Zdravím,
chystám sa prerobiť kúpeľňu v paneláku - hlavne ide o výmenu vane.
Problém je v tom, že kúpeľňa ma šírku presne 160cm (bez obkladu).
Aktuálne je to riešené tak, že obklad je nalepený tesne nad vaňou, čomu by som sa chcel pri prerábke vyhnúť. Pretože výmena vane = búranie obkladu.
Ako to riešiť?
Potreboval by som vaňu širokú 158cm-158.5cm, aby tam pekne vošla okolo obkladu a v budúcnosti, ak by ju bolo potrebné vymeniť nebude treba nič vyburávať. Problém je, že takúto šírku vane som nikde nenašiel.
co sa tej vane tyka, tak uplne bez problemov sa da zohnat aj takato mensia. treba toho asi viacej popozerat, aby si natrafil. skus kaldewei, oni maju 150 a aj mensie tusim este v ponuke. a takuto ti ani nebude treba menit casom.
Máme rovnako širokú kúpeľňu, ale ako často meníte vaňu? My sme tú 160ku zapustili do obkladu, veď ak ju budem chcieť za 156r vymeniť, aj tak budem chcieť vymeniť asi už aj obklad.
@playandwin koľko krát plánuješ vymieňať vaňu? Ak sa bojíš, tak si nechaj pár obkladačiek na doloženie, ktoré by si musel inak vyskať pri výmene vane. Iná rada neexistuje, lebo ani vaňa v rozmere 158cm neexistuje. Teda ja o takej neviem.
@playandwin ked budes o 20 rokov menit vanu, tak vymenis aj obklad. Ked budes menit vanu pred odchodom do dochodku a budes riesit sprchac aby si aj vo vyssom veku mohol pouzivat kupelnu bez problemov, budes menit aj obklad
A áno vraví sa koľko krát budeš meniť vaňu.. no praveže teraz je tu kupeľňa, ktorá bola rekonštruovaná v roku 2014 pôvodným majiteľom a vaňa už je poškodená... Samozrejme, že pôvodný majiteľ obklad nemá a tak môžem robiť všetko na novo..
Super ta vaňa 155cm, take niečo som potreboval najsť. A to som hľadal 3 dni a nenašeil 😄 Vďaka.