Štátny príspevok

Dobrý večer. Potrebujem radu mate niekto skusenost s presunom hypotekárneho úveru jednej nehnuteľnosti na druhu konkrétne sa jedna o štatny príspevok. Predávame byt ktorý sme kupovali pred 2 rokmi cez hypouver so štatnym príspevkom na bývanie pre mladých- od majiteľa domu ktorý by sme chceli kúpiť sme dostali ponuku na výmenu. A chcem sa opýtať ako to je? Viem ze hypo sa presunut na inu nehnutelnost da. Ale čo so štatnym príspevkom? Musim ho vratit ? alebo sa da presunut spolu s hypotekou? Ďakujem
Odpovedať
ahoj my sme založili rodičovský dom a rekonštruujeme náš brali sme hypoteku so štátnym príspevkom pre mladých ten nám budu vracať po dobu 5 rokov počas nich nemôžeme nič robíť teda presunuť ťarchu alebo ísť do inej banky lebo by sme museli vrátiť späť príspevok ktorý nám už dali. a s odstupom času je podla mna tento príspevok pekná sprostosť lebo peniaze ti zoberu z učtu v plnej výške splátky a potom ti vrátia späť nejakú čiastku a teraz si predstav že za tých 5 rokov som mohla mať daleko viac splatené a tým pádom menej rokov splácania a mohlo sa mi ľahšie dýchať. ale určite treba ísť do banky.
Odpovedať
@honey262 A z ktorej banky ste brali uver a kolko vam dali a aky urok vam vypocitali.Lebo ja by som tiez chcel ale neviem kde by my dali niaku dobru hypoteku aby somnemusel do konca zivota splacat.Ked dnes mas robotu a za 5 rokov uz nemusis mat.A na paske mam len minimum zarobku.Ak vies porat.
Odpovedať
my sme išli cez známu sprostredkovatela obehla za nás banky vybavila papiere povedala čo a ako my by sme tým zabili kopu času zaplatená je bankou no a samozrejme musím tuším 70% vydokladovať a máme to v slovenskej sporitelni a na 30 rokov ale stojí za zváženie zobrať nie hypotéku ale normálne úver nemusíš nič zakladať ani dokladovať lebo minule dávali v telke že hypotéky sa už neoplatia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?