tak, že cca. 50% tepla uniká do exterieru. Takže jednotku som vypol, všetky vyduchy pozatváral a využívam lacnejší spôsob vetrania prievanom.. Na zlú účinnosť a možnosti riešenia som sa pýtal aj priamo v Hevolte, odpoveď mi však do dnešného dňa neprišla...Odpoveď na príspevok od medmaria:
S firmou Hevolta mam velmi negativnu skusenost. … @medmaria Ako ste to nakoniec doriesili s Havrankom?Mam podobnu skusenost a spojit sa s nim je nemozne. Pojdem to riesit cez pravnikaOdpoveď na príspevok od petro75:
@medmaria Ako ste to nakoniec doriesili s Havran… @petro75 pozdravujem. Riesim to pravnou cestou. Inu moznost som nemala.