Zdravim Vas,
otazka iba pre tych co maju rekuperaciu.
Aky mate typ digestora? Odtah alebo recirkulacny. Ako je s nim spokojnost?
Mam obavu ci to recirkulacny zvladne.
Odbornikov, ktori nemaju rekuperaciu poprosim nekomentovat.
Vopred vdaka za kazdy prispevok
@trojliter mam boru, recirkulacny ( ako zadne vratka som pripravil aj odtah do vonku, ale nebudem ho ani zapajat), tuky zachytáva excelentne, pachy o nieco horsie, zalezi co doma varite, reku mam sice iba tyzden, ale bez nej sme zvykli pozavierat vsetky dvere v dome a ked sa dovarilo na kratko sa vetralo oknami, v pripade ked sa vyprazalo napr, teraz s reku sa uz nezaviera, nieje dovod, nastaveny 30% vykon a v poho, v krizovom rezime dam 80% a to su uz ine bomby....takze s kombinaciou som velmi spokojny....navyse som na oba odtahy pre reku v kuchyni nasadil dalsie filtre keby nahodou....ale zrejme zbytocne, to ti mozem preverit po roku ze v akom su stave.....
@trojliter máme recirkulačný digestor AEG (https://www.aeg.sk/kitchen/cooking/co...) v kombinácií s centrálnou rekuperáciou. Za mňa je to fajn - mastnotu vyrieši úplne v pohode, pachy samozrejme trošku horšie, ale aj tak je to úplne v poriadku.
Jednoznačne ide o 100% lepšie riešenie ako variant bez digestora (o tom som tu niekde nedávno čítal) alebo spoliehať sa len na vetranie oknami (a to máme v bezprostrednom okolí varnej dosky 2 okná)..
Cirkulacny digestor s vysokým vzduchovým výkonom, nízkou hlučnosťou a s kovovým filtrom na mastnotu. Uhlíkový netreba, pachy odídu vetraním. Regulácia vzt: mať možnosť zapnúť manuálne max výkon RJ priamo z kuchyne.
Mora mala vhodné digestory, kuk môj fotoalbum.
Keď budete pražiť kapra, nebude to stačiť - treba otvoriť okno dokorán.