Pracovna doska na strop

Zdravim priatelia, chcem zbuchat nad moju novu U-ckovu bielu kuchynu toto: https://pin.it/6ZaWDlt Pisem postup, povedzte ci som na nieco nezabudol: 1. kupim dve dosky z ikea (tieto karlbi mali vadnu seriu tak ich je par za dobru cenu v tej zlavnenej ulicke) https://www.ikea.com/sk/sk/p/karlby-p... 2. odstranim z oboch jednu bocnu dyhu (alebo zbrusim) a obe dosky zlepim a previazem na dvoch miestach 4kou metrovou pasovinou 3. vyvrtam otvory pre ledkove svetla, poziadavka na ledky: natacacie a nizke(do4cm) ... tieto vyzeraju fajn: https://www.hornbach.sk/shop/LED-vsta... 4. jemne vyfrezujem drazky (mozno nebude treba) na dvojzily od lediek do stredu, kde ich pospajam vago spojkami 5. zavesenie napad? preferujem bez poskodena pohladovej casti (cize nie durch skrutky, ktoym by bolo vidno hlavicky ..) a co najtesnejsie k stropu. Napada ma len zo stropu 4x haky a chytali by pasovinu ( diera do pasoviny a vydlabem do dreva otvor akurat na hak nech sa vie do diery dostat) https://www.obi.sk/stropne-haky/hak-n... Vopred vdaka za kazdy napad 🙂
Odpovedať
@eon5 pekne to vypada. Bal by som sa ze to raz padne, to bude tazke jak oot. Z coho je strop? Napada ma nechat trcat zo stropu nejake oka a cez ne by sa prepichla nejaka tyc strcena zboku krizom cez hento drevene. Inak kukni napr drevotriesky od egger, robia aj ovela tensie, nez prac.doska. Usetris na vahe, a stolarsky by sa mozno dalo spravit nejake bocnice, aby to vypadalo mohutnejsie.
Odpovedať
strop je beton, toho by som sa nebal, ak nie hmozdiny, tak kovovu kotvu a na koniec oko. https://www.obi.sk/hmozdinky/fischer-... https://www.obi.sk/zavesne-matice/lux... ikea robi aj zastenne dosky 8mm v rovnakom vzore, ale stoja 1m2 skoro tolko ako obe tie kuchynske dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@eon5 a ak by si spravil nejak tak, že cez diery kde budú ledky by si priskrutkoval o strop. pozohinal plochace , tak aby bolo trochu miesta medzi stropom a tou doskou a plus aby sa tam zmestili aj svetlá.
Odpovedať
Uchytavat to cez led dieru nieje zly napad!
Odpovedať
@eon5 Nezabudni,ze tie LEDky maju aj zdroj,cize bud vydlabat alebo tolko odsadit od stropu.
Odpovedať
Normálne si to daj nerezat z DTD a nemusíš nič spájať, DTD dosky majú rozmer 2800x2700 niektoré len 2070. Alebo to daj stolarovi spraviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@filip_pe toto je fakt nemusi to byt pracovna doska, ktora je aj tazka, aj kronospan ma v ponuke aj tensie, len potom je otazne, ze ci by docielil taky efekt ako je na tej fotke, akoze napad sa mi paci, ale v praxi si to neviem predstavit akoby som to upevnoval tak aby bolo vsetko OK, aby som nemal obavu, ze to na mna padne.
Odpovedať
No z drevotriesky tusim 8 alebo 10mm to robi aj priamo ikea a mal by som istotu ze odtien bude totozny s pracovnou doskou, ale ad1. bolo by to dvojnasobne drahsie ad2. Tie hrany/bocne steny by bolo vidno ze su dolepene a nieje to "masiv". Bol mi predvcerom ikeacky stolar dokoncovat kuchynu a tvrdil ze ak vyfrezujem do tej 3.8 cm dosky 3cm na ledku a o tych zostatkovych 8mm chytim poriadnu sroubu do steny (spravit to 6x v kazdej ledkovej diere) tak to udrzi vpohode aj tak. Az taky geroj zase niesom, ale aspon ma upokojil ze ked to teda este prelozim tou pasovinou, tak to fakt nikam nepojde. Akurat to bude zaujimave to na ten strop dostat..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?