dobry den,v uvode sa chcem ospravedlnit ak som to dal zlej temy,diskusie.
mal by som otazku : priatelka kupila byt,casom sa dozvedela ze je na nom dlh cca 7000..
tento dlh za nu vyplatila jej mama,a teraz sa obhajuje a tvrdi ze ten byt je jej..
je vobec nieco take mozne,ked zmluvu o kupe ma priatelka? moze byt ona vlastnikom ked vyplatila dlh?bez vedomia cloveka ktory ma zmluvu o kupe?
na zmluve jej meno iba priatelky.
za vase rady,nazory vam velmi pekne dakujem.
a preco to jej mama vyplatila a teraz si ho narokuje. Nejake je to divne alebo len mnou nepochopene, ale aby som aj odpovedala, tak majitelom je stale priatelka a mama ma smolu, moze tak akurat skusit na sude.
@palozba
Veď ale skús sa troška rozpísať, lebo si to napísal ako tatar :) (s prepáčením)
- kedy ho kúpila ? Dnes, včera, pre mesiacom, pred rokom ?
- kúpila ho oficiálne, tj existujú nejaké normálne zmluvy ?
- bola na byt v čase kúpi uvalená nejaká ťarcha resp. záložné právo na katastri ?
- prebehol už prepis nehnutelnosti na katastri ? Tj je už aj podľa katastra tvoja priateľka vlastníkom ?
Resp. celkom to nechápem. Priateľka kúpila byt a časom sa dozvedela, že je na ňom dlh 7 tis. Eur ? To ako sa dá ? Ak je byt založený voči nejakému úveru, tak je na ňom ťarcha v LV. To ste nevideli ?
Troška to rozpíš :)
a ked chce mama od dcery vymahat tych 7000 € musi mat nejaku zmluvu, zmenku od dcery alebo svedectvo ze pozicala, pripadne aspon ze to poslala na ucet prevodnym prikazom. Inak TRT.