Nový spotrebič (rúra + varná doska)

Ahojte. Prerabame kuchynu a zvazujeme vymenu stareho sporaka. Moja otazka - varna doska indukcna ci plyn? Precital som stare diskusie, niekto sa priklana k tomu iny k tomu. Spotrebic bude vstavany a aktualna ponuka na trhu (rok 2020/2021) je zaujimava. Doteraz som mal sporak kombinovany. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
@v1ct0r My sme prerábali a dali sme varná doska plyn, rúra elektrická. Spokojnosť. ;-) .Predtým sporák plyn ako aj rúra.. ]-( nechceli sme indukciu keď už máme plyn..
Odpovedať
@v1ct0r Ahoj, z akého materiálu budete mať zástenu? Teda ak prerábate aj kuchynskú linku.
Odpovedať
@zarrinka zastena ostane povodna, klasicke biele keramicke obkladacky
Odpovedať
@technik007 A ako sa Vam totam cisti? U nas ten terajsi klasicky plynak na mriezky je biely a po cca 2 rokoch ma poskrabany povrch, zanesene (a nevycistitelne) miesta okolo mriezok a celkovo neposobi dobrym dojmom. Indukcna doska sa javi lahsie udrziavatelna. Ale skusenosti nemam, preto sa pytam.
Odpovedať
@v1ct0r Viete si vybrať aj plynovú varnú dosku, kde je podklad sklo. Tá sa udržiava veľmi dobre. Inak za mňa indukcia, určite je naj na údržbu.
Odpovedať
@zarrinka ok, dakujem za nazor
Odpovedať
@v1ct0r porovnanie z investičnej ceny plynový je takmer nezmar tam stačí prečistiť či vymeniť trisky ,pri indukcii je často servis na výmenu cievok drahší ako kúpa novej, porovnanie ceny za spotrebu záleží kto má akú sadzbu no plyn je vždy lacnejší , len prichádza "B" indukcia má účinnosť do Hrnca 60% , no plyn len 30 , viac energie ide tak na vykurovanie ako do hrnca, no ak má niekto plyn nemá dostatočný výkon pre indukciu, plynový má ozaj i sklokeramickú dosku len cena je niekde inde, i ked je bezpečnejšia a ľahšie sa čistí kto zas často vypeká hlavne jemné cestá potrebuje minimálne kombinovanú , z vrchnej strany elektrická špirála, pre ostatné čo ide obrátiť je to asi jedno , len chuť je iná asi v každej rúre, dodnes sa stále vyrábajú asi všetke druhy i na pevné palivo
Odpovedať
@v1ct0r Máme nerez varnú dosku a nezbadal som žiadny problém pri čistení.. ;-) Používame čistič na nerez a s tým to ide dobre ak je väčšia nečistota, ale samozrejme že sa čistí priebežne atak "špina nemá šancu" :-D O inom type /smalt/ sme ani neuvažovali. :-)
Odpovedať
My sme nedavno prerabali kuchynu a nechali sme plyn - teda novu plynovu varnu dosku + samostatnu vstavanu teplovzdusnu ruru... Doska ma povrchovu upravu iXelium a skutocne - udrzba je maximalne jednoducha. Uz sme kadeco varili, vyliali, pripiekli... no v pohode to slo dole handrickou - ziadne drhnutie, ako predtym. Plyn sme chceli aj preto, ze uz neraz sme mali dlhsi vypadok elektriny a tak na plyne si clovek aspon vodu na kavu uvari. 😄 Predtym sme mali kombinovany sporak Mora a tie zazrate a nevycistitelne flaky pod mriezkou, ma ozaj vytacali... Mozno by podobne lahka udrzba bola aj so sklenenou plynovou doskou 🙂 alebo s kombinovanou... sklenena a 2x plyn, 2x indukcia
Odpovedať
@tinns Presne to ma odradza. Vypadok elektriny. Ale zas si vravim, ze na elektinu uz mam dnes vsetko, aj chladnicku (a mrazak) tak ak by bol vypadok dlhodoby, urcite ma len ten plyn nazachrani. Hovorim tu samozrejme o byte. No a v neposlednom rade je tu faktor X, teda moja draha polovicka, ktora velmi intenzivne lobuje za indukcnu dosku 🙂 Ale zas ako citam vase rady, zrejme by vytvarala menej tepla pocas varenia, co sa do nase malej kuchyne aj hodi.
Odpovedať
@v1ct0r Trosku nadnesene povedane - spokojna zena, spokojny zivot 😄 😄 (takze indukcia)
Odpovedať
@tinns No jasné. Pre pokoj v rodine, či ako sa vravi 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@v1ct0r ak mozem poradit urcite ber indukciu. Je to velky rozdiel vo vareni. Ak nemas hrnce kde ti drzi magnet tak musis aj hrnce vymenit. Niekto bude radit ze existije na to podlozka. Funguje to s tym ale je to uplna somarina. Ak sa pre nu rozhodnes zober bielu farbu. Je to lepsie ako cierna. Nevidno na nej ziadne flaky. Ked vyberas aj ruru tak ber s pyrolyzou. Uz ziadne cistenie. Zapnes riadne vypeces a uz len vnutro poutieras od prachu.
Odpovedať
@marlo vysvetli mi prosím aký je rozdiel v samotnom varení po zovretí ak dáš na akýkoľvek zdroj vhodné hrnce, v každom bude mať rovnakú chuť, len je všade rozdiel v regulácii a treba si na to zvyknúť
Odpovedať
@duzu ak dam zovriet vodu ovela rychlejsie zovrie ako na plyne. Ak nieco vykypi tak hned zapne akusticky signal a indukcia vypne. Pri plyne tiez vypne ale to upratovanie je velky rozdiel. Ked dam varit napriklad vajicka len natukam casovat a viac neriesim. Plyn je podla mna aj hlucnejsi. Nech si da kazdy co chce. Nikoho nenutim 😉
Odpovedať
@v1ct0r za mna indukcia, rychlo si nqvyknes na tu rychlu obsluhu,pohodlne cistenie, nic nieje horuce. Ale jedna poznamka, kazda zona musi byt regulovatelna samostatne.to je pre mna najdolezitejsie.inak sa uklikas.
Odpovedať
@dent tak to je uplna pravda s tou zonou. Budem kupovat nakomplet spotrebice a indukcia najskor tato. https://varne-dosky.heureka.sk/electr...
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Naše skúsenosti. Mali sme aj plyn a teraz indukciu. Indukcia sa nám páči viac a to z viacerých dôvodov. Údržba je jednoduchšia, super udržiavanie nastavenej teploty (moja drahá sa na nej naučila robiť priam dokonalú ryžu), integrovaný časovač je tiež super vec. Hrnce tiež nie sú žiaden problém, lebo stačia tie najobyčajnejšie smaltované plechové po babičke. Nevýhody. Závislosť na elektrike, ale keď vypadne na dlho, aj tak budete mať iné problémy a moderné hrnce musia byť na indukciu priamo určené lebo inak nebudú fungovať, keďže sa vyrábajú z kadečoho. Rúra, ak nová tak aj z parou. Nie je to síce tak dokonalé ako konvektomaty, ale pečenie hocičoho je v takej rúre ďaleko lepšie ako bežnej teplovzdušnej. Ja zatiaľ takú ešte nemám, no susedka má novú a nevie si to vynachváliť.
Odpovedať
@durim Ahoj. Dakujem za popis tvojich skusenosti. Na konci co pises myslis ale ruru aj paru aj pravy horuci vzduch? Lebo takych momentalne na trhu nie je zatial vela. Niekde tu na fore som cital gazdinky, co vravia ze od elektrickej vstavenej rury pozaduju aby mala - 1. pravy horuci vzduch (na nom vravj upecu vsetko a zdravo) a 2. pyrolyzu (co je vraj uplne skvle na cistenie)
Odpovedať
Inak, dakujem vsetkym za nazory a skusenosti. Nakoniec pri dalsom skumani zrejme pojdem do vstavaneho plynoveho, pretoze na indukcnu by som beztak potreboval elektronistalaciu novej 3-zilovej kabelaze a istica + certifikat. A to sa v mojich podmienkach bude realizovat narocnejsie, kedze plyn. pripojku uz mam zavedenu. Este uvazujem nad sklokeramickou plynovou. Uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
@v1ct0r Myslel som takéto niečo. Je ich dosť na výber. https://rury-na-pecenie.heureka.sk/f:...
Odpovedať
Do domu sme dali plyn dosku, po 1.5r uzivani idem menit za indukciu, manzelka nema nervy na udrzbu. My varime fakt dost a aj ked sklo sa lahko cisti, pavuky treba cistit tiez a horaky detto. Mame zatial tuto: https://m.heureka.sk/varne-dosky/elec...
Odpovedať
paulus33 s tym uplne suhlasim... v1ct0r keby to zalezalo len od elektroinstalacie urcite by som do toho isiel. Aby si neskor nelutoval. Preco potrebujes certifikat? V elektrike sa az tak nevyznam. V byte to je zapojene na 2x16A istic a ide to normalne. Mozno keby som dal booster na vsetky horaky tak to neutiahne ale nikdy som nedal naraz zovriet vodu v 4 hrncoch.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali kedysi plyn, no pri kúpe bytu a prerábke sme sa jednoznačne rozhodli pre elektrickú indukciu, teraz žiadne problémy z s plynom a pravidelnými revíziami, čistením a odmasťovaním, nehovoriac o bezpečnosti pri deťoch a nutnosť platiť si prípojku za plyn teraz elektrická indukcia, efektívnosť pri varení, neohrieva sa okolie ale len hrniec a jeho vnútro rúra jedine elektrická
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?