Ikea ich má niekoľko, na obr. je Karlby, dosky sú namorené a naolejované.
Veľmi sa mi hodia do tradičného štýlu, no strašne sa bojím údržby.
Horúci hrniec na ňu vedome samozrejme klásť nebudem, krájam na doštičkách... No čo spraví, okolo drezu? ... Predsa sa kontaktu s vodou nevyhnem. Síce linku stále utieram do sucha, nebývam v tejto domácnosti sama a ostatní na to pozor nedávajú... :-(
Keď naberiem na tanier práve dovarenú polievku, ostanú mi potom od taniera kruhy? Alebo si zalejem kávu a nezoberiem ju z pracovnej dosky hneď.... Všetko si to doska "zapamätá"?
Kuchyňu využívam na 100%
Ďakujem za Vaše postrehy a skúsenosti
@kama47 osobne si myslim ze taka linka by mala byt spracovana tak aby sa s nou nic nestalo ked sa trochu ofrka vodou a podobne veci. A jasne ze horuci tanier s polievkou by som na nu nepokladal, daj pod nu nejaku podlozku
hrnce s polievkou na nu možete určite davat aj zalievat kavu..voda predsa v hrnci nemože mat viac ako 100stupnov celzia........ nemožete na nu dat ale ak vypražate na oleji rozpalenu kanvicu- ale tu asi nemožete dat na žiadnu iba asi na žulu
Mam skusenosti, lebo uz som ich par namontoval. Takze takto: ak dodrzis postup upravy, t.j. ze po namontovani ju naimpregnujes ( radsej aj dva krat) tak vydrzí dost dlho. Ked nebudes davat tak ako pises rozne horuce predmety na nu. Na to su podlozky . Vody sa neboj. Skor ti napučí klasicka doska ako masív. A tu pri masíve to vies prebrúsit raz za cas.. co o normalnej laminatovej tazko :-| Ak ti vzniknu casom skrabance, alebo kolieska od pohara, tak ju znova prebrusiš a je to.. je to trosku pracne, ale .. ;-)
suhlasim, ze ak bude doska dobre osetrena tak nevidim dovod preco by jej voda mohla nejako uskodit alebo ju poskodit :) a co sa tyka vizualnej stranky tak takato doska je ovela krajsia ako klasika, aj ked o tuto sa treba z casu na cas postarat :)
@domaro impregnovat nie dvakrat, ale pravidelne2x do roka.
@kama47 vyhoda je, ze aj ked sa nieco stane, zoberies jemny brusny papier prebehnes naimpregnujes a je ako nova.