Zdravím vás všetkých som tu nová tak neviem či môj príspevok bude správne napísaný. Jedná sa o to, že potrebujem v starej kúpele vymurovať sprchový kút pre ťzp z príspevkom UPSVR a kúpeľňa je malá s rozmermi 243x186. Chodím merám a nič mi nevychádza. Vie mi niekto poradiť. V kúpeľni bude práčka 60x60, umývadlo, radiátor a kút. 😉
miesto vane dajte velky walk in sprchac, ked to inac nepijde zlab napojit do gulicky, tak ci tak budete burat, Sklo dat na kratsiu stranu od bojlera a druhe vedla dveri. Na stenu dajte pevne sprchove sedatko pre vacsie pohodlie ZTP. Radiator bud medzi pracku a dvere alebo medzi dvere a sprchac ale ku pracke vojde aj 70 cm siroky. Skus pozriet tu, maju velmi dobre ceny http://www.kupelnovyradiator.sk/
@tanava a preco chces murovat? Planujes aj vacsie upravy ci len ten sprchovy? Na mieste kde bola vana nemoze byt sprchovy?
Neviem kolko mas na to financii ale najjednoduchsie riesenie by bolo sklenena bocna stena od bojleru a namiesto dveri do sprchoveho len zaves aby z priestoru neuberali dvere a aby sa pred sprchovym dalo aj pohybovat.
To je potrebne robit pre niekoho co sa vie pohybovat alebo je nehybny?
Prekreslila som tvoj nakres, len este presnejsie rozmery by pomohli ake velke umyvadlo, bojler, kde presne v priestore su a tak.
@wivik vaňa má rozmery 1.64x 0.72 bojler je nad vaňou. na konci vane je taká plocha v dĺžke cca 20cm. Batéria vaňová je 40 CM z rohu. Umývadlo 60x40. Nad umývadlom vo výške 1.8m je okno. Manžel zatiaľ prejde len je problém dvíhania nôh a stability. Takže do sprchy pôjde toaletné kreslo. A potrebujem aby bola sprcha s prava keď ho budem sprchovať 🤔
@tanava asi by bolo dobre uviest, kolko miesta zabera bojler od steny, cize ako daleko od nej zasahuje....aj smerom k vane, aj k umyvadlu....tiez, v akej je vyske (mozno by pod neho sla pracka, ak je tam dostatocna svetla vyska)....dalej by bolo dobre povedat, kde je momentalne vanova bateria, sice spominas 40cm z rohu, ale ktoreho? Od bojlera? Podalsie, co si predstavujes pod pojmom prerabka kupelne, myslim tym, ake velke zasahy tam mozu byt...ak sa preraba aj vodovodne potrubie, nevidim dovod, preco by v murovanom sprchovom kute nemohla byt bateria umiestnena podla tvojich poziadaviek....
@peter2728 tiez my napadlo ze ked sa vymuruje stena od bojllera tak do nej dat bateriu. A keby sa dala kupit aj dlhsia hadica tak ani pre pravaka nebol problem sprchovat.
Mne to pride ze sa to tam vsetko zmesti len este tie doplnujuce info ako pises by pomohli
@peter2728 práčka sa v pohode zmestí pod bojler, batéria je 40cm od bojlera. ja som mala nákres viď foto a techník mi to zamietol že radiátor nemôže byť v sprche a vchod musí byť 90 CM ináč to neschváli techník na úrade.
Rozkopané bude všetko takže umiestnenie môže byť rôzne len ja hľadám to najlepšie riešenie. Napr keby sa dal bojler do opačného kúta oproti dverám tak si neviem predstaviť koľko vody vytečie kým príde do kuchyne. Preto sa snažím aby bola sprchová batéria niekde pri dverách tam prerazíme stenu. Moja predstava nejak takto.
@tanava bud som slepy, alebo neviem, no z tohto nakresu nevyjdem ani za svateho, co to tam je vlastne...samozrejme ze dvere rozsirit a na radiator su tam aj ine miesta, ak pracka pojde pod bojler, tak radiator dat vlavo od umyvadla...ja fakt nevidim problem do tohto priestoru umiestnit tieto veci, aj sprchac vymurovat co najvacsi, aj dodrzat podmienky z uradu....no chce to kompletnu rekonstrukciu rozvodov, stien, podlahy....stsle nerozumiem, s cim mas problem
@peter2728 90cm je otvor do sprchy. No a v poslednej vete ste si odpísali v čom je problém. Že keď chcem všetko dodržať treba komplexnú rekonštrukciu rozvodou a stien a to už je iná téma. Steny búrať nemám ako z jednej strany je malá špajza, z druhej malá kuchynka a z tretej spálňa. Štvrtá kde je umiestnené umývadlo je sused. Ja som viacmeAle pretože mi to náhli tak už som sa dnes rozhodla.
Nad umyvadlom ma byt okno, tak ako tam moze byt sused? A nehovorim o zburani stien, ale o zasekani novej instalacie....
Wivik ti dala dobry nacrt, lebo to, co kreslis ty, tak nie je domyslene rozmerovo...skus prepocitat a uvidis...
Pardon. Ja som viacmenej potrebovala poradiť aké veľké umývadlo mi tam potom vojde, aký veľký radiátor tam mám dať, akú vysokú priečku vybudovať, do akej výšky obklad atď atď. Takže umývadlo premiestnim kde je práčka, práčku dám pod bojler s ním hýbať nebudem, a vedl