dako sa potrebujem zorientovat v kuchynskych obkladoch..
take klasicke male kockovane kahclicky sa mi vobec nepacia.
uvazovala som nad :
mozajkou
sklenenou zastenkou
nejakymi peknymi vacsimi kupelnovymi kachlickami?
ake su vyhody/nevyhody?
daju sa vobec kupelnove kachlicky pouzit? nevadi im napr teplo od sporaka?
dalej by som chcela poprosit na nazor na nevstavany sporak. vsimam si, ze teraz hadam kazdy ma vsetko vstavane, ale nas sporak ma ani nie 2 roky z coho bol pouzivany asi 3 mesiace. prosto ako novy. tym ze nemame penazi az tak nazvys sme si povedali, ze nechame tento.
lenze tym, ze kuchyna sa nerobi na par mesiacov, ale na 10-15-20 (??) rokov a ak sa nevstava teraz, tak az potom. s klasickym sporakom som vsak zatial videla vacsinou len dake reklamne letaky na lacne kuchynske linky za 200 eur, ziadne pekne moderne kuchyne... to uz sa dnes vazne nerobi? mame naozaj kupit vstavany a tento nas sporak dat napr na inzerat?
Aj ja budem mat volne stojaci sporak a nemyslim si preto, ze budem mat nemodernu kuchynu. Kazdy si da to, co sa mu paci. Ja som si mohla kupit kludne vstavany, byt sa nam len stavia, ale mne sa proste paci volne stojaci, tak ho mat budem. A tak isto aj umyvacku, nad tu sme si dali len urobit prac.dosku, lebo sa da vrch odmontovat a bude akoby zabudovana. Mne ten volne stojaci spotrebic absolutne zili netrha. Hlavne nech plni funkcnost. :-)
K obkladom len tolko, ze ja som sa po dlhom zvazovani rozhodla pre kachlicke co su origos na kuchyne asi najma kvoli udrzbe, aj ked netvrdim, ze ine sa zle cisti...
V prvom rade sa to musi pacit tebe, ty tam budes zit. ;-)
no a obklad okolo sporaka mas ako rieseny, do akej hlbky pod dosku ide?
aj preto zvazujem ci volne stojaci, lebo mne sa najviac paci sklenena zastenka alebo taka vo farbe dosky a to neviem ako sa to potom okolo sporaka riesi....
inak ja som najskor tiez nic proti tomu nemala, len ked som si zacala pozerat obrazky kuchyn tak vsetko vstavane..alebo volne ale do takych kuchyn co sa mi nepacili vobec :-|
v pondelok mi to akurat idu robit, neviem presne kolko to ide pod dosku,ale myslim, ze to bude len po dosku a tam to spoji lista, ale myslim si, ze to je na tebe, ci to das aj pod dosku, alebo zarovno nej...a ak ti to velmi oci kole, ze sa ti tam ozaj volny sporak nehodi, tak ozaj len predat a kupit novy..alebo este pohladaj ine fotky a mozno sa ti to zapaci
ako s tym obkladom som to myslela tak, ze ked mas obycajny sporak a nemas ho zrovna v strede dosky (co ty tak mozes mat a mna to nenapadlo), ale na kraji, tak ti tam vznika priestor pri stenach a teda nemozes si dat obklad do jednej vysky, ale dava sa aj pod uroven dosky troska... ked sa vari nech to nezafrka a tak.. no a s obyc kachlickami si to prestavit viem, ale take sklo, no neviem ci to nebdue cudne
no ja ho budem mat v strede dosky, ale keby ho mam na kraji, tak by som asi jeden pas kachliciek dala aj z boku, alebo aspon do urcitej vysky...ale teraz som v podnajme a tu ho mame na kraji a obkladacky ma len nad nim,vedla nie, ani hlbsie a nic nie je spinave a normalne sa vari, tak mozno mas zbytocne obavy
my sme mali na starom byte obkladacky pozdlz celej linky. kedze bol sporak na kraji, potiahli sme ich az dolu ku podlahe. sporak bol cely plynovy /aj rura/, ja peciem dost a nikdy sme nemali ziadny problem. pravdu povediac sme vtedy vobec neriesili, ci tie obkladacky patria do kupelne alebo kam :-N
teraz do novej linky sme nedavali obklad ale "chrbtovinu", material v podstate taky isty ako pracovna doska /len tensi, nejakych 6-7 mm/, lahko udrziavatelny, som spokojna :)
co sa tyka samostatneho sporaka, ja si tiez myslim, ze ak si s nim spokojna a do linky sa vam bude hodit, nie je co riesit. my mame kuchynsku linku 3 roky, nie je nejaka supermoderna, skor taky obycajny jednoduchy styl a sporak mame tiez samostatny /hoci to bolo v tom case riesenie v nudzi- potrebovala som na niecom varit a linka mala byt hotova az o dva mesiace/.
drzim palce pri vybere :)