-som zaujemca o taky dom co ma 7 vlastnikov a jeden z nich ktory ma podiel 2/10 ma exekucie.Vsetci vlastnici s predajom suhlasia,avsak problem je v tom ze som kontaktovala tych 3 exekutorov.Davaja znich by suhlasili stakym postupom ze:
Vyplatila by som im cast dlhov toho vlastnika a nasledne by dom odblokovali,a prepisal by sa aj blokovany podiel na moje meno, jeden z exekutorov-ten co je prvy na LV nesuhlasi s takym postupom nakolko to vychadza cca 250e aby som zaplatila za uvolnenie podielu a dotycny tam ma dlh cez 20tis e.
Naozaj neviem ako mam postupovat,Bojim za ze pridem o peniaze.Volne cistky by som odkupila ale co v pripade ze ten hlavny exekutor by potom drazbu nezorganizoval?ma nato pravo?v pripade ze kupna cena domu je 7 000e a hodnota domu bude asi rovnaka mozno o nieco vyssia,a teda ta dlznikova ciastka este nizsiu hodnotu by mala keby ze som ja vlastnila 8/10 a on 2/10....
V stredu sa chystame na prepis domu a teda aj vyplatit tie podiely co sa daju predat...ale obavam sa ze odkupim vecsinu domu a nebudem sa vediet pohnut to rekonstruovat lebo ma bude brzdit ten exekutor ze drazbu neurobi lebo ma dom nizku hodnotu...co mam robit? mam odkupúit tie podiely co sa daju a exekutor uz bude ,,musiet ,,urobit drazbu?a odkupim aj tie 2/10domu???alebo mozem poziadat aby veritel zmenil exekutora kedze s tymto sa naozaj neda jednat?vasa odpoved by mi naozaj velmi pomohla dakujem
@beatka159753 Urcite takuto vec neurobit, pokial exekutor nesuhlasi (vlastnik totiz nema pravo nakladat so svojim majetkom, pokial je na nom uvalena exekucia)....urcite sa mozete pokusit jednat s veritelmi, ale kym nie je vsetko vyriesene tak nekupovat....ak si to chcete poistit podpiste zmluvu o buducej zmluve,kde date preambulu, ze dom musi byt cisty....
Urcite nekupovat!!! Podstany je exekutor ktory je zapísany na lista vlastníctva ako prvy v poradi.. ak velmi chcete podpisovat zmluvy tak taktiez odporucam iba zmluvu o budúcej zmluve kde bude dohodnute ze dom odkupite v tom prípade ak bude bez akejkolvek tarchy.