Zapustená varná doska , drez do prac. dosky

Má niekto varnu dosku zafrézovanu do uplnej roviny s pracovnou doskou /nie nad nou o hrubku 4mm/ , a pod tým ruru ? Takisto nerezový drez do uplnej roviny .Okolo nich len silikon , u dosky teploodolný , u drezu klasický ...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda ja som nad tym takisto rozmyslal. Mam silgranitovy drez osadeny normalne teda trci. rozmyslal som nad tym ako ho zapustit , ale odradilo ma to ze hrana po obvode drezu je skosena "dovnutra" a teda keby som ho zapustil vznikla by dost siroka spara. Druha vec je ta ze ked ofrezujes dosku na zapustenie odhalis drevoitireskovejadro dosky ktore je velmi radi pije vlhkost. Bol by tam sice silikon , ale nevie neviem... ty mas aku hranu na tom dreze?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to skvele na udrzbu aaj dizajn tym ziska
Odpovedať
noved kupil som drez , aj dosku , v manuáli čo je pri tom píšu alternatívy -nad uroven , do urovne .., len nemožem zohnat stolára ktorý by sa na to podujal.., každý len vypílit a dat na vrch , a v decodome vyvalili na mna oči ako tenisáky , že čo to chcem ,ani poradit..
Odpovedať
@abobo to je kamen , ci taká doska ?
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda technistone umely kamen. Myslim ze s mdf kou by to o 1-2 roky bolo na vyymenu...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 ahoj. Na taketo zapustenie su drezy na to urcene. Su drezy na dosku, na uchytenie pod dosku a drezy na rovinu. Resp aj tie multi-polozenie. Pri drezoch pod dosku a v zarovnani sa pocita s prac doskou nie z drevotriesky.
Odpovedať
Asi tak nejak ak by si to chcel mat vsetko zapustene, tak proste musis tomu prisposobit aj drez. No zas neviem, my to mame klasicky na vrchu dosky a je to fajn, nejake negativa v tom nevidim
Odpovedať
@stanii75 žene sa tam vždy vechet zadrhne a hnije to popod to.. špina je tam...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@abobo rovnako aj my chceme takto zapustiť varnú dosku do kompaktnej pracovnej dosky hrubej 12mm. Ale stolár to stále iba negatí a nechce k tomu pristúpiť. Drez budeme mať pekne zospodu uchytený. Kto ti to robil? Ďakujem
Odpovedať
@matespo zmeň stolára ,ak nemá CNC stroj tak to neurobí....každý by len skakackou dieru vyhryzol..To nie sú stolára,ale tesari..
Odpovedať
Profilova fotka
@matespo dodavatel Technistonu. Pri 12 mm hrubky je to asi fakt riziko, lebo len to kalene sklo ma mozno 5-6 mm hrubku, takze by tam z tej dosky ostala skrupina. Ja som mal 30 mm
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda určite je chyba v stolárovi? Som stolár, ale do drevotrieskovej pracovnej dosky by som to neurobil ani ja a nie preto, lebo nemám CNC, ale preto, lebo by to muselo byť bez záruky a zaručene s nízkou životnosťou. Takéto niečo sa dá urobiť iba do nesavých materiálov, teda kameň.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@prirodokochac tak si pozri videa , ze sa to da aj do normalnych..ale ja som chcel povedat ,ze "stolar" ,ktorh vypili drez a varnu dosku tak ze ju polozi na vrch je u mna babrak...Tak sa robilo pred 40 rokami .Aky je rodiel medzi utesnenim pod drez , ci varnu dosku fo otvoru a ked pekne zafrezujes 5mm a pekne utmelis silikonom? Urcite menej hrozi zatecenie ,ako ked je doska na vrchu..A na vypilenie diery do pracovnej nemusi byt clovek stolar , to si urobis aj sam....A uplna topka je ked od "stolara" chces rohovu pracovnu dosku spojit tak ,aby nebolo vidno spoj , maximalne vlasocnicu ,kazdy by tsm len listu chcel rypnut...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda napučaných pracovných dosiek som už rozhodne videl viac ako Ty. dôvody boli rôzne, ale nechajme to, každý stolár je fušerák a babrák. Najlepšie je, ked si to človek spraví doma sám, vtedy to je aj najlepšie a ani nezatečie. Našťastie nemám zákazníkov z Modrej strechy a úprimne moc ani nechcem...
Odpovedať
@prirodokochac nájdem video,pošlem do súkromnej správy....
Odpovedať
@daralbajda netreba ziadne cnc staci urobit presnu sablonu a rucku frezu.
Odpovedať
@prirodokochac tiez som stolar a uplne suhlasim. Nikdy by som to nefrezoval do drevotriesky , ked chce niekto taku hlupost robit tak nech si ju spravi sam
Odpovedať
My sme to tak urobili (drez zapusteny do roviny v drevotrieske, a nikomu to neodporucam. Stolari tu prispievajuci maju pravdu. Hoci sme odalene jadro drevotriesky vopred nalakovali, nasilikonovali a aj spoj dokladne vyspravili silikonom, po 3-4 rokoch stacilo jedno malinke slabe miesto, kade prenikla voda, to zacalo na kusocku pucat, a uz to potom islo rychlo... do kytek, aj napriek opravam. Naozaj mi to dava logiku iba pri nesavych materialoch ako kamen ci technistone. Viem, ze Ikea to robi do roiny aj do drevotriesky, ale s tym, ze okraj drezu je suvisle po celom obvode prekryty nikolkymi mm presahujucej laminacie z dosky a medzi tym je vrstva asi epoxidofeho lepidla... ale po nasej skusenosti by som neverila uz ani tomu... v novom dome asi ostaneme pri drevotrieskovej doske a uz nas ani nenapadne riesit drez nejako inak, nez osadenim zvrchu...
Odpovedať
Ja uvažujem dať zafrézovať varnú dosku do roviny , a nerez drez pod dosku. Viem, že do drevotriesky je to nezmysel, a žula a umelý kameň sú dosť drahé, tak mám v pláne fundremax-kompaktmú dosku 12mm. (páči sa mi , že je tenká). Trošku sa obávam, že tých 12mm bude málo na zafrézovanie, ale čo som sa tu na MS pýtala ľudí, čo to majú, tak že nebol problém.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od abobo:

Je to skvele na udrzbu aaj dizajn tym ziska
@abobo zdravím, prosím akú máte varnu dosku - značka, model ? Podľa čoho nájdem, ktorá varná doska sa môže takto zafrezovat na úroveň pracovnej dosky ? My budeme mat caesarstone o hrúbke 20mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?