Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
Odpoveď na otázku ❗️Musí byť nová chladnička zapn… @denisa_hajdukova áno a nie len to. Okrem toho by som ešte viac odporučil novú chladničku odstáť 24-48 hodín prázdnu a nezapnutú. Aby sa chladiaca zmes zastabilizovala, keďže pri prevoze môže byť prevezena kludne aj ležiačky, prípadne je ňou natriasané. Ja som tomu nejak nechcel veriť ale my sme nepočkali, zapli hned a vkuse strašne nahlas hučala. Pri prvom zapnutí je to bežné, ale po nejakých 6-8 hodinách by mala nabehnúť do štandardného režimu a fungovať potichu. Prvýkrát nám 24 hodín hučala strašne nahlas, tak sme ju vyply a nechali ju 24 hodí odstáť vypnutú a po nejakých 5 hodinách už frčala ako mala.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@denisa_hajdukova áno a nie len to. Okrem toho by… kompresorovú chladničku ktorá dlhšie nejde treba poprevracať, lebo je stuhnutá náplň, po umiestnení na požadované miesto sa musí nastaviť do vodorovnej polohy nožičkami, je to vlastne Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch,tak isto ako klíma len v opačnom poradí, s menšieho priestoru odčerpáva teplý vzduch, pracuje na princípe stláčania plynného chladiva kompresorom čím sa ohrieva, vzadu má chladič cez ktorý sa uvoľňuje teplo do okolia a chladivo sa skvapalní, dalej prúdi do výparníka kde sa mení znova na plynné, tým odvádza teplo s priestoru chadničky, celý cyklus sa opakuje pokiaľ nevychladí priestor na požadovanú teplotu