Odpoveď na príspevok od slovakman22:
To neni drevo, ale drevotrieska, nestane sa nic a… @slovakman22 Vchodové dvere do paneláku máme ale ešte developer nenamontoval bezpecnostne dvere do bytovOdpoveď na príspevok od vlado1590:
Dobrý deň, mám takú divne otázku dali sme si robi… @vlado1590 linka to vydrzi, problem mozu byt plesne za nou na stene. Ked sa nekuri a je to novostavba, tipujem, ze je tam vysoka zabudovana vlhkost.Odpoveď na príspevok od vlado1590:
Dobrý deň, mám takú divne otázku dali sme si robi… @vlado1590 Áno, môže sa stať problém, záleží z akých materiálov to máte. Najchúlostivejšie sú tzv. predné časti (dvierka), ak sú vyrobené na báze fólií. Tým škodí nielen prílišné teplo, ale aj mráz. Predpokladám však, že v nedokončenom dome už nebude veľký chlad, a preto linka (aj fóliovaná) by to mohla vydržať bez ujmy.Odpoveď na príspevok od vlado1590:
Dobrý deň, mám takú divne otázku dali sme si robi… @vlado1590 mozem sa len opytat, ci je tam aj nejaka kompenzacia za to, ze sa to vsetko oneskorilo? ci to by som asi vela chcela heh.Odpoveď na príspevok od buch_buch1:
@vlado1590 mozem sa len opytat, ci je tam aj neja… @buch_buch1 v dnesnej dobe moze byt clovek rad ked to vobec dokoncia.Odpoveď na príspevok od petersd:
@vlado1590 Áno, môže sa stať problém, záleží z ak… @petersd Ďakujem za odpoveď, dvierka majú vysoký lesk. Pripájam aj fotku kuchynskej linky. Prosím vás dalo by sa to nejakým spôsobom ochrániť? Napríklad polepit kartónom?Odpoveď na príspevok od vlado1590:
@petersd Ďakujem za odpoveď, dvierka majú vysoký … @vlado1590 Ak sa už v byte nerobia žiadne stavebné práce, zbytočne budeš niečo zakrývať. Pred chladom to neochráni, ale ako vravím, myslím, že v budove nebude až taká zima, žeby to poškodilo linku. Na to musí byť mínus niekoľko stupňov a i to dlhodobejšieOdpoveď na príspevok od petersd:
@vlado1590 Ak sa už v byte nerobia žiadne stavebn… @petersd ešte sa bude maľovať a robiť lišty v kuchyni , sietkovat predprípravu na zárubnu. Myslite že neexistuje niečo ideálne čím to zakryť aby to ochranilo aj pred týmito prácami a udržalo by to aj trochu teplo?Odpoveď na príspevok od vlado1590:
@petersd ešte sa bude maľovať a robiť lišty v kuc… @vlado1590 nebude tam až taká zima, lebo tipujem že už je aj voda a kúrenie spravené, takže by im to viac škody na stavbe narobilo než kuchynskej linke a hlavne keď sa tam ešte bude pracovať, tak tiež nemôžu robiť pri mínusových teplotách. Skôr dať pozor na vlhkosť a za mňa skôr aj sokel dať preč zatiaľ a nech sa to vetrá.Odpoveď na príspevok od vlado1590:
Dobrý deň, mám takú divne otázku dali sme si robi… @vlado1590 Tento projekt je v časovom sklze, minulý týždeň konečne prišli parapety na okná, takže po cca dvoch týždnoch čakania sa pohli práce na južnej fasáde. Ak by aj fasádu ako celok dokončili za 2-3 týždne otázkou je kedy prídu dlažby do interiéru pre spodné poschodia. Nový termín kolaudácie na koniec novembra nevidím reálne. Preto odporúčam u maklerá zistiť termín spustenia kúrenia-temperovania. Dovtedy zistiť u dodávateľa kuchyne podmienky skladovania kuchyne a do bytu dať teplomer s vlhkomerom a rozhodúť sa ako ďalej na základe réalne nameraných hodnôt najmä vlhkosti.Odpoveď na príspevok od milanista:
@buch_buch1 v dnesnej dobe moze byt clovek rad ke… @milanista no na jednej strane ano. ale keby to bolo opacne, ze sa ty omeskas, tak vieme, ako by to vyzeralo. ale takto je to zjavne normalna vec.