no u nas už padlo,že spolu .... o starost menej,okno sa presuvat nebude :-D , urobi sa taky predel ako ma dano a budeme mať spolu,co už. muž bude chodit na latrinu :-D vysedavať
V projekte bolo WC samostatne pre navstevy. Kedze nepocitam s navalom navstev, rozhodla som sa pre dve kupelne - jednu pre mna s vanou a WC a jednu malu k hostovskej izbe so sprchou a WC. Ak mi pride navsteva, asi uz aj prespi, najma dcera s rodinou.
@denisocka akosi mi nepasuje k takej peknej mladej slecne/pani slovo " hajzel "... ;-)
POkial sa da, ja som za WC oddelene, na byte som mala spolu v kupelni, lebo bola mala , ale vadilo mi to..... radsej zvlast.. alebo este jedno niekde inde ( v pripade RD)
@denisocka no ja mám tú istú dilemu a tiež nám to samostatne nevychádza, ale vieš čo ? Potom som si povedala, že nebudem s holým zadkom behať po dome, keď príde na mňa chvíľka počas sprchovania, alebo kúpania :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
inak nechapem, preco ste az tak za oddelene WC, podla mna situacii, ked je to vyhodne mat v jednom je ovela viac, ako tych nevyhodnych.. Vlastne nevyhodna je jedna jedina, ked lezi niekto hodinu vo vani a druhe WC v dome nie je..Ale u mna stale prevysuju plusy nad minusmi, mat WC v kupelni. To sa vam fakt nestava, ze uz ste vyzleceni a musite ist? lebo mne sa to stava s 90% pravidelnostou. :-D A to by sa mi nahej nechcelo behat do inej miestnosti.. To iste pri kazdomesacnych zenskych zalezitostiach je na nezaplatenie mat to spolu.. Alebo som ja fakt nejaka divna? :-D :-p :-N
Ahojte, ja som pri stavaní domu bola jednoznčne za oddelené WC alebo dve WC, kedže sme štvorčlenná rodina s dvoma malými deťmi. Nakoniec sme dali WC oddelene a ešte jedno pre hostí do hosťovskej izby. Moje dôvody boli hlavne že v kúpeľmi máme vaňu, sprchový kút a dve umývadlá a je tam stále rušno, kedže tam aj v zime nechám sušiť prádlo na sušiaku a deti si stále behajú umývať ruky, manžel sa holí,ja sa malujem a pod. a neviem si predstaviť že by som tam sedela na záchode, mne osobne to vadilo...tak máme WC oddelene, môžme si tam osamote vychutnať svoju chvíľku x-) a nešíria sa ani pachy x-) a to už nehovorím o návštevách, neviem si predstaviť že by behali do kúpeľme, priznajme si, že nie vždy máme v kúpeľni upratané, vylešteú vaňu a pod. Moja kamoška má WC spolu s kúpeľňou a keď sa tam moja malá išla vykakať tak som sa cítila čudne že im tam narobila smrádeček medzi tými krásnymi uterákmi a dekoráciami a samozrejme sme si nechcene pozreli aj kolekciu kamoškynho spodného prádla ktorú sušila na rebrinovom radiátore ;-) takže to je len môj názor a naša domácnosť to plne potvrdzuje.
@akvi ono sa to odporúča pre počet ľudí 3 a viac, keď je v domácnosti a aj s hygienických dôvodov, lebo to čo je vo WC mise - baktérie v spoločnom priestore s kúpeľňou, je aj potom napr. na zubnej kefke atď...ináč to beriem tak, nech sa človek zariadi podľa toho ako mu to vyhovuje...
@katcok na klucke od dveri ci klavesnici na PC je niekolkonasobne viac bakterii ako na doske od wc, neredpokladam ze tie bakterie skacu na zubnu keflu,tak ako z PC klavesnice neskacu do mojich ust.
doteraz v byte mame jedno wc oddelene a jedno WC v kupelni, hadajte na ktore wc sa chodi 99%? No samozrejme ze na to v kupelni, je tam velke okno a kazdy, teda ja, deti aj navstevy chodia zasadne do kupelne. Na samostatne wc chodi len manzel. V domceku bude dolna kupelna s wckom aj horna kupelna s wc, samostatne akosi nevyslo... ;-)
@denisocka ta to svoje ale nepotrebujem ventilovat ostatnym clenom rodiny do tvare :D a kadit nieje hnusne, je to prirodzena vec, napriek tomu, hovienka nepatria do jednej miestnosti so sprchou ci umyvadlom.
@marekp súhlasím, teraz bývame v podnájme a máme to spolu a je to na nervy, samozrejme ako na potvoru stále niekomu treba na veľkú keď sa niekto kúpe, a keď ležíš vo vani tak to nie je nič moc, akoby si sa kúpala nie v kúpelni ale na záchode, takže môj názor je určite oddelene:)
nestresujte :-) ak je priestor je dobré aj samostatné wc s malým umyvadlom lebo ak tam nebude umyvadlo musíte ist aj tak do kúpelky a pokial tam nikto neni to ste mohli urobiť potrebu aj tam :-) v kúpelni by podla mna nemalo chýbať wc a pokial je možnosť malo by byť ešte jedno samostatné s umyvadielkom . A čo sa týka pachov tak to nie je dnes absolútne žiadny problém stačí si len večer pozret reklamu :-)
ja som stastna,ze mam svoje vlastne byvanie a idem dat kupelku s veckom spolu, lebo nechcem chodit do kupelky z kuchyne....a vobec mi to nebude vadit, lebo som stastna,ze mam....a nebudem tu riesit to,ci to je dobre,ci nie....vela ludi nema svoje byvanie a co? ja ho mam a takyto detail mi je u r....
Dobrý den. Jedna věc jsou reálné možnosti každého stavebníka, druhá věc je co si každý přeje a třetí věc je platná norma, která to všechno přetrumfuje. Nevím jak na Slovensku, ale v Česku je možno sloučit WC s koupelnou dohromady pouze za určitých podmínek a zásadní záležitost je počet pokojů. A tento problém jsem řešil při kolaudaci ( čili bylo stavební povolení ) totální rekonstrukce jednoho domu. Podle původních plánů tam měl vzniknout byt , ve kterém byl obývací pokoj ,jídelní kout a kuchyně jeden protor a druhý pokoj byla ložnice. Při rekonstrukci jsem změnil dispozici, protože ten projektant byl asi vadný a lehce jsem to předělal tak, že tam prostě přibyl další pokoj velikosti té ložnice, akorát se vypustila komora a změnil trochu tvar kuchyně. A ejhle, ti úředníci byli celkem neoblomní, ale nakonec jsem je zlomil, protože jsem vymazal příčku mezi ložnicí a tím dalším pokojem s tím, že ji třeba někdy postavím ?? :-D A to bylo všechno z důvodů, že jsem neudělal samostané WC. Čili, já si nedovedu představit, že by prošel pojekt nového domu bez samostatného WC a nakonec, že by to úřad zkolaudoval. U nějaké rekonstrukce, kde se neschvalují plány a následně se nekolauduje to projde asi bez problémů. A stejně je to krásné, jakou mají úřady péči o vykonávání naší tělesné potřeby, že ? :-D :-D :-D :-D :-D
S pozdravem Laďa