Dobrý večer,
mohli by ste mi prosím poradiť, cez aké portály alebo tlač je najvhodnejšie ponúknuť na predaj 3i byt v Trnave? Chcel by som sa vyhnúť plateným, ale pokiaľ by bol platený naozaj dobrý, tak to beriem, len sa chcem vyhnúť podvodným webovým stránkam. No a najradšej by som chcel ponúknuť nehnuteľnosť ako súkromná osoba, bez sprostredkovania realitnou kanceláriou.
Ďakujem.
@janulikk na reality stranke sa myslím dá vložiť inzerát na predaj nehnuteľnosti aj súkromnou osobou. zadarmo. len sa treba pripraviť na možnosť, že sa ozvú realitní makléri a budú ponúkať spoluprácu, tých ale môžete odmietnuť... my sme takto pred pár rokmi predávali byt, ale predali sme nakoniec prostredníctvom realitky.
topreality.sk - spoplatnene, ale tych par eur za to urcite stoji, najnavstevovanejsia stranka, okrem toho vam to hodi inzerat automaticky na niekolko dalsich. Takze urcite topreality, potom reality.sk, bazos.sk, avizo.sk. A kedze som to chcela mat na co najviac strankach, dala som aj na inzercia.sk, areality.sk, 123reality.sk, trhinzercie.sk, trh.sk, topinzerat.sk, freereality.sk, topuj.sk, megainzercia.sk, gigareality.sk, trnava.virtualne.sk, ringo.sk.
Da to zabrat, registracia, (odporucam napisat na jeden papier zoznam webstranok s pristupovym heslom...) uprava fotiek do pozadovanej velkosti plus nasledne pridanie atd... plus nezabudnite si aktualizovat kazdy den inzerat na strankach kde to je mozne. (bez poplatku)
Okrem topreality som neplatila na ziadnej.
living.sk (rozhadzuju to na sme.sk, m2.zoznam.sk, cas.sk...atd), reality.sk.....este pred takym rokom bol z toprealit podstatne vyssi ohlas
na prenajmy je ohlas z bazosu, nehnutelnosti.sk
ale hovorim...beriem to z hladiska ohlasu klientov. neviem, ktory portal ma najvyssiu navstevnost.
@trevize hm, dobre vediet ako sa navstevy stranok lisia od realitych potencionalnych klientov. v rk nerobim, ale v it. tych stranok je vela, tak par spomeniem
unikatne navstevy za den (orientacne +- par tisic): topreality 20k, reality.sk 9k, areality.sk 5k, reality.sme.sk 3k, x-reality.sk 3k, m2.zoznam.sk 2.5k, trh.sk 1.5k, nehnutelnosti.sk neviem ale tipujem 10k
tak tieto cisla ma celkom prekvapili. asi zalezi aj na tom ako rychlo zapadne inzercia prachom.
inak co sa tyka prenajmov, tam je celkom dobry bazos a nehnutelnosti
zabudol som uviest ze statistika je z http://online.aimmonitor.sk/ a http://toplist.sk
bazos.sk ma ako celok navstevnost 200k/den, ale neviem kolko z toho su reality. ale moze to byt tiez niekolko tisic
Ahojte, obnovujem temu, neviete ako je to aktualne? Ideme predavat byt v Ba a po tom co sme zazili s realitakmi pri kupe noveho bytu nie sme ochotni dat im zarobit...
@maminecka2 obávam sa, že bez realitky to budeš mať o dosť ťažšie predať byt. Jedine nejako po známostiach. Nepoznáš niekoho, kto hľadá byt. My sme našťastie s realitnými kanceláriami mali len dobré skúsenosti ale verím, že pokiaľ si ty nemala tak im nechceš dať ani zarobiť.. Je to logické..Tak držím palce aby sa ti podarilo nejako predať byt
@maminecka2 ja som predala sama, bez realitky. inzerat som dala len na Top Reality, a byt predala za cca mesiac, za presne taku cenu aku som aj pytala.
@silvia_peterr Dakujem. Je mi jasne ze to nebude jednoduche, ale byty sa dnes predavaju cez net, zaujemca vyhladava v inzeratoch a v podstate je mu jedno kto predava. Zmluvy nam aj tak bude robit pravnik, realitaci casto neurobia dobre- osobna skusenost.
@manilla V toto dufam aj ja x-)