Tatranský profil ako zástena za kuchynskou linkou

Dobrý večer prajem. Zariaďujeme kuchyňu a rozmýšlame nad najvhodnejšou alternatívou na stenu za kuchynskou linkou v podstate v celej kuchyni. V prílohe prikladám obrázky akú mám predstavu. Chcela by som drevený nastenný profil položit na stenu v kuchyni. Výhody nevýhody poznám uz asi od A po Z...nakoľko sa nejaký ten piatok týmto zaoberám. Má niekto niečo podobné? Poprípade do akej alternatívy mám ísť čo sa týka odolnosti, údržby, montáže? Nevyhýbam sa ani kompozitu na stenu, ale čo som doteraz videla neprišlo mi to úplne tak "drevené" skôr mali taký neprirodzený lesk. Vopred ďakujem za odpovede 🙂
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý večer prajem. Zariaďujeme kuchyňu a rozmýšl…
@henulika Zrejme chceš mať kuch. linku iba na ukazovanie, nie na robotu... Ale keď už máš všetko "načítané od A - po Z", tak si ten drevený obklad tam daj. Myslím, že aj tak si už rozhodnutá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@henulika Zrejme chceš mať kuch. linku iba na uka…
@petersd nie, ja chcem linku plnohodnotne vyuzivat a zaroven spravim si ju, tak aby som sa v nej citila co najlepsie...ukazovat ju nemam potrebu...a ked uz mam do kuchyne tolko investovat , tak si ju spravim podla svojich snov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@petersd nie, ja chcem linku plnohodnotne vyuziva…
@henulika neviem ci vies ako vyzera tatransky profil. Ale naisem ti len jedno- na kuchynsku zastenu je najlepsi co najhladsi najrovnejsi povrch, inak sa stanes otrokom svojej kuchyne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@henulika neviem ci vies ako vyzera tatransky pro…
@sousedekovci89 Ja som cakala pod moj prispevok, že poradí mi niekto s nejakou konkretnou alternativou co vyzera ako tatransky profil. Otazky su jasne polozene v prispevku. Som si vedomá nevýhod. písala som, že nevyhýbam sa ani kompozitu alebo mi poradite niekoho kto sa tymto zaobera a ma to drevo dobre ošetrené, alebo možno je najaká rada podláh vhodných aj na stenu, ktoré sa najviac podobajú drevu tým svojím "leskom", ale nemyslim to v zlom len sa cudujem, že si ludia davajú tu namahu okomentovat nieco ked nevedia poradit konkrétne. Za mna strata času tieto komentáre čo pod príspevkom mám, ako aj tento môj komentár, ale uz som musela možno tie dalsie budú k veci.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@sousedekovci89 Ja som cakala pod moj prispevok,…
@henulika ved aj tu je kopu prispevkov aj na nete obrazkov- dat napr. Pracovnu dosku aj ako zastenu. Staci vybrat ten spravny drevokdekor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý večer prajem. Zariaďujeme kuchyňu a rozmýšl…
@henulika mne to na tom prvom obrázku príde ako obklad pri linke a vyzerá to dobre. Všade inde nech je drevo a pri pracovnej doske by mohol byť obklad menšieho formátu lepený do 45° uhla alebo podobne. Neviem či je nejaká alternatíva lebo napadá mi jedine drevoplast alebo teda wpc dosky, len to tiež neviem ako je s údržbou hlavne pri varnej časti. A potom obklad v imitácii dreva, len to bude vidieť asi rozdiel voči ozajstnému drevu na iných stenách. Mohli by byť inšpirácie z amerických zrubov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý večer prajem. Zariaďujeme kuchyňu a rozmýšl…
@henulika Väčšia hlúposť Ťa už naozaj nspadnúť nemohla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@petersd nie, ja chcem linku plnohodnotne vyuziva…
@henulika Ak za plnohodnotné využívanie kuchyne považuješ zohriatie hamburgera v mikrovlnke kúpeného v mekáči, tak len do toho...
Odpovedať
Čudovali by ste sa, ale prežil som v dome, kde skoro nebolo steny bez tatranského profilu, 20 rokov. Na chodbách, na schodisku a v kuchyni uložený nazvislo do výšky cca 120 cm (sokle); v kuchyni tuším aj vyššie, nad tým biele steny. Vo vstupnej chodbičke strop, v jedálni dokonca mozaika na strope. Podbytia šikmín na povale - tatranský profil :-) Drvivá väčšina dreva je lakovaný červený smrek. A aby som sa vrátil za kuchynskú linku - aj tam bol. Už nie je, lebo sme našim k sviatku venovali novú kuchynskú linku. Ani keď sa dával dole nebolo poznať žiadne fľaky od vody, či nahnité dosky. 25 rokov poctivej služby. Teraz je tam niečo "moderné", uvidíme, koľko to vydrží... :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Čudovali by ste sa, ale prežil som v dome, kde sk…
@dedo758 po pravde neviem si predstavit cistit tatransky profil oprskany za sporakom od varenia. Ci chces, ci nechces, prska hlavne mastnota. Hniloba nie je problem, nema tam co hnit ale tie mastne mikrokvapky ma vytacaju do biela aj na laminatovej zastene, vytacali ma pri obkladackach so sparami. Kebyze dnes robim kuchynu, ako zastenu pouzijem matnu velkoformatovu dlazbu. Presne kvoli cisteniu. Pretoze utrete v tomto pripade neznamena ciste a to chlapi malokedy chapu. Autorka, ak si ochodna drhnut mastnotu zo vsetkych tych zakuti, ktore dreveny obklad ma, smelo do toho. Moj osobny nazor je ten, ze toto by bolo len ako za trest.
Odpovedať
Dělají se plastové nebo hliníkové palubky v imitaci dřeva, zkuste prohledat na netu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sarmaj:

Dělají se plastové nebo hliníkové palubky v imita…
@sarmaj dakujem pekne pozerala som niektore budem pátrať dalej ☺️
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@henulika Ak za plnohodnotné využívanie kuchyne p…
@chinatech treba čítať s porozumenim. "Alternatíva" Ale neprekvapuje ma tento komentár. Takéto komentáre len odzrkadlujú život aký máš...bez snov... a lahsie je hladat dovod "ako sa to nedá spraviť" ako si radsej hladať spôsob prečo ísť do toho. Všetko sa dá ked sa chce. Nie kazdy je lenivy. A mimochodom nikde som neuviedla ze drez, varná doska budú alebo nebudú hned pri takom profile. 😉Ale to ty nevieš keďze tvoj komentár pravdepodobne odzrkadluje tvoj sposob zivota, uz len zato ze si si dal namahu to okomentovat namiesto toho aby si zmysluplnejsie vyuzil ten čas. Pekný večer
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@henulika mne to na tom prvom obrázku príde ako o…
@marsdm dakujem za zmysluplnu odpoved.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@dedo758 po pravde neviem si predstavit cistit ta…
@zita19 ja len by som dodala.... Sice takýto profil by bol dominantný v kuchyni a varnu dosku mam na ostrovceku a drez pod oknom, ale clovek mysli aj na to, ze drevo pracuje, vyduva sa a v miestnosti kde je vlhkost pri varení to spravi svoje a keby som aj rovno isla do dreva tak si hovorím ze "prečo nie?" napriklad take drevene podlahy znesu omnoho viac kazdodennej záťaže. Ale mám problém s tym, ze napriklad taky zrubovy obklad a tatransky profil mi uberu dost vela centimetrov svojou hrubkou a montážou a ja mam kuchynu v tvare čiastočneho pismena u zvyšok doplna ostrovcek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@dedo758 po pravde neviem si predstavit cistit ta…
@zita19 Tatranský profil za sporákom???? To snaď nie???? O čistenie sa ani veľmi nejedná....Čo na to požiarna bezpečnosť??? Potom sa divia že horia byty-domy😡...Aj za komunistov sa dávali na jednu stranu Al plech a čelne bol nahodený obklad....Ale tatranský profil za sporákom????😵
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@zita19 Tatranský profil za sporákom???? To snaď…
@technik007 ja len dodam... bezne za sporak sa davaju drevene dosky-zasteny, taktiez pracovne dosky nemate vsetky ohnuvzdorne na ktorych je polozena doska a ani kuchynske linky nie su ohnuvzdorne ale pani len uvazuje, ako by mohlo vyzerat drevo za sporakom. A ano, ked je plynovy sporak vobec sa neodporuca dat akekolvek drevo ako zastenu ale su aj indukcne dosky, kedy mozete dat drevo kam chcete. A ruku na srdce kolko domov a bytov hori kvoli tomu, pisete ako by ste o takych pripadoch bežne počuli? Moze sa stat, ano nepoviem, ale nestretavam sa bezne ani v živote ani v mediach, ze niekomu kvoli tomu horel dom a byt ako pisete
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@technik007 ja len dodam... bezne za sporak sa da…
@henulika """ A ruku na srdce kolko domov a bytov hori kvoli tomu, pisete ako by ste o takych pripadoch bežne počuli? Moze sa stat, ano nepoviem, ale nestretavam sa bezne ani v živote ani v mediach, ze niekomu kvoli tomu horel dom a byt ako pisete""" No neviem koľko rokov máš, ale to nevadí, jasné že drevo je ""IZOLANT"" a nehorí a preto sa kľudne môže dať pri sporák??🤐.... Tak si ho kľudne daj hlavne pri novostavbe a pri kolaudácií Ti hasič technik povie že je to ok-môže to tak byť však????? No a k prvej otázke: pracoval som v tomto a viem veľmi dobre ako skončili napr. chatky obložené drevom kde mali postavený PB varič, ale bolo veľa prípadov že tak skončili aj rodinné domy....Nestačí???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@technik007 ja len dodam... bezne za sporak sa da…
@henulika Ak Vám odpoveď nestačí, kľudne si zájdite na LV Požiarny zbor a budete "prekvapkaná" koľko bolo požiarov kvôli "takýmto úpravám" pri sporáku....
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý večer prajem. Zariaďujeme kuchyňu a rozmýšl…
@henulika Tak sa nakontaktuj na toho kto robil tú vizualizáciu ktorú si pridala s akým materiálom uvažoval. Dúfam že keď si si študovala výhody a nevýhody si si naštudovala aj technické riešenie a starostlivosť o taký obklad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@technik007 ja len dodam... bezne za sporak sa da…
@henulika staci ak zhori tvoj dom. Ja mam pocit, ze som sa ocitla na Modrom koniku. Aj tam pridu zienky hladat radu, ale v konecnom dosledku chcu citat len to, ze im niekto ich napad odsuhlasi a ked sa tak nedeje, tak neguju kazdu odpoved, ktora nie je taka aka sa ocakava. Takze ja za seba tuto debatu uzavriem tak ako take debaty uzatvaral moj dedo: Robce jak znace, šak vy znace, čom še me pytace. (btw: laminatvoe obklady podobne ako su na prvom obrazku mal v sortimente Hornbach pred par rokmi, rozne drevene obklady ma na sklade takmer kazda pila alebo predajna so stavebnym drevom)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@henulika staci ak zhori tvoj dom. Ja mam pocit,…
@zita19 a ja mam presne ten isty pocit ze som v nejakej takej diskusii. Kazdy si tu pise svoje a svoje a najmä totalne odveci k myslienke toho prispevku. Pise sa v prispevku o alternatíve a keby aj rovno oblozim celu kuchynu drevom a ostatní chcu mudrovat, tak nech si najskor precitaju ako mam riesenu varnu dosku a drez, ktore nebudu v styku s takym oblozenim, niekolkokrat som to tu spomenula.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@zita19 a ja mam presne ten isty pocit ze som v n…
@henulika Skúsenosť nemám. Ale nedá mi. Ja mám za drezom stenu vymaľovanú bielou vápennou farbou, za varnou doskou tehlový obklad a pracovná doska je z olejovaného duba. Ani jedno z týchto riešení by mi tu ani inde nikto neodporučil. Napriek tomu, po piatich rokoch používania, je stena stále biela, tehlový obklad rovnaký, ako na inom mieste v dome (hoci, pravda, pri varnej platni ho chráni sklo) a pracovná doska je bez akýchkoľvek fľakov, krásna ako nová. Tým chcem povedať, že drevený obklad za kuchynskou linkou, navyše mimo vody a horúcich povrchov, je len ďalšie z tých rozhodnutí, ktoré ak chceš, tak ich budeš mať. Ja som chcel a doteraz neľutujem. Urob to rovnako.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

@henulika Skúsenosť nemám. Ale nedá mi. Ja mám za…
@milanpl inteligentna odpoved ☺️ mne tiez nedá a vyjadrím svoj názor. Nezvyknem sa zapájať do diskusii ani tu ani na inej socialnej sieti iba naozaj ked mam radu/riesenie poradim a najmä k veci, čo sa nejaký zadávateľ pýtal. Mam svoju rodinu a niekolko rokov s laskou odmakaných v kuchyni a varila som kedysi na plynovej doske ale roky rokuce mam indukciu. Pracovna doska, kuchyna a zastena nemaju žiadnu ujmu z varenia okrem drobnych skrabancov na pracovnej doske alebo "frkancov" na stene nad zastenou pri pracovnej doske. Ludia sa skor priklanaju k tomu "ako to nepojde" lebo je to lahke riesenie ako si dat naozaj zalezat a nastudovat si preco si svoj sen splnit. Ludia skor odsudia ako by sa radsej opytali, ked uz tak velmi chcu "radit" kde bude indukcna varna doska. A stacilo im precitat ze hladam alternativu co vyzera takto nejak ako dreveny profil ale hned idu sudit.
Odpovedať
Niekto tu evidentne presne nevie, čo to je "tatranský profil" - nepozná jeho štruktúru, profil,.... ale aj údržbu. Hlavne že sa chodí po "americké inšpirácie"... Zhodou okolnosti som práve dnes, pred cca 2 hodinami, rozprával s klientkou, ktorá má doma peknú modernú kuchyňu - a s oknom za drezom. Po cca 4 rokoch používania vyhlásila, že dnes by si to z praktických dôvodov, už v živote nedala. Tiež sa svojho času "inšpirovala" a nedala si to vtedy vyhovoriť. Každý kto mal iný názor než ten jej, bol hlupákom, spiatočníkom, človekom s malým rozhľadom a pod.... škoda bolo sa zamýšľať nad jeho názorom a tým čo hovoril ... 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@zita19 a ja mam presne ten isty pocit ze som v n…
@henulika o tom, ze sporak bude v ostrovceku a drez pod oknom si pisala neskor. Mala si to napisat rovno v prvom prispevku. Potom by som ani ja o pucovani zasteny pri sporaku nemudrovala.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@henulika o tom, ze sporak bude v ostrovceku a dr…
@zita19 lenze ja som sa nepytala ako to pucovat. Znenie otazok bolo ine ked niekto nema odpoved preskoci prispevok a basta
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Niekto tu evidentne presne nevie, čo to je "tatra…
@petersd to ze na fotke, ktore su na inspiraciu nie je tatransky profil neznamena ze ten niekto nevie co je to tatransky profil. Klientka zrejme mala jedno alebo dvojkridlove okno, tak tomu verim... vtedy by som drez, ani ja tak nechcela mat Mimochodom inspiracia je z finska, krajina ktoru rada navstevujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

@petersd to ze na fotke, ktore su na inspiraciu n…
@henulika ja asi nemam riesenie pre teba, ale mas moj neskonaly obdiv, ze dokazes na niektore komentare vobec odpovedat. Kazdopadne mne to podla foto pride ako CLT panely, z ktorych sa bezne stavaju aj domy. https://kontrakting.sk/clt-domy/.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@henulika ja asi nemam riesenie pre teba, ale mas…
@kreola dakujem velmi pekne. S tymto som sa este nestretla ale naozaj sa to blizi mojej predstave. Idem si to pozriet dakujem pekne. Ja tiez sa sama sebe cudujem preco vlastne odpisujem na tie komentare na ktore sa ani nepytam. Nemam vo zvyku takto stracat cas 😏
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?