Hrany do kúpeľne

Ahojte, rada by som sa poradila. Pri prerabke kúpeľne nam boli odporučené spigolo ukoncovacie listy k nasmu obkladu (vyrobcom vyrobene rohove kusy obkladu, ktoré su vraj vysoko odolne voci narazom). V nasom pripade cena za spigolo hrany cini okolo 1 700 eur. Alternativa su klasicke hlinikove rohove listy (jolly hrany nechceme). Ma niekto skúsenosti, ci sa oplatí investovat do spigolo hran? Vid obrazok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od boozlesk:

Ahojte, rada by som sa poradila. Pri prerabke kúp…
@boozlesk my mame listy v pravo uhle a vyzeraju lepsie ako toto skosene. Nam sa podarilo najst v showroome takmer identicku farbu. Toto aspon na tom obrazku posobi dost lacno. Ale nikdy som to nevidela ako to naozaj vyzera
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od boozlesk:

Ahojte, rada by som sa poradila. Pri prerabke kúp…
@boozlesk take nieco. Ale my to mame vo farbe obkladu takze to dobre vyzera https://www.siko.sk/lista-havos-ukonc...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja len zo zvedavosti, kolko tych list/hran stoji 1700€? A kolko by vas stali hlinikove, na porovnanie, diky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od boozlesk:

Ahojte, rada by som sa poradila. Pri prerabke kúp…
@boozlesk myslim ze tieto mame https://www.floorwood.sk/ukoncovacia-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj, ja len zo zvedavosti, kolko tych list/hran …
@lenkito10 budu v okne, v nike a tri rohy od zeme po strop (dva rohy predelovacieho murika a jedna strana popri geberite). Dokopy asi aj do 12 metrov. Ale hovorim len z hlavy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od boozlesk:

@lenkito10 budu v okne, v nike a tri rohy od zeme…
@boozlesk eloxovaná hliníková lišta stojí cca 8-10€ za 2,5m. t.j. ani nie 4€ za meter. Výborne sa s ňou pracuje, netreba obklad rezať pod pod uhlom, stačí obyčajná rezačka na dlažbu a výsledný efekt nevyzerá vôbec lacno. V praxi to znamená rýchlejšiu pokládku, nižšiu cenu ako za prácu, tak aj za materiál. Osobne mám radšej ukončenie hliníkovými lištami, než jolly rezmi a spigolo je podobne pracné, ako jolly... Spigolo hrany za 1700€ za 12m v porovnaní s hlíníkom za pajcku je silný argument...
Odpovedať
Profilova fotka
Skoda ze sa nikto dalsi neozval. Ono nejako vysoka odolnost voci narazom v kupelni si myslim ze nie je az tak potrebna. Akurat tie rohy murov, ktore celia narazom pradloveho kosa alebo ramenam ci podknutiu alebo detom. Nic co by hlinikove listy nevydrzali a esteticky sa zladia. Osobne mam v detskej kupelni mur na sprchu na ktory som kupovala dve zaoblene listy, uz ani neviem ci hlinikove alebo plastove, obkladac mi povedal nech si kupim ake chcem. Lista nie je nieco na co sa oko zamera pri kochani sa na kupelni. V kuchyni a na chodbe je tych narazov viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?