Výber umývačky riadu a jej pripojenie

Ahojte idem prerábať kuchyňu a potrebujem poradiť s umývačkou riadu. V prvom rade nikdy som tento stroj doma nepoužíval teda je to pre mňa niečo nové. Určite chcem vstavanú 60 plne integrovanú Princím umývačky chápem a teda je to pre mňa veľmi jednoduchý stroj a tak neviem koľko mám investovať do umývačky. Pr oproti práčke je umiváčka len jednoduchá wapka s ohrevom vody. Môj maximálny limit je 650€ Vyberám medzi Electrolux https://www.alza.sk/electrolux-700-fl... https://www.alza.sk/electrolux-ees484... Bosch https://www.alza.sk/bosch-smv4hvx00e-... https://www.alza.sk/bosch-smv4evx01e-... Beko https://www.alza.sk/beko-beyond-bdin3... Simens https://www.alza.sk/siemens-sn63ex27v... No podľa parametrov mi najlepšia vychádza beko najviac riadu a najlepšia energetická trieda. Ale podľa recenzii je to nič moc. Dalej ku priamemu použitiu máte ju pripojenú na teplú alebo studenú vodu. Lebo všade som čítal že teplota vody nesmie prekročiť viac ako 60 stupnov a doma nahrievam vodu na 55 stupňov plynom. Druhá otázka je u riadu ak umývačka dokončí cyklus sa otvorí a riad sa dosuší to je ok. Ale pr mám špinavý riad dávate ho priamo do umývačky a dvierka zatvárate alebo nechávate otvorené ? Lebo ak by som ich nechal otvorené tak mi príde že bordel čo bude na tanieroch a podobne uschne a poôjde horšie umiť. Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Vyber si takú, čo má premietanie času na zem a nech je čo najtichšia. Pripojená je na studenú vodu. Ani neviem či je možné nejaký model vôbec pripojiť na teplú. Možno áno, ale štandard to nie je. Keď dokončí cyklus a otvorí sa, je to lepšie ako keby ostala zatvorená, ale na dne šálok vždy ostane nejaká voda, keďže je tam väčšinou priehlbinka a všetko sa neodparí. Taniere a príbor vedia celkom dobre vyschnúť. Treba vybrať najprv najnižší šuflík, lebo pri manipulácii s riadom na vyšších šuflíkoch kvapká a steká zostatková voda dolu. Dvere na umývačke sa nechávajú zatvorené keď sú tam špinavé riady, lebo je z toho solídny smrad. Ale s tým, ani so zasušením si starosti robiť nemusíš, umývačka si s tým dá rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ahojte idem prerábať kuchyňu a potrebujem poradiť…
@lukas852 serus. Co sa tyka znaciek co ja viem. Ja mam napr. Gorenje a som spokojny. Bola cca o 200 eur vtedy lacnejsia ako vsetkymi odporucana Bosch. Napojenie ako pisal kolega na studenu vodu. Pre mna bolo hlavne nech to ma svoj suflik na pribor a nie aby som daval kosik so priehradky aby zaberal miesto. Ja mam napr.bez premietania casu a aj bez toho svetielka co svieti na zem. Netreba mi to. Kuchynu mam oddelenu od obyvacky a pouzivam eko rezim a teda viem ze o nejake 3 hodiny bude hotovo. Doumyva, sama otvori vratka a susi sa riad. Taktiez ako pisal kolega ked tam umývam nejake misky alebo salky tak treba ratat ze na tom dne v tych priehlbinkach nejaka voda ostane. Nam ide umyvacka kazdy druhy den cca. Mavame dvere otvorene lebo tam kazdu chvilu nieco dokladame a fakt sa nemusis bat ze by sa tam nieco zasusilo.
Odpovedať
Ano nekter mycky umi pripojeni na teplou vodu. To je vhodne ze dvou duvodu uspora casu a penez(vetsinou nahrejvate vodu jinak nez ciste elektrinou jako mycka). Chce se to podivat do navodu u nas se to prepnulo nejakym dvojklikem. Samo to ma i nevyhodu pokud casto pouze oplachujete tak na to plejtvate teplou vodu. Otevreni dveri je dobra vec ale chce to podlepit desku paskou protoze vetsina desek neni ze spodu osetreno proti vode/vlhkosti... Jinak nekteri vyrobci delaji i xl/xxl mycky coz pokud mate desku od nejake vysky tak muzete dat xxl a pak treba i do horniho supliku se vejdou vyssi veci coz je casto problem kdyz mate suplik na pribor...
Odpovedať
Ďakujem všetkým za odpoveď. Ku tomu pripojeniu vody som nikde nenašiel že je to zakázané len voda nesmie presiahnuť 60 stupnov. S tým výberom by ste mi nevedeli pomocť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ďakujem všetkým za odpoveď. Ku tomu pripojeniu vo…
@lukas852 za mna takisto uz by som nekupil inu ako so zasuvkou na pribor. Z mojej skusenosti- dokazem ju naplnit podstatne viac nez ked mi cast kosa zabera kosik na pribor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Vyber si takú, čo má premietanie času na zem a ne…
@ralf364 Pripojenie na teplu je celkom bezne aj u lacnych umyvaciek. Realny vyznam je uspora casu, pretoze umyvacka skrati program o cas potrebny na nahrievanie vody. Ekonomicky to realne nema zmysel, pretoze umyvacka jednak minie velmi malo vody a jednak negativa su, ze aj kroky, kde by inak stacila studena voda (predumytie, oplach) sa robia teplou, cize to je cista strata. A za dalsie, nefunguje pri takom pripojeni kondenzacne susenie, kedze umyvacky maju na tento ucel vstavany tepelny vymennik. Za mna preto pripojit na studenu. Co by som od umyvacky chcel - zasuvka na pribor, cas na podlahu, susenie Zeolith, aquastop, program rychleho oplachu studenou vodou. Otvaranie dvierok po skonceni minimalne u Bosch zhorsuje kvalitu susenia. Znacka - bosch boli par rokov dozadu skvele, teraz je to taky lepsie priemer. Stale ale o dost lepsie, ako turecke beko. Doma mam bosch 6 a 8 seria, na chate aktualne beko. Ten rozdiel je priepastny, ale aj beko umyje. Len horsie a huci. Ale je to umerne cene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ďakujem všetkým za odpoveď. Ku tomu pripojeniu vo…
@lukas852 tak z toho výberu by som išiel do tej BOSCH SMV4HVX00E. Akurá by som ju bral na andreashope, kd eje za 488 euro ak dobre teda pozerám. https://www.andreashop.sk/bosch-smv4h...
Odpovedať
Profilova fotka
beko neodporucam, hlucna, vyhadzovala podchvilou chyby. nepozeral som vsetky, co si pridal, ale isto by som nesiel po nizkej cene, nevyplati sa to.
Odpovedať
Sto ľudí sto chutí no. Môže Ti odísť aj Bosh, my sme kúpili Moru za super cenu. Skús mrkńuť aj na Moru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Sto ľudí sto chutí no. Môže Ti odísť aj Bosh, my …
@fero1821 Presne tak. Aj pri tej najlepsej, najdrahsej znacke sa moze vyskytnut nejaky vadny kus alebo staci len nejaka mala suciastka a uz to je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@ralf364 Pripojenie na teplu je celkom bezne aj u…
Ďakujem všetkým za rady. Beko som teda úplne vylúčil a zostal mi Bosch simens a elektrolux @kejsix Na základe Vášho príspevku som začal skúmať čo je to susenie Zeolith. No dospel som ku tomu že to majú len dve značky a to Simens a Bosch ku tomu čo som našiel tak ide o topové modeli oboch značiek https://www.vstavanespotrebice.sk/p28... teda cena je okolo 900€ a fakt neviem či sa to za tú cenu oplatí
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas852 perfectdry je na idealo.de od 650e. https://www.idealo.de/preisvergleich/...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ďakujem všetkým za rady. Beko som teda úplne vylú…
@lukas852 No ano, 900 je dost. Ked som kupoval tu 6serie asi 5 rokov dozadu, tak stala asi 600. Bezna domacnost bez toho zeolithu zrejme prezije, aj ked to je podla mna výborné.
Odpovedať
Profilova fotka
K tomu zeolitu. Prvú umývačku sme mali v roku 1998. AEG spokojnosť. Riad čistý. Nič nesmrdelo. Po vyše 21 rokoch Siemens sušenie zeolit. Problém. Riady smrdeli. Podotýkam, že sme už skúsenosti mali. Viď AEG. K Siemens. Skúšali sme rôzne čistiace prostriedky. Konzultácie priamo Siemens. Po roku a pol išla na zberný dvor. Problém so smradom bol častý ale niekedy nie. Tak 60 ku 40 . Teraz AEG sušenie vzduchom. Nič moc. Riady smrdia. Použitie prášok Miele. Časté čistenie umývačky. Podľa nás je problém v nastavení malého množstva vody na oplachovanie. Menej agresívne čistiace prostriedky. Je úplne zúfalé, keď deklarujú výrobcovia šetrenie vodou. Tie 4 až 5 litrov urobia pri oplachovaní svoje. Myslím o toľko viac. Aké sú vaše skúsenosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bullb:

K tomu zeolitu. Prvú umývačku sme mali v roku 199…
@bullb Nikdy nam nesmrdel riad po umyti. Aku vodu tam davate? Používame prášok z dmky, niekedy tablety. Nemyslím si, že to smrdí vďaka zeolithu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@bullb Nikdy nam nesmrdel riad po umyti. Aku vodu…
@kejsix jasné, že zeolit nesmrdí. Ide o spôsob sušenia. Opakujem. Riad umývame v umývačke od 1998. Nové normy tzv. šetrenie spôsobujú menej kvalitné umytie. Myslím množstvo vody. Voda v bytovke. Umývacie prostriedky akékoľvek vyskúšané. Osvedčilo sa Miele. Top prášok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte posledná skúsenosť. AEG. Samostatné umytie. Hodinový program. Ak cítiť zápach, ešte polhodinový bez prášku. Pomáha. Siemens so zeolitovým sušením neotvára dvierka. Jednoducho to tam nasiakne. Teraz sušenie otvorením dvierok. Pokus omyl nás stál pred covidovymi cenami 650 €.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bullb:

@kejsix jasné, že zeolit nesmrdí. Ide o spôsob su…
@bullb Ako je fakt, že tá bosch novšia umývačka za tisícku umýva horšie, ako tá staršia za 600. V čom to je netuším, dal som si námahu a elektriny na cyklus 70°C zoberú skoro rovnako. Vodu som nemeral. Ale aj tak nič nesmrdí.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@bullb Ako je fakt, že tá bosch novšia umývačka z…
@kejsix Áno. Veď o tomto je môj príspevok. Stará viac ako dvadsať očná umývačka umyla dobre. S minimálnou údržbou. Mama však vyššiu spotrebu vody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bullb:

@kejsix Áno. Veď o tomto je môj príspevok. Stará…
@bullb Mamy väčšinou majú vyššiu spotrebu vody... (aj preto ich milujeme) 🤣🤣🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@bullb Mamy väčšinou majú vyššiu spotrebu vody...…
@petersd auto korekcia v mobile. Sorry. Palec hore.
Odpovedať
Profilova fotka
Autokorekcia. Do prčic.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte info. Ide o 45 cm široké umývačky. Bývam v bytovke. Starú AEG sme natrieskali na maximum. Umyla. Siemens chudák skončil na zbernom dvore. Odhliadnuc od neefektívneho sušenia zeolitom bola to špičková umývačka čo sa týka kvality spracovania. Kráľ. Terajšia AEG sa plní tak na 60 percent. Vždy 15 minútový oplach, potom umytie práškom Miele. Potom podľa potreby ešte polhodinový program bez prášku ak riady smrdia. Efektívna metóda podľa smerníc eú. Howgh.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ďakujem všetkým za rady. Beko som teda úplne vylú…
@lukas852 už si kúpil? Ja som dlho chcela Bosch ale nakoniec sme kúpili Whirlpool Supreme Clean WIO 3O540 PELG. oproti Bosch je lacnejšia, tichšia, viac súprav a ešte aj má nerezové vnútro celé a nie plast ako b.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@lukas852 už si kúpil? Ja som dlho chcela Bosch a…
@tabitka337 Vytrhnuté z kontextu, vsetky bosch so zeolithom majú nerez vnútro
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@tabitka337 Vytrhnuté z kontextu, vsetky bosch so…
@kejsix ale ja som nepísala že som mala vybratu Bosch so zeolitom. Práveže tie sú veľmi drahé takže som pozerala lacnejšiu od nich a tie mali plast vnútri. Keď chce niekto nerez, ma to aj Whirlpoolka... a vyšla nás do 500 € 😃 Aj svetielko na zem svieti keď umýva a automatické otvorenie dvierok tiež má 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@lukas852 už si kúpil? Ja som dlho chcela Bosch a…
@tabitka337 A aká je spokojnosť s jej prácou, kvalitou umývania, celkovou prevádzkou ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@tabitka337 A aká je spokojnosť s jej prácou, kva…
@petersd ešte sa len sťahujeme 😃 napíšem keď ju vyskúšame 🫣🤪
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@petersd ešte sa len sťahujeme 😃 napíšem keď ju v…
@tabitka337 NEZABUDNI ! 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@lukas852 už si kúpil? Ja som dlho chcela Bosch a…
@tabitka337 Ešte nie a keď som pozeral ja tak za cenu okolo 400€ som nenašiel bosch s platovým vnútrajškom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?