Značka vstavaných spotrebičov

Zdravim, viete mi poradiť akú značku vstavaných spotrebičov dať do novej kuchyne? S kt ste spokojný?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

Zdravim, viete mi poradiť akú značku vstavaných s…
@gabika1603 No to by aj mna zaujimalo. Povyberala som si do kuchyne eno nuno Siemens/Bosch/AEG (600+Eur) a pod spotrebice a potom som zacala hladat hodnotenia aj na nemeckych strankach a zistila som ze je to pri stastnej volbe aj 8 rokov, pri nestastnej reklamacie v zaruke a pokazeny spotrebic 3T po padnuti zaruky. Tak som to prehodnotila, ze radsej kupim "lacne" verzie. Hlavne teda co sa rury a mikrovlnky tyka. Umyvacka bude Bosch, tam neni co riesit. Pracka/susicka LG podla dTestu. Indukcnu som kupila AEG, s tym uz nic neurobim. Snad som mala stastnu ruku. Digestor asi Elica bo chcem cierny. Chladnicku som chcela Liebherr, ale potom som zistila ze za LG dam 1/2 penazi, takze aj keby sa pokazila, zozeniem este dalsiu za tu cenu co by stal Liebherr. Kavovar mame DeLonghi Magnifica co bol uz 2x v servise a dalsi bude Philips podla dTestu. Som zvedava s cim maju tu ludia dobre skusenosti ked to uz vlastnia 2 roky a par mesiacov...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame elektrolux (doska, rura, chladnicka, mraznicka) a bosch (umyvacka, pracka), byvame 6 rokov. umyvacka bosch bola uz 2x opravovana, ale vzdy iny diel odisiel, samozrejme uz po zaruke a chladnicka teraz po takmer 6 rokoch sme menili riadiacu jednotku. susicka siemens bola jediny spotrebic, co sme nekupovali novy do domu a stale ide, uz asi 10 rokov ma, uz by som aj novu chcela a nic... na byte som mala vsetko whirlpool, za 9 rokov, co som tam byvala sa nic nepokazilo a teraz na tu znacku pomaly nenajdes dobru recenziu. takze si myslim, ze to je jedno, co kupis :-) nejaky rozumny pomer cena/vykon, hlavne sa zamysliet nad funkciami, ktore naozaj vyuzijes, lebo to potom predrazuje tie spotrebice
Odpovedať

@gabika1603 tu sa dosť ťažko radí.. Totiž výrobcovia nevyrábajú úplne všetky komponenty u seba, ale dodávajú im to externé firmy, ktoré dodávajú aj iným výrobcom. Tak vôbec nie je problém nájsť rovnaké čerpado v práčke whirpool aj AEG, či indesit. A z vlastnej skúsenosti viem, že čím drahší spotrebič, tým náchylnejší na poruchu, nakoľko zvykne obsahovať viac súčastí, viac čidiel, viac programov, viac tlačítok, displayov atd. Z toho logicky vychádza, že paradoxne tie lacnejšie sú menej náchylné na závady, ale na druhej strane viac náchylné na mechanické opotrebenie. T.j, skôr začne tiecť semering na oske bubna, alebo sa vyheglá ložisko. Paradoxne oprava je podstatne lacnejšia, ako výmena nadštandardnej súčasti drahého prémiového stroja. Takže nakoniec je všetko viac o šťastí. Takže šťastnú ruku pri výbere..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@gabika1603 tu sa dosť ťažko radí.. Totiž výrobco…
@zicher Zaujimave je ze napr. rebricky poruchovosti aut sa bezne zverejnuju, ale poruchovost jednotlivých vyrobcov domacich spotrebicov je strazena jak statne tajomstvo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@zicher Zaujimave je ze napr. rebricky poruchovos…
@mucha999 no lebo to nie je ani tak o výrobcoch, ako o výrobkoch ako takých. A práve preto sa nezverejňujú, že by sa im potom tie drahé prémiové modely nepredávali, keby sa zistilo, že tie lacné sú spoľahlivejšie. Ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí budú preferovať drahé výrobky z presvedčenia, že ved ked sú drahé, tak sú lepšie.. Pritom ich prémiové vlastnosti vôbec nemusia byť využívané. Okamžite o ceníte design, hlučnosť, neskôr spotrebu. Ano, sú to benefity, ktoré si ale musíte spočítať, či sú požadované, návratné a kedy. Čo sa komu oplatí si musí zrátať každý jednotilivec. Ja nekupujem ani lacné, ani drahé.. Kupujem to, čo považujem za rozumnú voľbu- pomer funkčné vlastnosti/cena.
Odpovedať
Jednoznacne Miele
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rosio:

Jednoznacne Miele
@rosio Zapamätaj si čo si písal...Pri poruche sa budeš diviť aké sú pálky na súčiastky... Totiž na Miele --musia--ísť IBA ND od Miele!!!!! Nejdú nahradiť inými ND od iných výrobcov...Ložiská, tesnenia atypické, čerpadlá atď....Proste nič...Za tú cenu kúpim po 4rokoch zase iný nový spotrebič...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@rosio Zapamätaj si čo si písal...Pri poruche sa …
@technik007 to neni pravda, miele je kvalita a to aj znama ma 12 rokov pracku a este sa jej nepokazila, ja mam spotrebice 3 roky a ziadna porucha, uz ine by som nekupila a lutovala som,ze som si nekupila aj pracku miele,s aeg prackou som vobec neni spokojna.Kamaratka ma bosch a po 3 rokoch sa jej pokazili postupne 3 spotrebice.
Odpovedať

@technik007 to neni pravda, miele je kvalita a to…
@rosio tri roky je malá doba. Počkaj ešte tri a uvidíš...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@rosio tri roky je malá doba. Počkaj ešte tri a u…
@megdesign z rodiny maju 10 rokov a ziaden problem, svokre po zaruke teraz odisiel termostat na chladnicke bosch a stala 730 eur,tak viem o com hovorim.
Odpovedať

@megdesign z rodiny maju 10 rokov a ziaden probl…
@rosio Iste, Miele sú nesmrteľné 😂. Stačí do Google zadať "Miele failure", či error a je tam toho na mraky aj s negatívnymi skúsenosťami majiteľov tej značky (resp. riešením problému, alebo dostupnosťou náhradneho dielu). O nič lepšie, než iné renomovanejšie značky, avšak Miele s cenovkou násobne vyššou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rosio Iste, Miele sú nesmrteľné 😂. Stačí do Goo…
Nebudem sa dohadovat,miele neni vobec az take drahe.Tak si zadaj do google bosch a uvidis, ako skonci zaruka, tak sa pokazi.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Nebudem sa dohadovat,miele neni vobec az take dra…
@rosio 😂 máme v dome VŠETKY spotrebiče v kuchyni BOSCH ( umývačka, mikro, indukcia, rúra, chladnička) a aj v kúpeľni (práčka, sušička) uz sedem rokov a okrem výmeny ventila regeneracie v umývačke počas záruky (menili na tej sérii každému, kto ju mal doma - výrobná vada) idú všetky ako hodinky. Nevieš o čom píšeš...
Odpovedať
Miele je nuda. Okradas sa o radost z novych veci.
Odpovedať

@rosio 😂 máme v dome VŠETKY spotrebiče v kuchyni …
@megdesign bosCh mam najdrahsiu umyvacku co robia, celonerez, kupena asi dva roky dozadu.... umyva vyrazne HORSIE ako vstavana mycka v dome (6gen bosch) 6 rocna. Stare spotrebice treba drzat pri zivote kym sa da, pretoze aj "dobre" znacky dnes predavaju sroty. Tak to je, prikladov mam viac, ale nechce sa mi to tu rozoberat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@megdesign bosCh mam najdrahsiu umyvacku co robia…
@kejsix áno. Aj my máme 6. Radu.
Odpovedať

@rosio 😂 máme v dome VŠETKY spotrebiče v kuchyni …
@megdesign ved uvidis, zachvilu ti na chladnicke odide termostat, sestra ma drahy vstavany kavovar od bosch a uz 2x sa jej pokazil
Odpovedať

@megdesign ved uvidis, zachvilu ti na chladnicke …
@rosio jasné. 😂 Hneď zajtra.😂
Odpovedať

@rosio jasné. 😂 Hneď zajtra.😂
@megdesign 🤐
Odpovedať

Nebudem sa dohadovat,miele neni vobec az take dra…
@rosio chod to povedat tej 12 rocnej umyvacke riadu BOSCH u mojich rodicov ze nadsluhuje 10 rokov 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@rosio chod to povedat tej 12 rocnej umyvacke ria…
@sousedekovci89 ja porovnavam, co je teraz a nie pred 12 rokmi,aj whirpool pracky pred 12 rokmi kvalitne.
Odpovedať
Siemens
Odpovedať
Ale ked kupis vyssie rady Beko budes nadmieru spokojna
Odpovedať

@gabika1603 inak my mame u svokra bosch pracku, volne stojacu ruru a chladnicku. Pracke po 8 rokoch uz piska lozisko. V rure hreje spodok slabsie nez vrch. Jedine chladnicka zatial robi co ma.
Odpovedať

@technik007 to neni pravda, miele je kvalita a to…
@rosio Odpovedám Ti---Miele BOLA kvalita....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@megdesign bosCh mam najdrahsiu umyvacku co robia…
@kejsix Predbehol si ma s odpoveďou... Ja mám UMR Whirpool už 16rok... Menil som na nej už vysokotlaké čerpadlo+vypúšťacie čerpadlo a tesnenia v labyrinte... Cena VTČ-85€, vypúšťacie čerpadlo 22€, tesnenia cca9€- Za tú dobu je to zanedbateľná položka.... A ver mi, že ju budem opravovať kým sa sama celkom nerozpadne...Keď skončí tak kúpim spod ruky znova túto značku a mám pokoj na ďaľšiu dlhú dobu..
Odpovedať

@sousedekovci89 ja porovnavam, co je teraz a nie …
@rosio ty porovnavas to co bolo Miele pred 20rokmi a momentalne uz rozsievas len "Urbanove legendy" a drzis si sentiment. ostatne nema cenu ani komentovat. to ze ty mas miele 3 roky je nic. Ja som pred pol rokom vyhadzoval po 19rokoch Whirpool chladnicku, ktora zacala mat vadu krehnutia plastov a znicene tesnenie na dvierkach mraznicky. inak tiptop bez problemu. pracka Bosch Maxx 5 nemala lahky zivot, dokazala osefovat dve male deti a jedneho alzheimeraka. Vydrzala 13-14rokov, Dosla na uhliky a nechce sa mi ju opravovat, mam dilemu ci ju vyhodim lebo nova Toshiba, ktoru som kupil uz ma dvierka s plastu a nie skla. po druhom prani vyskocila pruzina co drzi tesnenie a uz bola potopa. Pri vyvarani tie dvierka vydrzia podla ma 2-3 sezony a bude v prdeli.
Odpovedať
A co znacka Midea?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@rosio ty porovnavas to co bolo Miele pred 20rokm…
@rapidek ja som spokojna a a svoj nazor povedat mozem.
Odpovedať

@sousedekovci89 ja porovnavam, co je teraz a nie …
@rosio hej hej toto presne sa hovorilo o tych vyrobkoch vtedy v porovnani s tymi pred nimi a akosi to nevychadza. 🤣
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?