Brat dával do bytu, egger klasika, ale teda pekne to ukáže, veľa vecí ma čiernych, je to také moderné, trendy teraz, ale údržbu si celkom neviem predstaviť či to bude praktické, o tom by som dosť pochyboval.
Ja mám čiernu, fotky mám v albume. Ja som veľmi spokojná, ľahko sa udržiava - stačí utrieť čistou mokrou utierkou, neostávajú šmuhy a je odolná. Máme dosku Fundermax. Záleží aj od sumy akú chcieť investovať a aké vlastnosti požadujete.
ked uz tak by mala byt poriadna, aby bola teda aj co to odolna, ale tak pri kazdej doske, ked zasvieti slnko je co to vidno, takze o kazdu by sa mal clovek starat a udrziavat ju cistu
@ado88 tak je to kompaktná doska, nie je to žiadna drevotrieska alebo niečo podobné. Takže myslím, že cenovo zodpovedá vlastnostiam. Separátne cenu za pracovnú dosku neviem povedať, máme aj zástenu - dokopy nás to vyšlo okolo 2000€. Je to lacnejšie ako prírodný a umelý kameň, takže zlatá stredná cesta. Ja som veľmi spokojná s odolnosťou aj údržbou a áno - varím aktívne, keď som doma, tak aj dvakrát za deň.
@alenaf34 akože vyzerá to riadne dobre, aj nejako špeci ju umývaš, čistíš, či len normálne nejaká vlhká handrička? Nevadí tomu aj keby sa na ňu položil hrnic s niečím horúcim?
@marianna_1 akákoľvek handricka je na to postačujúca. Používam väčšinou jar čo mám po ruke alebo len navlhčenou utriem. S hrncom som neskúšala, popravde mi to ani nenapadlo, vždy si podložím takú silikónovú podložku. Stolár mi ale vravel, že by to malo vydržať aj takéto teplo, keďže je to fasádna doska - používa sa do exteriérov a vydrží aj veľké mrazy. Ja ale nepokladám horúce ani u mamy na žulu 🤷🏻♀️
@alenaf34 toto ani ja nemam odvahu a ani som nikdy nemal, ale teda svokra ta bez problemov a to my vtedy ked to vidime, tak so zenou len trpneme aby doska ostala v takom stave ako bola 😄
@ado88 nie je za čo, ja sa s cenami netajím, však som to neukradla 😄 pokial je možnosť, treba si priplatiť, má to opodstatnenie. Z rodiny si dávali robiť kuchyňu s takou klasickou doskou (drevotrieska?) a stále to majú zakryté nejakými doskami na krájanie, aby sa to nepoškodilo. Vyzerá to nepekne, také zapratané akoby bol neustále bordel…
@alenaf34 ved ano, len niektori ludia maju problem o tom hovorit, co to vyslo a tak podobne, preto som rad, ze si mi napisala bez problemov, tak je to hlavne riesenim na dlhe roky takze su veci na ktorych setrit sa neoplati 😉
A tak na jednej strane tomu rozumiem, ked niekto nechce rozpisovat, co ho kolko stalo. Vsak kazdy si vie pozriet obchody alebo dat vypracovat cenove ponuky. Tiez by som to nevypisovala kazdemu.
@ado88 ja s tým zo zásady problém nemám, však na to sme tu, aby sme si pomohli 🙂 áno určite sa oplatí investovať ak je možnosť, je to vec takmer na cely život. Ja neľutujem ani cent, ktorý som dala do kuchyne. @stanii75 zaberá to dosť času podľa mna, keď viem orientačne, že je to mimo mojej cenovej kategórie, nebudem strácať môj čas a čas ľudí v obchode, vyberiem si niečo, čo si môžem dovoliť. Však každý nech si robí ako uzná za vhodné, ja sa cenami netajím, zarobila som si na všetko poctivo.
Ja mam čierny egger už hooodne dlho. Som spokojná. Jasne, vidno na nej usadený prach, vidno smuhy po handre keď zasvieti slnko z toho správneho uhla, ale pri každodennom užívaní ten prach ani nemá kedy sa dat a smuhy ma netrapia, zas ju zakaždým nedrhnem, stačí pretrpieť. Keď to porovnám s tou predchádzajúcou svetlou, ktorá po pár rokoch zazltla na najpoužívanejších miestach tak toto je o 5 kategórii jednoduchšie na udrzbu
Na kazdej pracovnej doske je co to vidno a ja mama taku uchylku, ze proste linka musi byt stale vyglancena. Cmuhy bude vidiet aj tak si myslim, ze pri nejakom svetle, takze nic tragickeho