Záchod dobre nesplachuje

Ahojte prosím o radu. Kúpili sme podomietkový splachovací systém Geberit, namontovali sme záchodovú misu od Mexen (Lena Rimless), všetko je v poriadku namontované ale keď sa spláchne tak papier sa potočí a nespláchne sa všetko naraz :( , väčšinou treba spláchnúť aj dva alebo tri krát. Už sme skúšali naozaj všetko, menili sme aj množstvo vody skúšali sme aj pridať aj ubrať ale nič nepomáha. Začínam si myslieť že jednoducho tvar tej misy je na prd a to za to môže. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od doirka:

Ahojte prosím o radu. Kúpili sme podomietkový spl…
@doirka Skúste používať namiesto 3 alebo 4vrstvového, len 2vrstvový papier. Máme doma 4 identické záchody Jika a jeden má so splachovaním často problém, už som rozmýšľal aj nad nano úpravou povrchu. /Možno to vyznie smiešne, ale naozaj niektoré toaleťáky spôsobujú pri splachovaní problémy. Pri záchodoch používaných niekoľko rokov by som to pripisoval nánosu vodného kameňa, to by sa potom muselo zdemontovať a poriadne vyčistiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@doirka Skúste používať namiesto 3 alebo 4vrstvov…
@stowasser len bacha, aby ti cez tie dve vrstvy neprebehli prsty.... Inak nečakal by som, že by toto niekto riešil. 😂 Spravím čo treba, spláchnem a telegraf ide tam kam má...
Odpovedať
Rada so zmenou papiera je zaujimava. Zial, castokrat je to jednoducho zly navrh misy (hlavne lacne znacky) ako takej a ziadnym sposobom lepsie vysledky nedosiahnete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@doirka Skúste používať namiesto 3 alebo 4vrstvov…
@stowasser Ešte väčším problémom mnohých záchodov nie je to, že splachujú "nahovno", ale to že po každom vykadení Ti ten "člup" ošpliecha riť... Niet nad staré dobré misy s "odpočívadlom" 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@doirka dobre nastaveny geberit zvladne splachnut vsetko. Otazka je, aky podomietkovy system presne mate (cislo/typ), niektore EKO verzie su urcene len pre misy, kde je splachovaci objem znizeny na 2-4l, pripadne je spodok zachoda osadeny utlmovacim/protivzduvacim clenom cislo dielu 240.476.00.1 (to riesi presne problem, ktory pise @petersd s vysplechovanim v rimless misach). Uplne posledne riesenie je kupit si iny geberit plavak (bud typ 208 pre uzke nadrzky 8cm alebo typ 212 na vsetko ostatne). Na tomto plavaku vies nastavit splachovanie 2-4 az po 7.5l Splachovací ventil je kompatibilný so všetkými podomietkovými splachovacími nádržkami Geberit série Sigma (UP300) od roku výroby 2001, série Omega od roku 2014 a série Delta od roku 2006. Splachovací ventil typ 212 v kocke: Jeden splachovací ventil pre všetky nádržky Geberit Štíhly a kompaktný pre jednoduchú montáž a demontáž Veľký splachovací objem s flexibilným nastavením pre 4 / 4,5 / 6 / 7,5 litra Malý splachovací objem s flexibilným nastavením 2 až 4 litre Znižuje riziko vyšplechnutia vody z WC keramiky vďaka škrtiacej klapke integrovanej v košíku. Ak je nutne klapku demontujem! Vhodný pre podomietkové nádržky Sigma od roku výroby 2001 Dalsia moznost misu made in Poland reklamovat a kupit daco ine (JIKA/Villeroy&Boch alebo Geberit, ktora s Geberitom 100% chodi vsade).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?