Malovanie obkladaciek?

Ahoj. Mam v kuchyni taku situaciu, ze medzi pracovnou doskou a hornymi doskami je "hola" stena, natreta a nad sporakom a drezom su obkladacky s takym matnym efektom. Nepaci sa mi to, ale nechcem to nejak intenzivne prerabat. Rozmyslam, ze by som to premalovala vsetko na jednu farbu. Alebo tam dat nejaku tapetu? Co by sa s tym dalo zrobit? Chcela by som len taku kozmeticku zmenu, inak to nie je zle, je to zachovale, len sa mi to nepaci. Je farba na obkladacky odolna? Treba na nieco specialne davat pozor pri jej vybere a nanasani?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od adamy:

Ahoj. Mam v kuchyni taku situaciu, ze medzi prac…
@adamy Ahoj, vyskusaj si pohladat starsie temy, kde sa riesili natery na obkladacky. Asi skor sa takto k niecomu dopatras 🙂
Odpovedať

@adamy Ahoj. Tiež sme vlani trochu prerábali nasu 15 r. kuchyňu. Nechcelo sa nám rúbať kachličky a rozmýšľala som že ich pre maľujem. Dopatrala som sa však, ž e ku sporáku sa premalovať neodporúča a hlavne nie k plynovému. K indukcii, alebo elektrke by sa dalo priložiť špeciálne sklo ku sporákom. Majú aj so vzorom, alebo priehľadné. Na premaľovanie používajú farby na betón, alebo kriedove farby. Kriedove treba poriadne fixovať a hlavne použiť kvalitnú značku. Sú aj videá na YouTube treba pozrieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

@adamy Ahoj, vyskusaj si pohladat starsie temy, k…
@tamarka_32 praveze som skusala a tiez sa mi nic moc nepodarilo najst
Odpovedať
Profilova fotka

@adamy zacni pisat do vyhladavania premalovanie... nedavaj enter, nepotvrdzuj to. vtedy to mne napriklad nenajde nic, ale ked to mam takto rozpisane, tak mi vyhodi diskusie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tubletsky:

@adamy zacni pisat do vyhladavania premalovanie..…
@tubletsky aha, ok, uz mi naslo same depresivne spravy :D Toho som sa obavala.
Odpovedať
Ide o to, ze to nie su klasicke keramicke obkladacky, ale tieto cementove https://www.domrustykalny.pl/wielobar... Maju 1.6cm hrubku a proste sa mi to nechce sekat cele dole. Ak na to nieco dalsie nalepim, tak to uz bude extremne hrube. To nemozem zrobit. Co sa tyka sporaka, mam indukciu. Ten obklad je taky matny, trosku drsny, posobi uz teraz ako namalovany.
Odpovedať
Profilova fotka

@tubletsky aha, ok, uz mi naslo same depresivne s…
@adamy no ale aspon nieco naslo 🤣
Odpovedať
existuju take farby na obklady a kachlicky :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

existuju take farby na obklady a kachlicky :)
@44olina viem, ze su, aj to dobre vyzera a pozdava sa mi to. Ale chcela by som, ze by to aj fakt drzalo. Nemam take hladke leskle keramicke obkladacky, ale matne a trochu drsne cementove, preto sa mi zda, ze by to mohlo drzat ok.
Odpovedať

@44olina viem, ze su, aj to dobre vyzera a pozdav…
@adamy no ja nad tymto tiez dost uvazujem, my mame stare povodne obkladacky a tiez su tam take akoby male ryhy ale to tam maju byt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@adamy no ja nad tymto tiez dost uvazujem, my mam…
@44olina ano, maju tam byt, len som tym chcela povedat, ze to nie su klasicke keramicke leskle obkladacky Inak som to uz natrela :D Zatial dve vrstvy, ale chcem dat este jednu. Kupila som v Hornbachu farbu na podlahy a cement, ktoru mi tam aj natonovali.
Odpovedať
Profilova fotka

@44olina ano, maju tam byt, len som tym chcela po…
@adamy Pridaj foto, ako to vyzerá. Ja nad tým tiež už dlho uvažujem, ale obávam sa trochu. Čo s tým potom, ak to nebude dobré 😐️
Odpovedať
Článok sa načítava...
@domi1818 Takto vyzera moja kuchyna teraz. Dala som 3 vrstvy podla navodu. Ak sa ti nepacia tvoje obkladacky tak ich mozes vymenit, niecim prekryt alebo premalovat. A ak ich premalujes a nebude to dobre, tak mas stale tie iste moznosti - premalovat, prekryt, vymenit.
Odpovedať
Profilova fotka
@adamy pekna country kuchyna. Ja by som asi vymenil obklad za novy rako lebo tie vykusance by ma iritovali, ale vysledok je vyborny.
Odpovedať
Profilova fotka

@domi1818 Takto vyzera moja kuchyna teraz. Dala s…
@adamy Veď jasné, stále sú možnosti, ako sa to dá riešiť. Len aby som s tým nemala zbytočne kopec roboty a času pri tom zabijem a nakoniec to aj tak nebude dobré. Ale toto sa mi páči, vyzerá, že to dobre chytilo a prekrylo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?