Nápady na zariadenie kuchyne

Ahote, prosím Vás nemáte pre mňa radu alebo nejaký nápad ako zariadiť kuchyňu cca 5x4,8m s 3 metrovým svetlíkom nad pracovnou doskou na dlhšej stene a dverami do špajze? Šli by ste do L či U tvaru s tým že chcem aj kuchynský ostrov. Ak máte doma niečo podobné alebo nejakú išpiráciu potešia fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, kuchyna do U, miesto na to je, ostrov bude mat nejake 2m. Do tych vysokych skrin by som dala umyvacku do vysky, vpravo vedla rur. Varnu dosku chces mat kde? Pri okne, na ostrove, v dalsom ramene? Nad svetlikom budu skrinky? Do spajze dvere, ci skryte dvere? To dalsie rameno, vpravo moze byt polovysoke a rury v nom, vedla seba.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:

Ahote, prosím Vás nemáte pre mňa radu alebo nejak…
@ruzovaceruzka Ahoj. Zozbierala som ti aspoň nejaké linky z Magazínu. Možno nájdeš inšpiráciu. Je tam mnoho krásnych fotiek: ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Veľa šťastia pri zariaďovaní a sme zvedaví na výsledok.
Odpovedať

Ahote, prosím Vás nemáte pre mňa radu alebo nejak…
@ruzovaceruzka na ruru s mikrovlnkou vedla seba treba davat pozor. Aby ti to rozmerovo pasovalo tak mikrovlnka uz bude ako druha rura. Aj cena tomu bude zodpovedat. Ked das nad, tak moze byt klasicka mala. Dvere do komory by som dala viac do stredu. Inak dom uz stoji, ci v akej faze si?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj, kuchyna do U, miesto na to je, ostrov bude …
@lenkito10 Ahoj, myslíš že to nebude príliš zahltene nábytkom keď do U aj s ostrovom? Varnu dosku určite nie k oknu, či na bočnú stenu alebo ostrov váham... Dvere do špajze plánujeme skryté a nad okno asi dve úrovne skriniek plytsie a hlbšie po strop
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@ruzovaceruzka na ruru s mikrovlnkou vedla seba t…
@wivik Rúru a mikrovlnku plánujem skôr nad seba dať presne pre vaše argumenty Dvere do špajze sú podľa mňa lepšie tam kde sú nakoľko spajza je do Lka a dvere sú v tej širšej časti Dom ešte nestoji, zatiaľ čakáme na stavebko ešte len
Odpovedať

@wivik Rúru a mikrovlnku plánujem skôr nad seba …
@ruzovaceruzka mas celkom velky priestor pre kuchynu, na to aby si musela mat taku uzku a este do L komoru. Ten kusok steny trciaci pri dverach je kvoli niecomu, statike? By som ho zrusila. Vychadza ti strasne velka linka. Si myslim ze ju nebudes vediet ani naplnit. Ked zrusis tu stenu tak nebudes viazana tam skoncit linkou. A zboku tak ako na tom obrazku by som urobila pekne ukoncenie, ako skrinka s policami, stojan ns vina, ...... Ked s tym nemas problem tak pridaj vacsi vysek z projektu s obyvackou a tou spajzou. Lepsie sa na to pozera aj so suvislostami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@ruzovaceruzka mas celkom velky priestor pre kuch…
@wivik Špajza proste tak vyšla už sa nám nad ňou moc nechcelo špekulovať, v tej časti oproti dverám chcem mrazničku a v úzkej nejaké police, myslím že to bude v pohode... Že linku nezapracem sa nebojím, úložného miesta a miesta na prácu nie je nikdy dosť len sa bojím ako to bude vyzerať či to nebude zapratane Ten múrik pri špajzi nemá zmysel, máte pravdu... Nebude tam
Odpovedať

@wivik Špajza proste tak vyšla už sa nám nad ňou…
@ruzovaceruzka Však si písala, že sa nebojíš, že by si to zapratala a potom sa bojíš, že či to nebude zapratané?
Odpovedať
Profilova fotka
@edberg Pise o dvoch rozlicnych "zaprataniach". Prve "zapratanie" rozumej uskladnenie riadu v linke. Druhe "zapratanie" rozumej pocet skriniek ktore tvoria kuchynsku linku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruzovaceruzka Mozes pridat povodny podorys? Aj so spajzou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od edberg:

@ruzovaceruzka Však si písala, že sa nebojíš, že …
@edberg Pardón zle som sa vyjadrila... Bojím sa, že to bude vyzerať zapratané pretože tam bude veľa nábytku. Že by som tých veľa skriniek nevedela zapratať toho sa nebojím.
Odpovedať

@ruzovaceruzka Mozes pridat povodny podorys? Aj …
@lenkito10 neviem či to bude dostatočne dobre vidno
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobre to zakreslil, kuchyna U + ostrov. Priestor na to je. Pocitas s tym, ze ak budete letne mesiace travit vonku, vsetko sa bude prenasat medzi TV a gaucom. K podorysu: V kupelni by som radsej dala vanu k stene ktora susedi s izbou. Kvoli hluku z WC a sprchy, vana sa pouziva menej. 3 wc je dost. To v detskej kupelni sa mohlo zrusit, zmensit kupelnu, alebo do nej dat aj P+S. Posunut k nej TM a vyvorit WC medzi TM a garazou. Vznikla by velka spajza, s odkladacim priestorom aj na nekonzervy. Skrina vo vstupe by bola po celej dlzke vlavo a dvere do garaze by boli zo vstupu, nie z chodby. Satnik len dve linearne skrine a medzi ne, teda oproti dveram, len stolicku, vesiak, na odlozenie noseneho oblecenia ktore este nejde do pradla. Ak chces mat zavesy v obyvacke, tak zuzit okno na terasu, aby bol priestor na stene pre ne. Zavesy, i ked nie su pouzivane na zastieranie, su na zutulnenie izby. V obyvacke to okno vlavo mohlo byt ovela blizsie ku kuchynskemu stolu. Kuchyna je velmi daleko od zdroja teplej vody, ak pouzivas teplu vodu na umyvanie, asi vam navrhli obehove cerpadlo, alebo maly ohrievac. Nemyslim ze by ste robili nejaky velky zasah do podorysu, tak aspon tie malickosti ako zavesy, vana, satnik, a v spajzi, za WC by sa mohol vyvorit vyklenok na skrinu pristupnu z chodby, lebo pred mraznickou to miesto nie je potrebne a nebude vyuzite. Nevidno aka siroka je spajza, ale minimum by mohlo byt 60cm na prechod a 40cm policky. Tym ze okno je tam kde je, policky sa mu budu musiet prisposobit.
Odpovedať

Dobre to zakreslil, kuchyna U + ostrov. Priestor …
@lenkito10 ďakujem vám veľmi pekne za pre mňa dosť prínosné dotazy :) iba pre upresnenie reálne bude to okno v strede obývačky za jedálenským stolom čiže bližšie kuchyne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?