Vyska skla sprchovej zasteny

Ahojte, mame sprchovy kut v nike, do ktoreho chcem sklo s otvaracimi dverami. V sprche mame hlavicu zo stropu, pricom voda bude padat z vysky 2,5m. Hrana skla od hlavice je cca 25cm. Viete mi poradit ak by som zvolil standardnu vysku skla 2m ci by hlavica prskala mimo sprchovu zastenu? Ci zvolit standardny rozmer 2m alebo vysku prisposobit na mieru ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michal5544:

Ahojte, mame sprchovy kut v nike, do ktoreho chc…
@michal5544 Štandardná výška skla sprchového kúta nie sú 2 metre, ale zvyčajne 1,8 alebo 1,9 metra. Keď som chcel 2 metrovú výšku zásteny, tak to som už musel objednávať na mieru, nadštandardnú výšku. Na kieho frasa si dával hlavicu do výšky 2,5 metra??, Však to už musíš mať upevnené pomaly na strope! Však pusti vodu z tej hlavice a uvidíš, v akom uhle rozstrekuje vodu. tak zistíš, v akej výške musíš mať sklo, aby ti to nestriekalo von. Takto od klávesnice ti to nikto nepovie. Ak ale budeš dávať nadštandardnú výšku sprchového kúta, tak rátaj s tým, že každých 10 cm ti môže cenu zvýšiť aj o 10%. Môžem ti doma zmerať, ako vysoko mám hlavicu a ako vysoko sklo.
Odpovedať

@michal5544 Sprav si prekazku z niecoho - platna sdk cez ktoru prehodis igelit a pod., pusti vodu a uvidíš. Ja som pod sklo spravil múrik 25cm vysoký, obložil a sklo je až na ňom. Nevyzerá to možno tak ultramoderne, ale keď po kúpeľni lietali hračky a kadečo, nič to so mnou nerobilo 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@michal5544 Sprav si prekazku z niecoho - platna …
@kejsix vyborny napad 😄 preco nie. kazdy si spravi, ako vie.
Odpovedať

@michal5544 zaujímalo ma to, takže vyskúšané u nás. Hlavica je zo stropu a kvapky boli aj cca do výšky 20cm nad hlavou. Ale to je podľa mňa aj z ručnej sprchy, lebo to sa tiež odráža. Takže závisí akí ste vysokí, lebo pre niekoho sú aj 2m zarovno hlavy.
Odpovedať
@chrobak7 presne tak mam to na strope :D a odtial mi ide sprchova hlavica ako na foto. Vcera som este som nemal vodu napojenu, medzitym ma pripojili tak budem spekulovat s foliou v terene, ale uz teraz tusim ze nejake plusove cisla k standardnej vyske pojdu, uvidime kolko penazenka pusti :D
Odpovedať
my sme dali vysku 240 cm :-). Tak sa nam to nejak vyšlo :-). https://www.modrastrecha.sk/blog/kreo...
Odpovedať

@chrobak7 presne tak mam to na strope :D a odtial…
@michal5544 Hentak to chcela zena, ale som ju zrusil, lebo mi to pripomina sprchy v osviencime :-D A ku kazdemu cisteniu si brat schodiky... inak kym je to nove, je to v pohode, voda pada rovno dole. Ale ak do toho ide tvrda voda, za chvilu to strieka kade tade, az potom ocenite vysoke sklo :-D
Odpovedať
Mame dve take velke hlavice zhora a neni problem ze by to striekalo doboku. Voda z toho len "pada". Ked sa zacinaju zanasat kamenom prve ceciky, tak ich pekne pohladkam, kamen vypadne a je po probleme. Problem ale vidim v tom, ze z takej vysky budes musiet nastavit teplejsiu vodu aby nepadala na teba studena a ked budes prepinat rucna sprcha/hlavica, tak budes upravovat teplotu vody...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zetak:

Mame dve take velke hlavice zhora a neni problem …
@zetak Aky vyrobca? To prejdenie prstom nejaky cas fungovalo, ale tak "guma" ako keby stvrdla a uz to nefunguje. Mam zmakcovac, tak to nie je nejake akutne, ale raz za cas proste tie trysky musim poprepchavat normalne sparadlom, aby to vyplavilo von (grohe)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@zetak Aky vyrobca? To prejdenie prstom nejaky ca…
@kejsix Popravde uz neviem, beteria a drziaky boli grohe, ale tato hlavica neviem, neni na nej znacka. Ale ma 6 rokov a stale ta guma neni strvrdnuta. Kazdopadne, je lepsie robit to za prevadzky aby sa ten kamen dostaval von aj prudom vody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?