Máte niekto pracovnú dosku s povrchovou úpravou epoxidovej živice? Ak áno výhody nevýhody hlavne z dlhodobého hľadiska, oderuodolnosť, tepelná odolnosť, atď? Firmu ktorá sa tomu venuje?
Ďakujem
@jamk1 no hej mas pravdu. Ale aj ked pouzivas kozusinkove papucky na hambate tanecky na kredenci, tak sem tam nozicek ujde, sem tam horucu panvicu polozis, sem tam sa pozabudnes a skvrnu oderies drsnou stranou hubky, nedajboze ti na biely epoxid kydne paprikova pomazanka, ujde supka z cvikly, ukvapne z cucoriedkoveho kompotu... no a paradna prac doska je v... keli. Taku akurat pre zohrievacov hotovsonov a zalievacou vifoniek.
@zita19 no prave su zivice urcene na kontakt s potravinami, oderuodolne, voci teplotnym rozdielom, proste prisposobene na to aby vydrzali rovnako ako doska z kamena napr...
@kicilanka ano, tecnistone, corian, hi-tec, fligranit... su zivice plnene prirodnym kamenom. To co som pisala je pribeh jednej konkretnej dosky co poznam dosky z niektoreho z tychto materialov. Akoze nadhera, bezsparova s integrovanym drezom, ale kazde dva roky ju musia dat prebrusit a vylestit... bez brusenia by vyzerala ako podlaha v autoservise...
@kicilanka moja to velmi chcela, ale nakoniec sme dali mramor, zaplatili sme viac, ale sme spoko a verime, ze nam vydrzi roky, tiez som si myslel, ze to nemusi byt zle aj skrz cenu, ale vela ludi ma odhovaralo
@kicilanka ja si zase myslim, ze ak bude kvalitnejsia a poriadne urobena tak to je fajn, ale radsej si priplatit za kvalitnu robotu a aj druh a bude to ok, nic nerealne si myslim
Zivicova pracovna doska moze vyzerat perfektne. Ked si das pozor, tak si myslim, ze na nej mozes robit vsetko to, co aj na klasickej pracovnej doske. Ved aj ta nie je bohvie aka tvrda.
@kicilanka Zalezi s cim to porovnavas.
Plusy su jednoliatost(kuchyna v tvare G s integrovanym drezom), roznorodost odtienov, tvrdost.
Nevyhody: cena, kehkost, stredne nasiakave.
Jasne kazdy predajca povie ze je to oteruvzdorne, ale skuste si od neho zobrat manual na udrzbu, kde mate necistit cifom ani hubkou, len vlhkou handrou s mydlom. 8-(
@originalx mramor ako taky je citlivy na kyseliny, vsak vo svojej podstate je to vapenec. Co sa chemickej odolnosti tyka, tak zula je top, ale je viacero kamenov vhodnejsich na prac dosku.
@originalx prepac, ze som sa opovazila. Ale mozno si to precita aj niekto taky, co o mineralogii nema ani potuchu... Ale zas na druhej strane, tomu asi nic nepovie ani vapenec... :-S
@pavliks mramor je pekny ale do kuchyne absolutne nevhodny. Vsak je nasiakavy a nepomoze ti ho ani impregnovat. Rok mam Technistone, varime pomerne casto a je ako novyyy
Mramor do kuchyne by som ja teda nechcela ani len zadarmo, su ludia, co tvrdia, ze je to fajn, ale myslim, ze ti travia minimum casu v kuchyni a duplom minimum aktivne pri vareni ;-)
@huliana preco si to myslim? Uz aj v tejto diskusii je zopar info o mramore, preco by som sa pren nerozhodla ;-) Najvacsi problem z mojho pohladu je tak, ze je nasiakavy ;-)
@megdesign áno? Vidíš, tak toto som napríklad nevedel. Mám sa teda ešte čo učiť :-D Myslel som si, že mramor je najlepší, keď ho mnohí tak vychvaľujú. Ale tak už budem vedieť, že number one je žula. Vďaka za usmernenie 8-)