@hoblinka13 špajzu treba čo najbližšie ku kuchyni, no zároveň by to mala byť chladná miestnosť s vetraním, ak bude okno na juh stále sa bude prehrievať, niekto robí len potravinovú skriňu, nezaberie toľko nevyužitého priestoru ako špajza
@duzu A co satnik,resp. technicka miestnost na juhozapad? Mame taky maly "kumbalik" a nevieme,co tam dat.Hodilo by sa to bud ako satnik,vstup by bol z chodby alebo teda spajza a vstup by bol z kuchyne.
Co vsetko chces skladovat v tej spajzke,aj natom zalezi. V lete ked je najviac zeleniny ovocia aj tak v nej nedosiahnes do 15st a ostatne potraviny mozu byt skladovane pri 23-25st, ved ani v potravinach nemaju menej stupnov. Konzervy, muka,ryza, nejake veci ako alobal, papiere,sacky.......veci co sa pouzivaju raz za cas ako velke hrnce na zavaranie ci gulas, vazy, granule pre psa nemusia mat extra chlad.
U nas sa spajza vyuziva skor na ake no zavaraniny a polotovary. Zlenina a ovocie sa u nas uchovavaju v chladnicke. Neviem nepride mi vhodne aby boli v spajzi. Takze je podla mna aj jedno kde je umiestene. Kazdy ju ma ine. Hlavne je ju skor udrziavat aby sa do nej nenastahovala nejaka haved.