Aky material vybrat pre korpus kuchynskej linky horne aj dolne skrinky. Akej hrúbky? Je dobré mať ABS hrany? Pottebuje byt spevnený ak by sme sa rozhodli pre kamen na pd.?
@macusana toto su otazky, na ktore ti urcite odpovie ten, co ti bude kuchynsku linku realizovat. Ak ti na ne odpovedat nevie, alebo nieje ochotny, tak by som hladala niekoho ineho. Ale teda ako stolari, tak kuch. studia tieto korpusy nakupuju hotove, nevyrabaju to u seba na kolene (to by bolo moc drahe) a ani neviem, ze by mali v ponuke nieco ine ako DTD lamino. My sme teda vyberali len dekor.
hrubka aspon 18 mm, lamino kvoli jednoduchej udrzbe. Samozrejme ABS hrany su lepsie, viac vydrzia, neodlepuju sa, ani ich omylom neodstiepis, ale pri tych kilometroch co je na jednu kuchynu treba je to uz celkom slusna palka, takze treba si dat nacenit aj jedno aj druhe. A co sa tyka vahy pracovnej dosky, tak toto si musi vyriesit stolar. Ak sa pyta zakaznika, tak treba ist k nejakemu co to vie.
Na priemernu kuchynu ide cca 60bm hrany na korpusy a to ze je hrana 0.5mm tenka neznamena ze to nieje ABS hrana... teda ja uz som sa zopar rokov s inou ako abs nestretol.
Takze vybrat farbu a hotovo.
Ked bude doska kamenna tak je rovnaky korpus lebo vaha sa prenasa cez bocnice na nozicky
@maslenka47 čo sa týka stolárov, tí čo viem všetci robia zákazkovú výrobu teda vyrábajú korpusy a nie kupujú hotové ako štúdiá.
@wolodymyr už dávno sa mi nestalo, že by mi stačilo 60 metrov nulapäťky na jednu kuchyňu. Možno len mám šťastie na väčšie linky...
@macusana áno, na kameň trošku robím inak spodky...