Čo keď developer nedoložil energetický certifikát?

Povinnosťou developera pri predaji novostavby je dať vypracovať energetický certifikát budovy a má byť súčasťou dokumentácie pri kúpe bytu či domu. Konkrétne, keď sme kupovali byt, tento certifikát nebol doložený, ale developer sa písomne zaviazal, že ho do pol roka je povinný predložiť na stavebnom úrade. Ani po roku doložený nie je a developer na naše výzvy nereaguje. Je povinnosťou Stavebného úradu vyzvať developera na jeho doloženie? Tam nám tvrdia, že to je naša starosť. Akým spôsobom donútiť developera, aby si splnil svoju povinnosť?
Odpovedať
podľa stavebného zákona môže stavebný úrad dať developerovi tzv. doćasnú kolaudáciu podmienenú doložením certifikátu do 1/2 roka. Ak ho v lehote nedoložia kolaudácia sa ruśi..a cely´objekt je neskolaudovaný.
Odpovedať
ale my máme dom skolaudovaný, alebo je kolaudácia zo zákona neplatná keď certifikát nebol doložený? môžeš mi to prosím bližšie objasniť? a môžem developera nejak prinútiť aby ho dal vypracovať? alebo to znamená, že certifikát si musíme dať vypracovať na vlastné náklady?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?