Nová

Hansgrohe kartuša - premazanie / nahrada originalnej

Doma mam osadene Hansgrohe Logis umyvadlove baterie a jedna z nich sa zacala po 6. rokoch tazko otvarat/zatvarat paka - kartusa. Mam dve otazky: 1, da sa kartusa nejako premazat aby nesla tak tazko? problem je vsak zvlastny - ked ju mam z baterie vonku, tak sa kartusa otvara/zatvara celkom v pohode. Ako nahle ju osadim do baterie a dotahujem tu maticu (nie az tak silno) tak paka sa zacne otvarat tazsie a tazsie. Aby chodila paka lahko, musel by som tu maticu dotiahnut iba silnejsie rukou. 2, existuju do Hansgrohe baterii nejake lacnejsie nahrady originalnych kartusi? lebo tie ich su strasne palky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter700 - https://www.vivaeshop.sk/hansgrohe-ka... 38euro nepovazujem za "palku". Ci je vhodna pre teba netusim, treba pozriet v rozkrese.
Odpovedať
To Ti aj tak dobre vydrzala. Ono je dobre si pozriet pred kupou baterie cenu nahradnych kartusi, da sa tak vyhnut prekvapeniu..
Odpovedať
@peter700 no ak ti zacne ist tazko az ked zalozis (dotiahnes paku), tak mi to nepride ako problem kartuse... Nedrie ti tam daco? Daky vodny kamen narasteny... Vymen paky medzi bateriami na skusku... Inak na mazanie vodarenskych veci pouzivam priesvitnu silikonovu vazelinu, co sa moze kontaktovat s pitnou vodou: https://www.akva-tera.sk/silikonova-v...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@peter700 no ak ti zacne ist tazko az ked zalozis…
@minoo To klzne sedlo je potiahnute niecim, asi teflon, neviem isto. Pouzivanim sa osucha, ak su vo vode necistoty/tvrda, tak rychlejsie. Ked dotiahnes maticu, pritlaci sa trosku na to sedlo a uz je velke trenie, drhne to. Ked pritlak povolis, tak to ide akoze lahko... Ale bez pritlaku to netesni a vybavene. Vazelinu vyplavi, skoda casu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@minoo To klzne sedlo je potiahnute niecim, asi t…
@kejsix jaj tu maticu... nvm preco som si myslel, ze paku... Mimo som, pravdu mas...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?