Živicová pracovná doska v kuchyni - skúsenosti

Máte niekto pracovnú dosku s povrchovou úpravou epoxidovej živice? Ak áno výhody nevýhody hlavne z dlhodobého hľadiska, oderuodolnosť, tepelná odolnosť, atď? Firmu ktorá sa tomu venuje? Ďakujem
Odpovedať
1
2
@kicilanka vyborna tema, kedze aj mna by to velmi zaujimalo, ci niekto taku pracovnu dosku ma.
Odpovedať
@felcon dufam ze sa niekto najde :)
Odpovedať
Ked vidim niektore epoxidove podlahy po rokoch uzivania, tak prac doska asi nebude to prave orechove.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Nesmieš po tej pracovnej doske chodiť v ihličkách :-D
Odpovedať
@jamk1 no hej mas pravdu. Ale aj ked pouzivas kozusinkove papucky na hambate tanecky na kredenci, tak sem tam nozicek ujde, sem tam horucu panvicu polozis, sem tam sa pozabudnes a skvrnu oderies drsnou stranou hubky, nedajboze ti na biely epoxid kydne paprikova pomazanka, ujde supka z cvikly, ukvapne z cucoriedkoveho kompotu... no a paradna prac doska je v... keli. Taku akurat pre zohrievacov hotovsonov a zalievacou vifoniek.
Odpovedať
@zita19 no prave su zivice urcene na kontakt s potravinami, oderuodolne, voci teplotnym rozdielom, proste prisposobene na to aby vydrzali rovnako ako doska z kamena napr...
Odpovedať
@kicilanka ano, tecnistone, corian, hi-tec, fligranit... su zivice plnene prirodnym kamenom. To co som pisala je pribeh jednej konkretnej dosky co poznam dosky z niektoreho z tychto materialov. Akoze nadhera, bezsparova s integrovanym drezom, ale kazde dva roky ju musia dat prebrusit a vylestit... bez brusenia by vyzerala ako podlaha v autoservise...
Odpovedať
@zita19 myslela som ze su tie materialy odolnejsie.
Odpovedať
@wivik aj ja
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka moja to velmi chcela, ale nakoniec sme dali mramor, zaplatili sme viac, ale sme spoko a verime, ze nam vydrzi roky, tiez som si myslel, ze to nemusi byt zle aj skrz cenu, ale vela ludi ma odhovaralo
Odpovedať
@kicilanka ja si zase myslim, ze ak bude kvalitnejsia a poriadne urobena tak to je fajn, ale radsej si priplatit za kvalitnu robotu a aj druh a bude to ok, nic nerealne si myslim
Odpovedať
Profilova fotka
@vazan tak mramor a živicovú pracovnú dosku nejde asi ani porovnávať. To je sto a jedno. Je jasné, že mramor je najlepší!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pavliks nie nie. Žula je najlepšia. ;-) Mramor je nasiakavý.
Odpovedať
Zivicova pracovna doska moze vyzerat perfektne. Ked si das pozor, tak si myslim, ze na nej mozes robit vsetko to, co aj na klasickej pracovnej doske. Ved aj ta nie je bohvie aka tvrda.
Odpovedať
@pavliks asi ani netusis co je mramor.
Odpovedať
@kicilanka Zalezi s cim to porovnavas. Plusy su jednoliatost(kuchyna v tvare G s integrovanym drezom), roznorodost odtienov, tvrdost. Nevyhody: cena, kehkost, stredne nasiakave. Jasne kazdy predajca povie ze je to oteruvzdorne, ale skuste si od neho zobrat manual na udrzbu, kde mate necistit cifom ani hubkou, len vlhkou handrou s mydlom. 8-(
Odpovedať
@originalx mramor ako taky je citlivy na kyseliny, vsak vo svojej podstate je to vapenec. Co sa chemickej odolnosti tyka, tak zula je top, ale je viacero kamenov vhodnejsich na prac dosku.
Odpovedať
@zita19 teta z enciklopedie mne nemusis vysvetlovat materialy, lebo ja sa pohybujem uz 50 rokov medzi mramormi a zulami. 😀😛
Odpovedať
@originalx prepac, ze som sa opovazila. Ale mozno si to precita aj niekto taky, co o mineralogii nema ani potuchu... Ale zas na druhej strane, tomu asi nic nepovie ani vapenec... :-S
Odpovedať
@zita19 tentokrat ti to prepacim. 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@pavliks mramor je pekny ale do kuchyne absolutne nevhodny. Vsak je nasiakavy a nepomoze ti ho ani impregnovat. Rok mam Technistone, varime pomerne casto a je ako novyyy
Odpovedať
Ja by som si na vasom mieste radsej priplatila za tu zulu, je to pekne a velmi kvaltne :)
Odpovedať
Mramor do kuchyne by som ja teda nechcela ani len zadarmo, su ludia, co tvrdia, ze je to fajn, ale myslim, ze ti travia minimum casu v kuchyni a duplom minimum aktivne pri vareni ;-)
Odpovedať
@abobo to je nieco take ako umely kamen? mohla by som vediet prosim cenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@svetlanik3 asi 300 Eur za bezny meter. Nellutujem tuto investiciu
Odpovedať
@fedor16 preco si to myslis? Preco nie je mramor dobry v kuchyni? Mohla by si mi to vysvetit, co na tom nie je dobre? Dakujem
Odpovedať
@huliana preco si to myslim? Uz aj v tejto diskusii je zopar info o mramore, preco by som sa pren nerozhodla ;-) Najvacsi problem z mojho pohladu je tak, ze je nasiakavy ;-)
Odpovedať
@huliana a nie je odolny kyselinam, aj obycajny ocot vyliaty na mramorovu dosku ti zacne sumiet a rozleptavat povrch.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign áno? Vidíš, tak toto som napríklad nevedel. Mám sa teda ešte čo učiť :-D Myslel som si, že mramor je najlepší, keď ho mnohí tak vychvaľujú. Ale tak už budem vedieť, že number one je žula. Vďaka za usmernenie 8-)
Odpovedať
@pavliks mnohí ho vychvaľujú áno to súhlasím, ale asi v inom kontexte ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?