ahojte,,viem že je tu vela diskusii na tuto problematiku ale mna by zaujímalo konkrétne prípravok aspon na zmiernenie tohto smradu,,,čakáme navštevu za par dní,,preto to potrebujem toršku prerazit,,smrad vychádza len z kupelne ,,v kuchyni som to necítila,,s mužom to ideme riešit na jar,,komplet prerobit a zistit priamu závadu,,ale hadam poradíte niaky prípravok(aj ked som ich našla vela na google) ale ak poznáte niaky dobre učinný budem rada,,dakujem
Zo sifona moze ist smrad iba vtedy ked v nom chyba voda. Vtedy vlastne nefunguje pachova zatka vo forme vody a citite pach kanalizacie. Predpokladam, ze nemate urobene odvetranie kanalizacie a podtlak (ktory napriklad vznika pri splachnuti wc alebo kludne aj vacsim prietokom v hlavnej kanalizacii) vam vytahuje vodu z tohto sifonu. Na toto vam ziadny pripravok nepomoze.
ak mate tie tkzv. sifony z baumaxu merkurymarketu a pod. polskych obchodov tak to cely system vyhodte a nahradte ho poriadnym v renomovanych obchodoch alebo si dajte poradit instalatermi ktory pracuju v danom odbore ;-) totiz tie sifony co predavaju v hore uvedenych obchodoch tak su nepouzitelne a velakrat maju akoze zapachovu uzavierku ktoru vytvorite flexi trubicou ohnutou v pozadovanom tvare ale to nefunguje.... treba kupit a namontovat poriadne klasicke zapachove uzavierky.... ale pricina moze byt aj ina ;-) uz som videl aj take nieco ked mali podlahove kurenie v kupelni ktore im odparilo vzdy vodu zo zap. uzavierok a potom ten smrad z odpadoveho potrubia islo do interieru alebo chyba odvetravacie potrubie na kanalizaciu, atd....
@lady511 skús doliať vodu do sifónu, nám to robieva v kotolni kde máme na zemi odtok ktorý sa používa len príležitostne. Dolejem trochu vody a na pol roka pokoj. Asi sa odparí ta voda čo tam má byť.
@lady511 Jediné, čo by mohlo pomocť je naozaj len doliatie vody do sifónu. Akýkoľvek prípravok len pretečie a efekt nulový... Prípadne vymeňte len sifon za obyčajný trubkový sifón (v spodnej časti sifónu - v prehybe- sa drží voda, ktorá funguje ako protizápachová uzávierka), aspoň provizórne, kým budete prerábať. Riešenie za 5€ a + a min roboty ;)
@lady511
Ak bývate v dome tak ti už poradili a ak v paneláku tak to musíte fakt nechať vodu v sifóne alebo aspoň sa o to snažiť,pretože nič iné ti nepomôže. My sme dali v byte sprchový kút a aj voda je v sifóne a stále to cítiť .Panelák je panelák a človek s tým nič neurobí. :-D
@blackomt Je to jedno, či dom či panelák, smrdieť nesmie nikde zo žiadneho sifónu = zápachovej uzávierky... Pokiaľ áno, treba ho vymeniť za "hlbší", z ktorého sa voda rýchlo nevyparí, prípadne ju podtlak "nevycucne".
@lady511 Odvetranie/privzdušnenie kanalizácie je vporiadku? Lebo aj toto môže robiť problém, keď po spláchnutí vytiahne vodu zo sifónov. - A je jedno, či RD alebo panelák...
@dedo758 Laicka otazka, aby som sa nieco naucil. Ako sa riesi to odvetranie/privzdusnenie kanalizacie v rodinnom dome? Lebo dvakrat nam z wc vycuclo vodu po splachnuti, ale nasledne (2-3 dni potom) sme riesili problem s upchatou kanalizaciou pred domom (bager zarazil zvislu ruru urcenu na cistenie do vodorovnej kanalizacnej) a odvtedy je to ok (asi 2 tyzdne). Mohlo to byt tym?
V RD sa odvetranie rieši vyvedením potrubia buď nad strechu, alebo privzdušňovacou hlavicou, umiestnenou na potrubí nad najvyšším bodom napojenia, kľudne aj niekde v podkroví. Niečo takéto http://www.tvarplast.sk/img/product/2...
Aj upchaté potrubie zvykne narobiť problémy...
Môžte mi poradiť?
Stále pri pusteni vody pri sptchobsnk,zo zľabu vyjde smrad...priateľka to čistila,tak som myslel ze pachovu zatku ktorá je v zľabe tam dala zle,tak som to skontroloval všetko bolo OK...
Keď už po týždni každé sprchovanie som cítil na začiatku smrad,tak som kúpil novu pachovu zatku...nepomohlo...2 roky nebol problém a teraz neviem kde je ptoblrn...po sprchovaní v sprche smrad necítiť...len pri pusteni vody pri začiatku sprchovania..dik za rady