Odpoveď na príspevok od renuliatko5:
Ahojte mam problem s digestorom ,Ked ho zapnem za… @renuliatko5 A čo tam hučí, keď neodsáva?Odpoveď na príspevok od renuliatko5:
@chrobak7 prepac zle som sa vyjadrila zacne pipat… @renuliatko5 Pravdepodobne je pokazený časovač. Štandardne by mal po nastavenom čase vypnúť, nie zapnúť. Bolo by dobré vidieť ovládací panel. Ak máš na ľavom okraji panela tlačítko časovača, tak ho podrž 3 sekundy a nastav 1 minútu. Potom spusti digestor. Uvidíš, čo urobí, Ak zapne po minúte, tak bude logika časovača zlá. Ak tam nemámáš to tlačítku, a naľavo je tlačítko zapnutia, tak vo vypnutom stave stlač + a - , čím by sa mohol časovač resetnúť. Alebo počas blikania času nastav 1 minútu. AK to nepomôže, treba digistor odpojiť od siete na pár minút, čím sa resetujú všetky nastavenia časovača.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@renuliatko5 Pravdepodobne je pokazený časovač. Š… @chrobak7 dakujem si mily no skusila som to podla toho co si napisal ale ako som ho teraz zapla tak vobec nereaguje casovac len zacalo teraz blikat bezhlucne ako ked predtym pipalo hlucne ale nereaguje vobecOdpoveď na príspevok od renuliatko5:
@chrobak7 dakujem si mily no skusila som to podla… @renuliatko5 Tak to bude na servis. Asi pošahaná elektronika.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@renuliatko5 Tak to bude na servis. Asi pošahaná … @chrobak7 no je to na nervy uz teraz zase ide ale na 3 stupni taha iba ked zapnem sucasne svetlo nechapem co to je za digestor asik pomoze len kladivo ale vazim si ze si mi pomohol sa tym zaoberat dakujemOdpoveď na príspevok od renuliatko5:
@chrobak7 no je to na nervy uz teraz zase ide ale… @renuliatko5 Tam je elektronika, čo riadi a napája motor, nie je to priamo napojené na vypínač, ako iné digestory. A vtedy stačí, keď nejaká súčiastka odíde a potom celé ovládanie blbne. Možno je len niektorý kondenzátor na ovládacej doske vypálený, ale ty to asi nenájdeš, pokiaľ sa nevyznáš v plošných spojoch. Takto som mal odpálenú základnú jednotku na alarme. Vedel som, ktorá súčiastka je spálená, ale nevedel som presný typ. Opravili mi to výmenou tej súčiastky v Jablotrone - servisnom stredisku. Výmen súčiastky stála 34 €, nová základná jednotka by stála okolo 500 €.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@renuliatko5 Tam je elektronika, čo riadi a napáj… @chrobak7 Ahoj pochopila som ,ze to musi opravit opravar a potom dam vediet ako to dopadlo som predsa len zena ale ty si mi to tak zrozumitelne vysvetlil zaco ti velmi pekne dakujem:)Odpoveď na príspevok od renuliatko5:
@chrobak7 Ahoj pochopila som ,ze to musi opravit … @renuliatko5 Nechcel som narážať na to, že si žena. Ale nie každý sa vyzná v elektronike, ani veľa chlapov, preto je potrebné to prenechať servisákovi a radšej sa v tom nehrabať. Neskúsený by si mohol ublížiť, alebo by to viac pokazil.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@renuliatko5 Nechcel som narážať na to, že si žen… @chrobak7 Ano davam ti za pravdu ,ze naj bude servisakovi.Ved ja si ani nepomyslela ,ze od teba to by bola narazka nato lebo som zena to nie vobec