Vstavany zachod - uvolnena zavitova tyc

Vsimol som si ze zachodova misa Geberit zacala byt taka nerovna, proste klesa na jednu stranu (na tu kde clovek prenasa vahu ked sa utiera...) Ked som skontroloval skrutku, tak som zistil ze cela zavitova tyc je uvolnena. Teda mozem na nej matku utahovat kolko chcem, ked tyc ma volu asi 5 mm. Tycku viacej neviem zakrutit, ked som skusil len tak prstom, tak som zakrutil tolko ze uz matku na nu by som nedal a stale sa hybala. Nejaky tip ako to opravit bez toho ze by som musel vyburat relativne novy (cca 5 rokov) obklad aby som sa dostal ku konstrukcii za tym? Teoreticky mozem kupit novu dlho zavytovu tyc a zakrutit uplne, no pritom aka je tam dnes vola sa obavam ze netrafim do konstrukcie ne druhej strane...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od demorez:

Vsimol som si ze zachodova misa Geberit zacala by…
@demorez ta zavitovka nema z druhej strany maticu, je zakrutena v zavite v rame nosnej konstrukcie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od demorez:

Vsimol som si ze zachodova misa Geberit zacala by…
@demorez Ako kejsix píše, závitová tyčka je v konštrukcii navoľno - koľko je jej cez keramiku treba, toľko sa vytočí. Misa sa prestane hýbať, keď sa matička dotiahne - cez podložku a plastovú vystreďovaciu podložku...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@demorez Ako kejsix píše, závitová tyčka je v kon…
No a @dedo758 píše správne, že to treba riadne zatiahnuť. Neboj sa, vydrží. Prvé puknú tie plastové štuple :-D Na jednej stavbe som videl, ako roboši skúšali na krv dotiahnuť misu (bola poškodená na výhod) a dotiahli ju čo to dalo a ustála to v pohode. A bol to nejaký polský šmejd lacný.
Odpovedať
diky, mal som fakt obavu kolko to utiahnut aby nahodou nepraskla misa... ked som to isiel prvykrat pozriet tak matka isla pritiahnut len tak prstom volne, tak som to pritiahol klucom na uroven "silnejsieho polozenia ruky", opriet som sa o to mal obavu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?