Odpoveď na príspevok od yoge:
Ahojte, nepoznáte nejaký právny portál, ktorý sa… @yoge ja som raz davno pouzil verdikto.sk a v pohodeOdpoveď na príspevok od fero1821:
už ked si načal tému tak aký problem? @fero1821 je to trochu komplikovanejšie, ale ide o to, že riešim nehnutelnosť, kde nebola v kúpnej zmluve zahrnutá stavba, ktorá nie je skolaudovaná (túto stavbu nechcem zbúrať). Je zapísana na katastry a aktuálne riešim kto vlastne môže podať žiadosť o stavebné povolenie (či pôvodný majiteľ alebo ja). Preto by som to ideálne chcel riešiť s nejakým právnikom, ktorý sa špecializuje na stavebné právo. Zároveň by som sa chcel ešte spýtať ako to je ohľadom tej amnestie na čierne stavbyOdpoveď na príspevok od yoge:
@fero1821 je to trochu komplikovanejšie, ale ide … @yoge Na toto sa nemusíte pýtať právnika, ale stačí zájsť na stavebný úrad. Tam poradia. Ak ste už raz vy novým vlastníkom nehnuteľnosti, tak pôvodný majiteľ to nebude robiť za Vás. Maximálne sa spýtajte bývalého majiteľa, či Vám odovzdal projekt domu a či ho vôbec má. Ak nemá, tak budete musieť dať spraviť projekt domu a následne požiadať o stavebné povolenie dodatočne, ale podľa môjho názoru ak ten dom je postavený , tak tam muselo byt vydané nejaké stavebné povolenie.. akurát nie je skolaudovaný. Teda budete musieť skolaudovať. Pochybujem, že by bolo nutné riešiť stavebné povolenie ak bol postavený. Hovoríte že je zapísaná na katastri a tam ju zapisovali len ak bola skolaudovaná. Ak bola však postavená pred rokom 1976, tak nemusí byt ani skolaudovaná a teda neviem, čo riešite vlastne.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@yoge Na toto sa nemusíte pýtať právnika, ale sta… @fero1821 Stavba zapísaná na katastri nemôže byť čierna už z logiky veci.