Ahojte, máte niekto skúsenosti s dýhovanou prac.doskou resp.doskou z masívneho dreva do kuchyne vs laminát? Veľmi sa mi páčia, ale odrádza ma náročnosť údržby.
Evka velmi jednoducho : ak je doska masivna, tak udrzba spociva v nalakovani olejom urceneho na pouzitie v kuchyni. V buducnosti sa pripadne skrabance prebrusia a opat prelakuju. Takto mozes mat dosku aj X rokov ako novu.
Laminátová - umakartová prac. doska je dnes štandard...dobrá cena, výber z množstva dekorov, a taktiež dobra oteru-vzdornosť.
Masív síce opravíš a natrieš a doska je stále ako nová, ale v praxi si to neviem veľmi neviem predstaviť, ako si to ludia sami opravujú...
V skutočnosti ani nikoho nepoznám kto má prac. dosku z masívu.
Ale ak by si chcela zaujať krásnou a drahou prac. doskou, odporúčam pracovnú dosku z prírodného kameňa -žulu, mramor, alebo dačo podobné...
Ale za tú cenu si už aj nové auto kúpiš....
Hlavne ide o to do akého štýlu chceš ladiť kuchyňu. ...lebo ak nejaký moderný z vysokým leskom, tak asi je zbytočné uvažovať masívom.
....Neviem akú predstavu máš, ale odporúčam aj tak umakart...