Umelý alebo technický kameň na pracovnú dosku?

Ahojte vyberame PD do kuchyna (cista biela leskla) na ostrov a nevieme sa z toho uz vymotat. Poprosim o radu, hlavne tych co s danymi materialmi mate skusenost, pripadne ak niekto vie dobre vysvetlit rozdiel medzi umelym a technickym kamenom. Zatial zvazujeme z moznosti: Silestone Polyston Technistone Zodiac Corian
Odpovedať
Nikto neriesil tuto dylemu ze ci umely alebo technicky kamen alebo nieco podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
prirodny vo vasom pripade neprichadza do uvahy??
Odpovedať
nie chceme cisto bielu dosku bez nejakej textury
Odpovedať
ja mám čisto biely Corian, cca 4 roky... som maximálne spokojná, nemenila by som, nemá to spoje nič sa mi tam neusadzuje, zatiaľ mi to nič nezafarbilo, ani zavárané čučoriedky, ani červené víno.... mám tam 1 mikroškrabanček ( o ktorom viem len ja, nikto iný si ho ešte nevšimol), ale aj ten by sa dal vylesťiť, ale neleštím, lebo ho naozaj nevidlno.... Corian som volila preto, že ja som chcela čisto bielu pracovnú dosku, mohla som si zvoliť, či matný, pololeský, alebo lesklý povrch.... mám pololesklý, lebo dvierka linky sú vysoko lesklé.... a fakt super aj čo sa týka údržby
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislava111 takemuto kamenu nevadia ani horuce hrnce?
Odpovedať
@stanislava111 presne taketo prispevky prinasaju nejaku pridanu hodnotu :) A preco si zvolila prave Corian? Vyberala si z viacerych materialov? My chceme vybrat z tych co som vypisal hore v otazke len teda neviem ze podla coho :D
Odpovedať
zodiaq a coria. som skusala, z tych urcite nie. jedno posunutie oanvice ci hrnca a mas tam skrabance. velmi tu chvalia tusim quartz ( mozno som poplietla trocha nazov)
Odpovedať
Profilova fotka
@gazzz Ak uz nevolis zulu, tak by som ti odporucal Technistone. S Corianom mam 20 rocne skusenosti a volil by som ho iba z ekonomickeho dovodu, ak by bol 3x lacnejsi. Kedze lacny nieje, tak ho jednoznacne NEodporucam. Naozaj to nieje dobry material do kuchyne.
Odpovedať
@vero_nka myslím, že mi povedali, že do 200 stupňov, ale to som neskúšali, nedávala som hrnce na dosku na priamo ani predtým
Odpovedať
@gazzz no, v tej dobe to nebolo tak rozšírené,ani vzorky nebolo veľmi kde pozerať, ja som vyberala podľa toho, že bola biela bez akéhokoľvek vzoru... Biela bola na vyber minimálne v 3 odtieňoch. Tvrdili, že je nenasiakave, čo sa mi potvrdilo.
Odpovedať
@atlaska no ten žiaľ nie je čisto biely ... Všetky, čo sú kombinovane s kameňom, nie sú cistofarebne
Odpovedať
@slavoducar ja by som tiež brala žulu, ak by bola biela a bez spojov...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stanislava111 quartz je urcite farba superbiely, ma kamoska @vero_nka horuci hrniec urcite nie ten poskodi umely kamen teda zivicu v nom
Odpovedať
@gazzz
Odpovedať
@gazzz skús technistone absolut white alebo lapitec biely. Corian a polyston iba do výstavnej kuchyne.
Odpovedať
Vdaka za rady. Nateraz rozmyslam nad materialom technistone. Je celkom problem sa zorientovat vo vlastnostiach tych materialov. Co sa ceny tyka technistone mi pride ako zlata stredna cesta. Mate nejake tipy na dobrych dodavatelov?
Odpovedať
@gazzz my spolupracujeme s jednou firmou z komárna, absolútna spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@gazzz Ak potrebujes dobru kvalitu za dobru cenu, tak oslovte nás :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ale prirodny kamen by mal odolat aj horucemu hrncu nie?
Odpovedať
@vero_nka ten ano
Odpovedať
@vero_nka prirodzene ved prirodny je ovela odolnejsi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @marchenzo vdaka za info :-) uz aspon nemam chaos
Odpovedať
Profilova fotka
@vero_nka kled si pohladas cez google tak najdes rozdiely medzi tymito kamenmi a ako to s nimi je ake su ich vyhody a nevyhody..
Odpovedať
@vero_nka od toho sme predsa tu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?