Ako rýchlo vám majitelia uvoľnili dom po jeho kúpe ?

Zobraz úvodný príspevok
Zaujímali by ma vaše skúsenosti pri kúpe - predaji domu. Ako rýchlo od podpisu kúpno-predajnej zmluvy a vyplatenia ceny domu Vám majitelia uvoľnili dom , aby ste sa mohli presťahovať? Ide o to , že chceme kúpiť dom a majitelia chcú v zmluve uviesť dátum uvoľnenia domu až 3 mesiace od jeho kúpy. My potrebujeme ale bývať najneskôr do 2 mesiacov. Viem, že je to len o dohode , zaujímali by ma ale Vaše skúsenosti - aká je štandardná doba uvoľnenia domu ? Je naša požiadavka - najneskôr do 2 mesiacov od podpísania zmluvy prehnaná? Ďakujem za vaše príspevky.
Odpovedať
@atlaska Vymaľovať ? A ešte by som nemal ho aj zrekonštruovať na želanie podľa predstav záujemcu ???
Odpovedať
@ruren pisem ze sa lepsie predava na bielo vymalovana cista nehnutelnost. kazdeho vec ako urobi, prebehnut steny bielou farbou je nic a nemusim sa hnusne steny hanbit kedze ak sa vyprace nabytok vieme ako tie steny vyzeraju.
Odpovedať
@aneri53 ty nepotrebujes realitku ani mnoho inych, ale ja ked tu citam ze ludia nevedia napisat elementarnu ziadost na elektrarne ci na stavebny urad, pochybujem ze zvladnu kupnopredajnu zmluvu bez chyb a nastrah do buducnosti.
Odpovedať
@atlaska Já bych si také netroufla napsat kupní smlouvu sama. Ale notář nebo právník ji sepíšou dobře a ještě zajistí úschovu peněz do doby, než je proveden vklad. Pak teprve prodávajícímu sumu vyplatí. Dříve, když ještě platil daň prodávající, tak zároveň ohlídal placení daně, protože kupující byl ručitelem. Nevím, jak je to na Slovensku, u nás od 1. 11. 2016 platí daň z nabytí kupující, takže toto již není potřeba. Každopádně pokud si seženeš kupce, smlouvy i úschovu přenecháš notáři nebo advokátovi, ušetříš nemalé peníze oproti realitce. Když jsme prodávali dům, chtěla realitka 180.000 Kč, notář se vším všudy stál 35.000 Kč.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska zalohu sme platili prevodom, zvysok sumy hypotekou, ktoru sme vybavovali az potom na zaklade zmluvy o buducej zmluve.
Odpovedať
@lubica2403 ..." A ak sa rozhodnem predať dom, tak predsa musím vedieť, že z neho musím odísť a zabezpečím si bývanie vopred. Ako môžem predať dom a nevedieť, kde hlavu zložím? A ak viem, tak predsa nemôže trvať 2-3 mesiace, kým zbalím veci..." koniec citatu Kupa domov a bytov je vzdy ako "vlak s voznami".ked sa jeden vagony vykolaji,cely vlak musi zastavit a nepohne sa dalej.Nie je to len jeden kupujuci a jeden predavjuci. Lebo aj oni zvacsa maju svojich dalsich kupujucich a predavajucich za sebou. My sme napr.predavali dom predavali dom,mali sme vazynch zaujemcov. Hikali,doniesli zalohu,chodili nas informovat ako a co vybavuju.Zial, cas sa natahoval,lebo mali nejake "vraj problemy". mys me mali tiez najdeny dom,ale tam predavajuca ponahlala s predajom. /aj my sme dali zalohu/.Zial nasi zaujemcovia natahovali cas...po 4.mesiacoch pani,co sme mali od nej kupit dom nemohla dalej cakat,tak dom musela predat inemu zaujemcovi. My sme zrazu zostali bez moznosti sa prestahovat.A najdenie noveho vhodneho domu trva tiez urcity cas...a nasi zaujemcovia nam po 4.mesiacoch oznamili, ze dom nekupuju. Takze zacala nova vlna hladania noveho kupca. Konecne sa nasiel seriozny,ale mal podmienku, ze potrebuje dom max.do mesiaca.lebo aj oni mali zaujemcu o ich byt,ktory mal rovnaku podmienku...Uz sme boli unaveny z tych navstev "zaujemcov" a z neustaleho bytia v strehu...takze sme ozaj intenzivne zacali hladat novu nehnutelnost.Kedze sme celu zalezitost chceli uz konecne ukoncit,tak sme tomu venovali takmer mesiac dovolenky a chodili po obhliadkach... Takze si uvedom, ze tvoje tvrdenie , ze "zabezpečím si bývanie vopred" je sice pekna idea,ale zial v praxi malokedy funguje :-| :-(
Odpovedať
@majki555 Nuž, zas niekto ,kto VIE... :-) Samozrejme sa vždy môže vyskytnúť niečo nečakané, od toho sme Homo sapiens, aby sme sa vedeli dohodnúť :-) Ja som ale nikde nepísala o tom, že by sa vyskytli nečakané a nepredvídané udalosti.... Všetko prebieha štandardne... Predávajúci mali plánované presťahovať sa do hotového domu k svokrovcom... to snáď netrvá 3 mesiace :-0 Prečo si väčšina ľudí myslí, že ten druhý je nepremýšľajúci blbec... ? To, že niečo niekto nepopíše niečo do najmenších detailov ( to je predsa zbytočné, stačia informácie, ktoré sa týkajú otázky ) neznamená, že nechápe ... Len možno čaká, že chápu aj iní :-) Tak nejako sme si zvykli u druhej strany vždy hľadať len to negatívne...
Odpovedať
@lubica2403 ..." Nuž, zas niekto ,kto VIE... Samozrejme sa vždy môže vyskytnúť niečo nečakané, od toho sme Homo sapiens, aby sme sa vedeli dohodnúť ..." /tvoj citat/ Opisovala som iba vlastne skusenosti, preto VIEM ;-) .Predavala a kupovala som nehnutelnost viackrat a ver,ze vzdy sa najdu nejake neprevidane udalosti... :-| A nazyvat ludi "nepremyslajucimi,ci nechapajucimi blbcami" je trochu silne kafe :-(
Odpovedať
@lubica2403 Sestra ked kupovala byt, tak sa dohodli, ze do troch tyzdnoch sa vystahuju ale vobec to tak nebolo. Povodny majitelia robili riadne problemy a natahovali to. Takze sa do svojho noveho bytu dostali az po nejakych 6 tyzdnoch. A to mala paradne nervy, lebo samozrejme ho chcela este prerabat. Za tie tri tyzdne by ho uz aj mala prerobeny a takto sa este len do toho pustali. No ludia su vselijaky a kto natrafi na takychto tak to nie je bohvieco. No nastastie teraz si tam uz byvaju:-)
Odpovedať
@majki555 Prepáč, ale ja už neviem, ako mám písať... vie vôbec niekto čítať pozorne ? :-) Ako rozumieš tejto vete? " Prečo si väčšina ľudí myslí, že ten druhý je nepremýšľajúci blbec... ? " - takže vysvetlím - viackrát som tu bola priamejšie - aj nepriamejšie :-) označená z blbca práve ja. Len preto, lebo niekto vidí len to, čo je napísané a nerozmýšľa nad tým, že predsa nikto tu nebude vypisovať všetko do detailu. A potom toho druhého pokladá za blbca, ktorý píše bludy... Presne ako ty - predpokladala si, že nechápem, že sa môžu vyskytnúť aj nečakané okolnosti a preto si mi obšírne vysvetľovala tvoju skúsenosť... Tiež si ma pokladala za blbca. Lenže - ako som ti vysvetlila v predchádzajúcom príspevku - v prípade nečakaných komplikácií sa samozrejme vieme dohodnúť. Ja som ale písala o prípade "bez kompikácií" :-) A tiež sme aj predávali aj kupovali nehnuteľnosti - viaceré. A dokonca nielen na Slovensku :-) Neviem, či si pochopila - nijakým spôsobom som sa ťa nechcela dotknúť a tým blbcom som ani v najmenšom nemyslela teba . Tým som práve naznačovala, že za blbca netreba pokladať hne´d každého, kto nepíše to isté, čo my... :-) Pekný zvyšok dňa
Odpovedať
@majki555 v tom pripade ste urobili velku chybu, ked ste cakali 4mesiace a pocuvali kecy zaujemcu.
Odpovedať
@atlaska Mas pravdu,dnes to uz vieme.Ale chceli sme byt seriozni,ked sme im to uz slubili a vzali zalohu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ruren zrekonštruovať nie, ale co pozerám zahraničné relácie o bývaní, tam si nájmu poradcov- dizajnérov , ako zvýšiť cenu nehnuteľnosti - napr zmenia farbu, co to upravia a hneď majú predanu nehnuteľnosť a všetko sám im vráti. Naproti tomu čisto holobyty neodporúčajú, tie co su bez zariadenia naopak požičiavajú zariadenie z obchodu pred prehliadkou nehnuteľnosti na vytvorenie predstavy. Hoci dne súd vizualizácie fungujú, staging stále tam frci...
Odpovedať
@bambula626 Len že to očom teraz pišeš je niečo celkom ine. Tie nehnutelnosti skupuju na dražbe realitni makleri za učelom zisku a je samozrejme, že musia do nich zainvestovať, aby zarobili.
Odpovedať
@lubica2403 Neviem či som to prehliadol, ale podstatne je čo maš napissane v kupnej zmluve. Keď ti zmluvu pisal notar tak som si na 100% isty, že maš v nej aj termin dokedy sa ma nehnutelnosť uvolniť a keď termin uplynul a nehnutelnosť ešte nieje vypratana a odovzdana, v tom pripade plne chapem tvoje rozhorčenie a treba to riešiť nekompromisne. Keď si si zmluvu robila sama a z nejakeho dôvodu si to do zmluvy nedala, tak môžeš sa naďalej rozčulovať, ale myslim si, že zbytočne budeš mať 3 mesice nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren nie to investuju majitelia na radu dizajnerov...
Odpovedať
@bambula626 Nó, tak to asi sme každy niečo ine pozerali?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren asi asi
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Myslím, že vôbec nie je problém pre serióznych kupujúcich, či predavajúcich vypratať nehnuteľnosť v dohodnutom termíne. Existuje x možnosti prenájmu a takto sme to museli riešiť aj my. Nikomu sme nezavadzali a mali sme čas na hľadanie nehnuteľnosti koľko sme len chceli / ako dovolí peňaženka / za prenájom.Všetko dopadlo super a bez stresu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosim vas možte mi niekto poradiť. Čo toto znamená? Že budem vlastnikom bytu až po 30.4 aj keď kataster povoli vklad skor?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?