Návrh kuchyne

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o nápady a pripomienky na moju kuchyňu spojenú s obývačkou. Všetky skrinky budú až po strop. Pod ostrovčekom je už vývod na odpad a vodu (umývadlo a umývačku riadu). V pravom rohu je stojaca mraznička, ktorú nemáme, kde inde umiestniť. Špajzu nemáme. Ďakujem veľmi pekne. :)
Odpovedať
Ahoj vypada to fajn. Zameral by som sa este aby boli zasuvky nalavo a aj napravo od indukcie, mozno aj na ostrovceku. Pokial priestor dovoluje tak by som siel do pracovnej dosky sirky 70cm pri stene, a sirku indukcnej dosky a riadu volil 80cm (teda skrinky sirky 90). V byte som mal 60ky a teraz je to urcite lepsie. Dolezite je aj riadne osvetlenie a taktiez aby otvorene okno neprekazalo. Ja som tiez spajzu zavrhol a radcej zvolil vysoke skrinky vedla volne stojacej chladnicky/mraznicky. A veci co maju byt v chlade => spajza odkladam do garaze :-) tam pojde aj samotny mrazak v buducnosti.
Odpovedať
Par foto ako som to vyriesil u mna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Tieto horne skrinky robia kuchynu preplnenu. Preco trcia hore a nie su aspon zarovnane s ostatnymi skrinami? Skrina vpravo od okna a mw to robia este plnsie. Nebolo by miesto pre mraznicku v garazi alebo tm? Alebo mraznicka moze byt vstavana. Ten kut vpravo je stvoreny pre chladnicku. Si si ista ze chces umyvadlo na ostrove? Oproti stolickam kde si sadne navsteva/deti/manzel? Hubku, jar budes schovavat ci bude po ruke? Drez bude hodny vystavy? Ked sa teraz postavis k drezu, resp keby si sa k nemu posadila kde byvas a vezmes si nieco jest, chuti ti to? Nemas nic co odkvapkava? To bol ci napad dat drez na popredne miesto v kuchyni? Tak nadherny volny pracovny priestor to mohol byt. Ale kazdy nech si spravi podla svojho... Ako pokracuje cela miestnost, aka velka je?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Neporadím síce, ale môžem ti odporučiť nejaké zaujímavé texty z Magazínu, ktoré využiješ možno aj neskôr, napríklad pri zariaďovaní kuchyne :-) Riešiš návrh kuchyne? Toto je 10 najčastejších otázok z nášho fóra ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Lesklá alebo matná kuchynská linka? ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Aké sú optimálne rozmery a výška kuchynskej linky? ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Tieto horne skrinky robia kuchynu preplnenu…
@lenkito10 Zdravím, kúpili sme celý projekt domu. Kuchyňa tam je navrhnutá, tak ako na fotkách ( viď príloha). Priestor oproti umyvadlu sa mi zdal nevyužitý, tak som tam pridala raňajkový pult. Dĺžka celej miestnosti je 7490mm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Tieto horne skrinky robia kuchynu preplnenu…
@lenkito10 Podľa vašich pripomienok, by mal návrh vyzerať takto? Viete mi to rozvrhnúť inak, tak aby na pulte bolo umývadlo (keďže je tam už odpad a voda), a musí tam byť chladnička a stojaca mraznička (lebo garáž nemáme, len prístrešok a nemám ju kde inde dať) ? Ďakujem.
Odpovedať
mna tiez hned ako prve napadlo, ze by som nechcela na ostrovceku umyvadlo. Predpokladam, ze bezne pouzivas dres v kuchyni...je okolo neho nacakana voda, musis z neho odkladat okolo veci, ktore trebars nejdú do umyvacky, mozu sa ti zosuchnut na kazdu stranu...toto by som urcite nechcela. Ked aj nie z estetickeho hladiska tak rozhodne z praktickeho by som nad tym este pouvazovala.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gklin:

mna tiez hned ako prve napadlo, ze by som nechcel…
@gklin U mna je to asi tiez take, co ma najviac uputalo. Skor tam zvykne byt umiestnena varna doska. Akoze tiez mi to pride take, ze obracat sa na vsetky smery s potravinami a so vsetkym. Ale to by som skor ako umyvadlo. Plus tie skrinky teda predpokladam, ze nebudu takto kostrbato, ale vsetky teda zarovnane.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to celkom pozdava. nie je to zapratane taka mensia kuchynka idealna. vedel by som si ju predstavit v pohode aj v bytovych domoch :)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vzdusnejsie, chladnicku mas poruke. Akurat mraznicku vstavanu a ruru kludne do kolony kde je mw. Ak nebude mrazak vstavany, asi by som tam nechala chladnicku. Ked si sama robis vizu, mozes skladat ako chces, ak potrebujes ulozny priestor, skus v tom prvom plane zarovnat horne skrinky a potiahnut ich az vpravo za okno, kde bola kolona. Kolko cm je medzi oknom a plafonom? Lebo toto okno sa nezda byt na to aby nad nim boli skrinky. Ak chces mat stolicky pri ostrovceku, kludne ich daj, riad sa podla svojich pocitov, ja tam byvat nebudem.
Odpovedať
ked budu stolicky pri ostrove, tak stol sa nebude moc vyuzivat. vlastna skusenost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Je to vzdusnejsie, chladnicku mas poruke. Akurat …
@lenkito10 Ďakujem, za pripomienky. Pult by som vyvýšila a bola by zakrytý výhľad na umývadlo a aj sa najedia, ako na fotke 2. Mraznička vstavaná nebude. Mikrovlnka a rúra by robila šarapatu vedľa voľne stojacej chladničky. Pri vašom návrhu dať horné skrinky až do prava na koniec, stratím veľa úložného priestoru. Všetky skrinky budú až po strop. Výška medzi oknom a stropom je 663mm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
K tvaru okna mi tie skrinky nepasuju, mozno je to pohlad z vizu. Chladnicku kes otvoris, tak vacsonou vybaras viacero veci a musis ich niekde polozit. Ked otvoris lavu cast, polozis ich k varnej doske. Ked otvoris pravu cast, tak dvere budes bud obchadzat, alebo polozis na stol. Napr ranajky: otvoris chladnicku, vyberies maslo, dzem, polozis na stol, vyberies sunku alebo salamu, mlieko, dzus, jogurt... Polozis na stol. Praktickejsie bude ranajkovanie pri stole. Mame aj stol aj bar, ale stolujeme viac pri stole. U kazdeho individualne.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne tiez pride drez na ostrove zvlastny. Videla som nejake foto, kde bol na osstrove druhy drez v kuchyni - ale mensi ako hlavny drez. Bol to taky ako dodatok k hlavnemu drezu, napr. ak v kuchyni varia viaceri ludia alebo na napustanie vody na pitie,...kuk tu https://www.houzz.com/magazine/kitche... Mozno najdes aj nejake inspiracie, ako sa vysporiadat s tym, ze mas uz takto predpripraveny projekt. Nebolo to myslene pre nejaky takyto pripad, mat na ostrove len dodatocny drez a hlavny drez mat niekde blizsie varnej dosky? Mne sa osobne nepaci, ak sa veci od drezu maju prenasat cez priestor k varnej doske. Zaspinis riadu celu kopu a aj tak bude nakvapkane na podlahe
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik dizajneri pred par rokmi prisli s napadom dat drez na ostrov, lebo je to nieco "nove" co ohuri ludi, na katalog foto to vyzera in, tak myslim ze aj v tomto pripade je to tak, ze ho zakreslili na ostrov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katissk:

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o nápady a …
@katissk keby som si mala tento priestor riesit ja tak by som ho urobila takto. Pohlady treba brat s rezervou, nemam nastavene vysky stropu, okna, hornych skriniek. To je pre predstavu kde aka skrinka je. A pridala som obrazky, inspiracie ako by som riesila roh. Usporiadanie skriniek z lava: - monoklimaticka mraznicka 60 cm - monoklimaticka chladnicka 60 cm - suflikova skrinka 90 cm - suflikova skrinka s varnou doskou 70 cm - suflikova skrinka 90 cm - suflikova skrinka 90 cm Druha strana: - vysoka skrinka, napr vysuvna veza ... 40 cm - spodny suflik, rura, mikrovlnka a na nich polickova skrinka ... 60 cm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katissk:

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o nápady a …
@katissk este doplnim, ze k ostrovu by som sedenie nedavala. Mas tam hned stol a sedeli by chrbtom k vstupu, resp v prechode. Radsej by som priestor z druhej strany ostrova vyuzila ako ulozny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@katissk este doplnim, ze k ostrovu by som sedeni…
@wivik Mam ten samy nazor, radcej jeden poriadny stol pre celu rodinu (6-8 ludi) a miesto kolo stolu ako davat dalsie sedenie u ostrova.
Odpovedať
Profilova fotka
to umývadlo si dajte z toho ostrovčeka preč a nechajte si ho ako pracovnú dosku alebo dať tam platňu a vstavaný digestor. inak rozloženie fajn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?