Kúpeňový radiator Lotosan - je možné kombinované zapojenie?

Máme v pláne inštalovať rebrík Lotosan Florida http://www.lotosan.sk/obchod/seria/fl... do kúpelne. V popise je napísané – na zapojenie do centrálneho systému alebo s vykurovacou tyčou. Nemá niekto tento rebrík, či sa dá napojiť cez ventil 50mm aj na vykurovaciu elektro tyč. Pre mňa je ten popis trochu zmätočný a chápem ho tak, že buď na vykurovací systém alebo na vykurovaciu tyč. Že buď možnosť prvá alebo druhá a nie ich kombinácia.
Odpovedať
@trubiroh aj pre mna to je alebo tyc alebo UK podla popisu, aj schemy su o tom, ze bud UK alebo vykurovaci clanok.
Odpovedať
@trubiroh Ak tým “D50” ventilom myslia klasické termostatické H-čko, tak tam sa kombinovať nedá. Ak by mohli byť samostatne prívodný a spiatočkový ventil, tak sa dá pripojiť aj špirála...
Odpovedať
Ide mi o to, čo vlastne určuje, či sa môže pripojiť elektrická vykurovacia tyč? Veď ak je možné pripojiť ventilom 2x 1/2 k teplovodnému vykurovaciemu systému, tak je asi vnútri cirkulácia vykurovacej kvapaliny. A ak sa dá pripojiť len elektrická vykurovacia tyč, tak sa dá prevádzkovať aj bez vonkajšej cirkulácie. Ak teda pripojím rebrík na takýto ventil https://www.sanitino.sk/sapho-twin-co... , do spiatočky dám vykurovaciu tyč a po vykurovacej sezóne ventil uzavriem a v prípade potreby budem sušiť uteráky na rebríku, tak by to malo fungovať. K rebríku je z rozdeľovača ťahaný zvlášť okruh vykrovacieho média. Tam ani nechcem dávať termostatický ventil, počítam len s obyčajným. Je tu nejaký odborník na vykurovanie ktorý mi vie to vysvetliť?
Odpovedať
Áno, tento ventil je presne na to, aby dala použiť aj vykurovacia špirála. (A to som ja, ako človek od fachu, dodnes nevedel, že taký H-ventil existuje... :-) )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?