Ahojte,
mame moznost kupit na prvy pohlad skvely byt za skvelu cenu, zatial sa predava po sukromnej linke a sme medzi prvymi zaujemcami.
Problem je, ze je to PRIZEMNY a ROHOVY byt. Avsak:
1, Je to prizemie, ktoreho okna zacinaju vo vyske 3 metrov.
2, Pod bytom je atelier, ktoreho okna zacinaju na urovni ulice, kvazi suteren.
3. Budova je narodna kulturna pamiatka postavena v roku 1900.
4. Fasada budovy je zrestaurovana, ma krasne detaily a cistu omietku.
5. Rozloha bytu je viac ako 120 m2.
6. Poloha bytu je na Palisadach kusok od hradu a prezidentskeho palaca, v relativne kludnej bocnej ulicke, ziadna hlavna cesta.
7. Byt je v povodnom stave, zachovane originalne drevene parkety, velke vnutorne dvojkridlove dvere v izbach, originalne keramicke kachle, atd.
8. Vsetky byty maju krasne drevene dvojkridlove vstupne dvere.
9. V dome je dohromady 12 bytov na styroch poschodiach.
10. Vstup do domu tvoria velke dvojkridlove dvere z ulice a par metrov za nimi su dalsie dvojkridlove dvere, potom schody na "prizemie", spolocne priestory maju krasne kachlicky a obklady.
Co si o tom prosim myslite? Bude takyto byt vnimany ako klasicky prizemny byt s "prizemnou" penalizaciou a problemoch pri potencialnom predaji?
Coho by ste sa najviac obavali, na co si dat pozor pri kupe?
Dakujem krasne za akekolvek nazory a tipy 🙂
Píšeš, že chceš ísť s cenou za m2 dole, takže si sa už vlastne rozhodol, že do toho chceš ísť 😁😁😁. A môj osobný názor je, že v tejto lokalite za túto cenu nie je o čom. Sám píšeš, že okná nie sú problém. Podľa fotky: fasáda je urobená, odkvapové rýny tiež, tým pádom pravdepodobne aj strecha. Máš tam z jednej strany jednosmerku, tá druhá ulica neviem, ale možno tiež, takže nič hrozné, čo sa týka hluku z ulice, výška okien ok - chodci dovnútra priamo neuvidia. Ďalej usudzujem, že vchod do budovy je ten výklenok pomerne vpravo. Neviem, či je tvoj byt tých všetkých 6 okien, čo som tam po roh budovy napočítala - ak áno, tak tipujem že so vstupnými priestormi susedí kuchyňa, chodba, nejaké to wc, špajza a podobne - tam ti aj tak nejaké zvuky z chodby veľmi vadiť nebudú. Ak je tam ešte iný byt, tak tento problém tak či tak nemáš😁.
Pýtala by som sa samozrejme na rozvody/stupačky a ako už bolo spomenuté, na ten ateliér pod tebou kvôli kúreniu, plesne atď. Zdarný nákup.
za mna tak velky byt bez jedineho balkona je velke minis. Rohovy byt dalsie minus. Vvysene prizemie dalsie minus.
Je to na tebe..padlo tu vela mudrych komentarov