Výmena zásteny po zlej montáži (dobrý nápad?)

Ahojte, v novom byte mi montážnici kuchyne vyrezali otvory do zásteny kuchynskej linky v nerovnakej výške a teda zásuvky su na jeden strane vyššie o 8mm ako na druhej. Rozdiel vznikol, tým že pracovná doska nie je v rovnováhe v smerom kolmom na stenu. Takže skrinky pri trojzásuvke (v ľavo) mali byť pri stene vyšie a pri druhej zásuvke nižšie. Som dosť detailista, takže mi to vadí. Na druhej strane si neviem predstaviť ako by prebiehala výmena, či by som nakoniec nedopadol horšie. Je to ľahká vymena? Zástena je drevotriesky potiahnutej laminátom.
Odpovedať
vlastne naopak, vľavo mali byť skrinky nižšie, ale to nie je podstatné. ide mi o to samotnú výmenu (reklamáciu)
Odpovedať
@finchi veď si tam daj kávovar alebo rýchlovarnú kanvicu a zásuvky nebude vidieť a ty si ušetríš robotu. Náš sused na takéto detaily hovorí "to sa okuká".... takže po pol roku si na tých 8mm ani nespomenieš 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, to je riadne vsimnutie detailu. Tych par mm sa neda vyrovnat zasuvkovymi krabickami/uchytmi? Pred tymi zasuvkami nieco bude? Kavovar? Aj ked by nebolo, taky détail by som neriesila. Ale vadi mi sokel na chladnicke. Nemohla ta čelná doska pokracovat az po zem?
Odpovedať
Vy chcete byť skoro sedivy🤣
Odpovedať
lenkito10 ramikmi sa to trochu "zrovnalo", inak by to bolo 1,5 cm, ale uplne do roviny sa to ramikmi nedalo zrovnat. Chapem, ze pre vacsinu je to blbost, ale ja mam zjavne nejaku formu OCD 🙂. Jasne oči su zvyknú ako sa hovorí, ale radšej by som bol keby si nemuseli zvykať. Pred chladničkou nie je doska, to je rovno skrina so zabudovanou chladničkou. Teoreticky bola možnosť dať tam čelnú dosku, ktorá by bola po zem, ale to som nechcel. Ale tá veľká medzera od sokla, ja kvôli tomu, že majster odrezal krátku lištku (dokonca, keď si všimneš sú to vlastne dva diely v strede spojené, to som dal reklamovať a prídu opraviť).
Odpovedať
daj pod tie zasuvky nejake vacsie ramiky ktore to zrovnaju - sive, napr. z cetrisovej dosky
Odpovedať
@finchi neviem ci vymenou zasteny dosiahnes to co chces, pretoze zasuvkove krabice ti nikto presuvat nebude a problem nie su diery v zastene, ale diery v stene a krabice v nich
Odpovedať
@finchi pytaj zlavu z ceny a daj si tam kavovar 😁🤦‍♀️ problem vyrieseny.
Odpovedať
zita19 problem nie su diery v steny, povodne som si sice aj ja myslel to iste a obvynoval elektrikrarov. Ale zasuvky urobili elektrikari v rovnakej vyske (premeral som pred aj po montazi linky). Ono to len skresluje pracovna doska. Naozaj je problem, ze jedna skrina je vyssie ako druha.
Odpovedať
eefka kavovar uz mam svoje miesto v rohu na lavo od trojzasuvky. Takze nejaky iny spotrebic bude musiet plnit tuto ulohu. Ale pointa je, ze som zaplatil plnu sumu a ocakaval aj plnu kvalitu a nie ze budem musiet maskovat problem, ktory som nesposobil.
Odpovedať
@finchi je to indukcna doska, stavim sa ze vedla nej bude nejake nacinie, ked tqm das zasuvky a zabyvas to nikto to neuvidi, jedine ty s pravitkom. Chces sa hadat s firmou? Nech sa paci... urcite tvojureklamaciu promptne vyriesia.... pre 8mm co sa schova pod zasuvkou.... ja by som si vyhandlovala zlavu a kaslala na to. Ale ak chces byt v rozrobenej kuchyni este 1/4 roka tak smelo do toho
Odpovedať
@finchi a ta prisernost v rohu nad linkou ti nevadi? Lebo 8 mm na zasuvkach by mi zily netrhalo ale ta prisernot tak ta by ma stvala ovela viac
Odpovedať
Článok sa načítava...
zita19 myslis vyvod na digestor? Jasne ze vadi. Priam kole oci 🙂. Tam pride oblozenie sadrokartonon, taky podhlad.
Odpovedať
eefka. tak s cakanim nemam problem. Cakal so 12 tyzdnov na linku, 10 na sedacku, 12 na skrinu a budem min dalsie 2 tyzdne cakat na sokel co zabudli dodat so skrinou, 6 tyzdnov na zrkadlo. A este k tomu 5 na zavesy. Ja som majster v cakani, bohuzial. Resp. dnes sa na vsetko extremne dlho musi cakat, ked to neberies rovno vylozene z obchodu.
Odpovedať
Neupozorňuj na to a nikto si to nevšimne
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som aj tak nepochopila ze prac doska nie je v rovnovahe a skrinky su nizsie/vyssie... Prac doska nie je v rovine? Kedze zasuvku na elektriku uz boli v stene, podla coho teda zameriavali otvory v zastene?
Odpovedať
Profilova fotka
som rád, že už nerobím,
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Mal som už aj taký prípad, že zákazník po dokončení montáže kuchynskej linky vizuálne kontroloval každý kúsok linky a nakoniec tvrdil, že jedny dvierka krivo sú osadené. Chytil som skrutkovač, potočil som pol otáčky na skrutke pántu do jednej strany a hned aj vrátil späť, zatvoril dvere, pýtam sa že teraz ako? Teraz je už dokonalé, vraví. Takže som ho vlastne nechal zaleštiť si ego na mne a každý spokojne spal. Našťastie mi nikto zatiaľ nič šublerou a ani špáromerom nepremeriaval, ale do dôchodku daleko, tak hocičo sa ešte môže stať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?