Zdravim, dúfam že sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť .
Ide o to že mám spotrebný úver 30tisic splátka 380€ a chceme s priateľkou kupovať byt za 140 000€
Kebyže to hneď beriem tak hypo 560€ + úver 380€ + cca 180€ energie = 1120€
Plat momentálne nieje problém ale nikdy nevieme čo bude za pár rokov a určite posledné čo by dom chcel je utopiť sa v splátkach .
Vedeli by ste mi poradiť ako by sa dala táto situácia riešiť aby tie splátky neboli také veľké ?
My sme mali hypo 44tisic na dom a este pred hypo 20tisic stavebny uver.ked nam hodnota domu naskocila o tych 20tisic refinancovali sme hypo s navysenim takze sa stavebko vyplatilo.tak kupte nieco v povodnom stave prerobte a uver prerefinancujte do hypo.
Ono by sa dalo, ak by ti to ale samozrejme vychádzalo, že by si si ten spotrebák refinancol do hypo a splácal tak už len jednu pôžičku. Ťažko povedať, teraz každá banka hodnotí klientov inak a samostatne :-|
skús finančného poradcu, oni vedia s tým "čarovať"..... poradia, kde by to najlepšie išlo.... ale jednoznačne chválim, že rozmýšľaš dopredu, aby si to aj v budúcnosti finančne zvládol... :-)
@fefe123 asi tak. Takuto vec by som sa nepokusal asi riesit sam a predsa len, v tejto dobe je trhu dost poradcov, ktori fakt vedia vyjednat s bankami vyhodnejsie podmienky pre branie si uveru.